Οι σκιές σε Μπάρτσα-Νεϊμάρ

Γιώργος Καραμάνος
Οι σκιές σε Μπάρτσα-Νεϊμάρ

bet365

Το gazzetta.gr συγκεντρώνει τις κατηγορίες για τους απίθανους όρους-«δωρεές;» που εκτοξεύουν τη μεταγραφή Νεϊμάρ στα 95 εκατ. ευρώ.

Και να που φτάσαμε στην παραίτηση του Σάντρο Ροσέλ. Δεν είναι αυτή η κίνηση που προκαλεί τη θλίψη σε όσους γουστάρουν τη μπαλίτσα αυτή καθ' αυτή, αλλά το ότι μαζί με τις αυξημένες πλέον υποψίες που συνοδεύουν την εν λόγω παραίτηση, διασύρεται και ως σύλλογος η Μπαρτσελόνα. Τι ακριβώς όμως έχει συμβεί αναφορικά με τη μεταγραφή του Νεϊμάρ και γιατί κατηγορούνται η διοίκηση και κατ' επέκταση το ποδοσφαιρικό ίδρυμα των Καταλανών; Το gazzetta.gr συγκεντρώνει όσα έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με τους όρους της απόκτησης του Βραζιλιάνου αστέρα και όσα παράλογα γύρω από αυτούς, όπως είναι οι απίθανες ρήτρες και «δωρεές;» στον ίδιο τον παίκτη και την οικογένεια του...

Σύμφωνα με τη Μπαρτσελόνα ο Νεϊμάρ της κόστισε 57 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η καταγγελία έχει άλλο νούμερο, το οποίο είναι κατά 38 εκατ. μεγαλύτερο. Ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση, ισχυρίστηκε πρόσφατα πως το έκανε μετά από εκ των έσω καταγγελία. Δηλαδή ότι κάποιος από τα υψηλά μέλη των Μπλαουγκράνα που προφανώς δεν συμπαθεί τη νυν (ή τέως;) διοίκηση, ψιθύρισε στη δικαιοσύνη πως κάπου υπάρχει σοβαρή παρανομία. Εάν πάντως αληθεύουν και αποδειχτούν οι καταγγελίες, τότε η Μπάρτσα δεν υπάρχει περίπτωση να μην τιμωρηθεί αυστηρά και δεν μιλάμε μόνο για χρήματα...

Η ιστορία λοιπόν ξεκινάει το Νοέμβριο του 2011. Τότε ήταν που υπογράφτηκε η πρώτη συμφωνία μεταξύ της ομάδας και του παίκτη. Εκτοτε ακολούθησαν ακόμα ΕΞΙ(!) υπογραφές εγγράφων που ολοκληρώθηκαν με το συμβόλαιο εμπιστευτικότητας που απαγορεύει στις δύο πλευρές να αποκαλύψουν τους όρους. Σε κάθε έγγραφο προσθέτονταν διάφορες εκπληκτικές-ευφάνταστες διεργασίες που αθροιστικά μεταξύ τους (σ.σ.: όπως είπαμε εάν και εφόσον αποδειχτεί πως ισχύουν) εκτοξεύουν το ποσό της μεταγραφής στα 95 εκατ. που φυσικά δεν έχουν δηλωθεί.

To συμβόλαιο εμπιστευτικότητας μεταξύ Μπάρτσα-Νεϊμάρ που έχει διαρρεύσει

Που πήγαν λοιπόν αυτά τα χρήματα; Εχουμε και λέμε: Από τα 57 εκατ. που κόστισε επισήμως ο Νεϊμάρ, τα 40 εκατ. τα μοιράστηκαν οι τρεις εταιρείες που είχαν ποσοστά των δικαιωμάτων του, με τη Σάντος να εισπράττει τα υπόλοιπα 17 εκατ. Από εκεί έως το μαγικό νούμερο 95 απέχουμε 38 εκατ. Αυτά σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγεται, φέρονται να έχουν διανεμηθεί σε αυτό που με απλά λόγια αποκαλούμε μίζες και μοιράζονται ως εξής:

* Τα 4,5 εκατ. τα έχει λάβει ο πατέρας του ποδοσφαιριστή, ώστε να κάνει τον σκάουτερ σε πιτσιρίκια στη Βραζιλία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Σάο Πάουλο!

