Ποιος Βαλβέρδε; Ο Μίτσελ!

Ποιος Βαλβέρδε; Ο Μίτσελ!

Γιώργος Φραδελάκης
Ποιος Βαλβέρδε; Ο Μίτσελ!

bet365

Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ συνεχίζει με... σπασμένα φρένα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεχνιέται και η σύγκριση του gazzetta βγάζει νικητή τον πρώτο.

Το 4-0 επί του ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής, φανέρωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι ο φετινός Ολυμπιακός... δεν έχει αντίπαλο. Η μοναδική ομάδα που πρόβαλε ως διεκδικητής του τίτλου, έχασε με κατεβασμένα χέρια στο Φάληρο, οι Πειραιώτες αύξησαν την απόστασή τους από τη 2η θέση στους 6 βαθμούς, έφτασαν στη 10η νίκη τους σε 11 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και το... πόδι έχει μείνει κολλημένο στο γκάζι.

Η αναγνώριση για τον Μίτσελ και τη δουλειά που έχει κάνει είναι πλέον καθολική. Μπορεί πριν από δύο περίπου μήνες να βρισκόταν μεταξύ... φθοράς και αφθαρσίας, ωστόσο έκτοτε η εικόνα του Ολυμπιακού έχουν εκτοξεύσει και τις μετοχές του Ισπανού τεχνικού. Κι αν τέτοιο καιρό πέρυσι η λέξη «Βαλβέρδε» ακουγόταν συχνά-πυκνά στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, ούσα άλλωστε και πιο νωπή η αποχώρησή του, αυτό πλέον δεν ισχύει.

Οι εμφανίσεις του περσινού Ολυμπιακού έκαναν τους φίλους των «ερυθρολεύκων» να νοσταλγήσουν για τα καλά την εποχή του τεχνικού -πλέον- της Μπιλμπάο, του κορυφαίου κατά πολλούς που κάθισε στον πάγκο των πρωταθλητών. Σε ό,τι αφορά άλλωστε την ομάδα της δεύτερης θητείας του, θεωρείται ως εκ των κορυφαίων που είχαν οι Πειραιώτες εδώ και πολλά χρόνια. Άνετη κατάκτηση του πρωταθλήματος, πολύ καλή ευρωπαϊκή παρουσία με τον Ολυμπιακό να κάνει για πρώτη φορά τρία σερί διπλά (Μαρσέιγ, Ρούμπιν, Μέταλιστ), όμορφο ποδόσφαιρο και ο «τσιγκούρι» αποτελούσε μόνιμο σύνθημα στα χείλη της «ερυθρόλευκης» κερκίδας.

Αυτός άλλωστε θεωρείται κι ένας από τους λόγους που ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχώρησε πέρυσι στα μέσα της σεζόν στην απόλυση του Λεονάρντο Ζαρντίμ, δίνοντας τα «κλειδιά» σε Ισπανό τεχνικό. Και μπορεί αρχικώς να επικράτησε η αμφισβήτηση, πλέον όμως ο Μίτσελ έχει κάνει τον Βαλβέρδε να αποτελεί... μακρινό παρελθόν στη μνήμη του κόσμου των «ερυθρολεύκων».

Όπως πάντως δείχνουν οι αριθμοί, όχι κι άδικα, αφού η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού δεν συγκρίνεται σε επίπεδο στατιστικών με καμία άλλη των τελευταίων χρόνων, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή. Ούτε φυσικά και με αυτή του Ερνέστο Βαλβέρδε στην τελευταία του σεζόν, ξεπερνώντας πάντως τις βάσιμες «δικαιολογίες» του εξαιρετικά αποδυναμωμένου Παναθηναϊκού, αλλά και της απουσίας της ΑΕΚ, τη στιγμή όμως που ο ΠΑΟΚ είναι σαφώς πιο ισχυρός από εκείνον του 2011-12.

Τo Gazzetta.gr καταγράφει τι ακριβώς είχε κάνει ο Ολυμπιακός της τελευταίας χρονιάς του Βαλβέρδε (2011-12) ως τα μέσα Νοεμβρίου, με τα φετινά πεπραγμένα των «ερυθρολεύκων».

ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-1

Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-3

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-2

Άρης-Ολυμπιακός 2-3

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 2-0

Ολυμπιακός-Δόξα Δράμας 6-0

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0

Αποτελέσματα: 7 νίκες - 3 ισοπαλίες - 1 ήττα

Τέρματα: 25-12 (+13)

Βαθμοί: 24

Μ.Ο. επίθεσης/άμυνας: 2,27/1,1

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ:

Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 0-1

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-1

Ολυμπιακός - Ντόρτμουντ 3-1

Ντόρτμουντ - Ολυμπιακός 1-0

Αποτελέσματα: 1 νίκη – 3 ήττες

Τέρματα: 4-5

Βαθμοί: 3

Μ.Ο. επίθεσης/άμυνας: 1/1,15

ΚYΠΕΛΛΟ: -

(Το πρώτο ματς Κυπέλλου δόθηκε Δεκέμβριο {21/12} με τον Πιερικό και ο Ολυμπιακός νίκησε εκτός έδρας 3-1.)

ΜΙΤΣΕΛ

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Καλλονή-Oλυμπιακός 0-1

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-5

Ολυμπιακός-Ξάνθη 4-0

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-0

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-2

Ολυμπιακός-Βέροια 6-0

Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-4

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 5-1

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-0

Αποτελέσματα: 10 νίκες – 1 ισοπαλία

Τέρματα: 34-3 (+31)

Βαθμοί: 31

Μ.Ο. επίθεσης/άμυνας: 3/0,27

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Ολυμπιακός-Παρί 1-4

Άντερλεχτ-Ολυμπιακός 0-3

Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-1

Ολυμπιακός-Μπενφίκα 2-1

Αποτελέσματα: 2 νίκες – 1 ισοπαλία – 1 ήττα

Τέρματα: 7-6

Βαθμοί: 7

Μ.Ο. επίθεσης/άμυνας: 1,75/1,5

ΚΥΠΕΛΛΟ

Ολυμπιακός-Φωκικός 5-1

Φωκικός-Ολυμπιακός 3-5

Αποτελέσματα: 2 νίκες

Τέρματα: 10-4

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα