Οι «πληγές» του Πέρεθ

Οι «πληγές» του Πέρεθ

Γιώργος Καραμάνος
Οι «πληγές» του Πέρεθ

bet365

Οι Ισπανοί κινδυνολογούν με τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος δεν είναι ο πρώτος με σοβαρό πρόβλημα που... χρεώνει στη Ρεάλ ο Φλορεντίνο Πέρεθ.

Η ιστορία με το πρόβλημα του Γκάρεθ Μπέιλ πάει να ξεφύγει από τον επικοινωνιακό έλεγχο της Ρεάλ. Ηδη στην Ισπανία έχουν αρχίσει την καταμέτρηση των τραυματισμών του Ουαλού μεσοεπιθετικού. Το νούμερο είναι μεγάλο σε σχέση με την ηλικία και τεράστιο σε σχέση με το κόστος της αγοράς του. Από τη σεζόν 2007-'08 όταν και μετακόμισε στην Τότεναμ, έχει μετρήσει συνολικά 27 τραυματισμούς μικρούς ή αρκετά πιο ανησυχητικούς. Αυτοί είχαν ως συνέπεια να μείνει εκτός δράσης σε 74 αναμετρήσεις των Λονδρέζων και τέσσερις ακόμα με τη Μεγάλη Βρετανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Ισως όλη αυτή η κινδυνολογία με την περίπτωση της κοίλης δίσκου του μόλις 24χρονου παίκτη να είναι υπερβολή. Ισως πάλι να πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο κάζο ή για την ακρίβεια το μεγαλύτερο του Φλορεντίνο Πέρεθ. Πάντως ο πρόεδρος της Βασίλισσας είναι αλήθεια πως είναι συνηθισμένος σε μεταγραφικά λάθη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για κάποιους που δεν έπαιξαν -σχεδόν- ποτέ εξαιτίας τραυματισμών που είχαν πριν καν αποκτηθούν...

Ο Αγγλος ασθενής
Η πρώτη μεγάλη γκάφα του Πέρεθ (στην πρώτη θητεία του) ήταν η επική με τον Τζόναθαν Γούντγκεϊτ. Το καλοκαίρι του 2004 η Ρεάλ πλήρωσε 20 εκατ. ευρώ στη Νιούκαστλ, αλλά στα δύο χρόνια που παρέμεινε στη Μαδρίτη, ελάχιστοι θυμούνται να τον είδαν να αγωνίζεται. Ο Γούντγκεϊτ αγοράστηκε ενώ έκανε αποθεραπεία για χιαστούς και στους 15 μήνες που ακολούθησαν δίχως καν έναν αγώνα, υπέστη ένα σωρό ακόμα μυϊκούς τραυματισμούς. Τελικά όταν τον Δεκέμβρη του 2005 φόρεσε τη φανέλα της ομάδας, βίωσε ένα ντεμπούτο που θα μνημονεύεται αιωνίως, καθώς κατάφερε να βάλει αυτογκόλ και να αποβληθεί. Μετά από δύο σεζόν και 889 λεπτά συμμετοχής (19% όλων των αγώνων), έφυγε δανεικός για τη Μίντλεσμπρο.

Εξαφανισμένος Γκαλάκτικο
Η επάνοδος του Πέρεθ στην προεδρία της Ρεάλ έφερε και την επιστροφή του project των Γκαλάκτικος. Το κόστος της μεταγραφής του Κακά από τη Μίλαν τον Ιούνιο του 2009 άγγιξε τα 65 εκατ. και τον ίδιο μήνα παρουσιάστηκε μπροστά σε 50.000 φίλους της ομάδας. Το ιατρικό επιτελείο γνώριζε ότι ο Βραζιλιάνος κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» για το 2007, είχε σοβαρό πρόβλημα με τη μέση και το γόνατο του. Το θέμα με το πόδι αποδείχτηκε και το μεγαλύτερο και επιδεινώθηκε στο Μουντιάλ του 2010, όπου δεν έπρεπε να είχε καν ταξιδέψει. Αυτό οδήγησε σε εγχείριση και έκτοτε ο Κακά δεν επέστρεψε ποτέ ξανά στο να γίνει ο παικταράς που ήταν. Μετά από τέσσερα χρόνια στη Μαδρίτη κατέγραψε 6.683 λεπτά (33%) και σε καμία περίπτωση δεν έκανε τη διαφορά σε κάποιο σημαντικό παιχνίδι. Εννοείται πως πληρωνόταν κανονικότατα σε όλη αυτή την τετραετία με περίπου 10 εκατ. ετησίως!

Μυστήριο χωρίς απάντηση
Τον Απρίλιο του 2011 ο Νούρι Σαχίν τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο του. Αυτό δεν απέτρεψε ένα μήνα μετά τον Πέρεθ να αγοράσει με 10 εκατ. ευρώ από τη Ντόρτμουντ τον κορυφαίο παίκτη της σεζόν για τη Μπουντεσλίγκα, ενώ βρισκόταν σε φάση αποθεραπείας μετά από επέμβαση. Μάλιστα πίστευε τόσο πολύ στον 23χρονο τότε Τούρκο μέσο, που του έκανε εξαετές συμβόλαιο. Ωστόσο, ο Σαχίν βρισκόταν μονίμως στα πιτς από διαδοχικούς μυϊκούς τραυματισμούς και έπαιξε μόλις σε τέσσερα παιχνίδια στην Πριμέρα. Συνολικά τα λεπτά του ανήλθαν σε 642 (13%) και το τέλος της χρονιάς τον βρήκε να ξενιτεύεται δανεικός σε Λίβερπουλ, Ντόρτμουντ.

Ο «τίμιος» Αλτιντοπ
Η αλήθεια είναι πως ο Χαμίτ Αλτιντοπ δεν κόστισε σχεδόν τίποτα. Αποκτήθηκε ελεύθερος το καλοκαίρι του 2011, υπέγραψε για τέσσερα χρόνια(!) και αμέσως μπήκε στο χειρουργείο. Η χρόνια δισκοπάθεια συνέχισε να τον ταλαιπωρεί και ο ίδιος πρότεινε στο σύλλογο να μην πληρώνεται όταν δεν παίζει. Οπότε ο Τούρκος δεξιός μπακ θα είδε πολύ λίγα χρήματα στο λογαριασμό του, μιας και έδωσε το παρών μόνο σε 11 ματς και 613 λεπτά (13%).

Follow me: @jorgekaraman

 

LA LIGA Τελευταία Νέα