* Τα 4 έχουν δοθεί σε διαφημιστικές εταιρείες στη Βραζιλία, με τις οποίες συνεργάζεται ο Νεϊμάρ και που έχουν ως εντολή να προωθήσουν το brand name της Μπαρτσελόνα!

* Τα 2,5 έχουν καταβληθεί ως συνδρομή στο ίδρυμα που έχει ο παίκτης για να βοηθάει παιδιά στις φαβέλες του Σάο Πάουλο!

* Για δύο φιλικές αναμετρήσεις μεταξύ Μπάρτσα και Σάντος που ορίστηκαν στο πλαίσιο της μεταγραφής, η βραζιλιάνικη ομάδα θα λάβει 4,5 εκατ. για κέθε ένα, δηλαδή το σύνολο 9!

* Το ποσό των 7,9 εκατ. έχουν καταβληθεί ως... καπάρο για τρεις πιτσιρικάδες της Σάντος, για τους οποίους η Μπάρτσα θα έχει τον πρώτο λόγο. Πρόκειται για τον Βίκτορ Αντράντε (17 ετών) που θεωρείται και ο πλέον ταλαντούχος, τον Γκάμπριελ Μπαρμπόσα (17) και τον όχι τόσο μικρό, Τζίβα (20)!

* Τέλος υπάρχουν και 10 εκατ. που φαίνεται να έχει λάβει ο ίδιος ο Νεϊμάρ ως πριμ μεταγραφής, ώστε να επιλέξει να μετακομίσει στο «Καμπ Νόου»!

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και τα 54 εκατ. ευρώ που είναι να λάβει ως μισθό ο Νεϊμάρ για το πενταετές συμβόλαιο που υπέγραψε αν και στην πραγματικότητα αυτά είναι πολύ περισσότερο, καθώς έχουν υπολογιστεί σε 17,5 ανά έτος, δηλαδή καθαρά 87,5!

Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχουν διάφορες ρήτρες στο συμβόλαιο του που είναι κυριολεκτικά εκτός πραγματικότητας. Τέτοια είναι η συμφωνία να πληρωθεί με εξτρά 2,5 εκατ., με τον όρο να μην διαμαρτυρηθεί ποτέ και να παίξει σε όποια θέση τον βάλει ο προπονητής του! ΕΠΙΚΟ!!!!!

Ενα ακόμα φοβερό και τρομερό έξοδο είναι αυτό που πέτυχε ο Νεϊμάρ και που υποχρεώνει τη Μπάρτσα να πληρώνει κάθε αεροπορικό εισιτήριο στα μέλη ενός πολύ κλειστού κλαμπ προσωπικών οπαδών του παίκτη που θέλουν να τον επισκεφτούν. Και εννοείται να υπάρχει και διαπίστευση για τους αγώνες!

Επιστρέφοντας στο αρχικό θέμα και φτάνοντας στο δια ταύτα: Το ένα δεδομένο είναι πως τα 38 εκατ. είναι αδήλωτα και το δεύτερο πως υπάρχει πλέον η υποψία πως κάποια από αυτά τα χρήματα μπορεί να έχουν επιστραφεί μέσω εμβασμάτων σε κάποιον προσωπικό λογαριασμό του Σάντρο Ροσέλ και των άμεσων συνεργατών του! Οπότε σε πρώτη φάση καλά έκανε και παραιτήθηκε αν και την ζημιά στη Μπαρτσελόνα την έχει ήδη κάνει...

Follow me: @jorgekaraman

 

LA LIGA Τελευταία Νέα