Οιωνός υποβιβασμού για Αρη!

Γιώργος Φραδελάκης
Οιωνός υποβιβασμού για Αρη!

bet365

Την τελευταία φορά που ο Άρης ξεκίνησε με 3 ήττες και 1 ισοπαλία υποβιβάστηκε και το gazzetta σας θυμίζει την εκκίνηση των ομάδων που βρέθηκαν στον... γκρεμό την τελευταία δεκαετία.

Για δεύτερη διαδοχική σεζόν οι «κίτρινοι» κάνουν ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Πέρυσι βέβαια τα πράγματα ήταν αρκετά διαφορετικά για τους Θεσσαλονικείς, αφού ήταν μία χρονιά... μεταβατική, με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, πενιχρό μπάτζετ και πολλά νέα πρόσωπα. Ακόμα και τότε όμως η εκκίνηση του Άρη ήταν σαφώς καλύτερη από τα φετινά -μέχρι στιγμής- πεπραγμένα του, αφού στην πρώτη τετράδα των αγώνων του για την Σούπερ Λιγκ είχε καταφέρει να συγκεντρώσει πέντε βαθμούς. Ήτοι τέσσερις περισσότερους απ' όσους έχει αυτή τη στιγμή, με αποτέλεσμα να παραμένει κολλημένος στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

Το πλέον ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο όμως, έχει να κάνει με την προηγούμενη φορά που η ομάδα της συμπρωτεύουσας έκανε ανάλογο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αφού φέρνει... τραγικές αναμνήσεις στους φίλους της. Συγκεκριμένα αυτό συνέβη την αγωνιστική περίοδο 2004-05. Ήττα στην Ξάνθη με 3-1, δεύτερη σερί από τον Ολυμπιακό (0-1) στο «Βικελίδης», ακολουθεί και τρίτη από τη Χαλκηδόνα (1-2) ξανά εντός έδρας, για να πάρει τον πρώτο του βαθμό με τον Εργοτέλη (1-1 εκτός) την 4η αγωνιστική. Τι έγινε τότε; Ο Άρης πήρε την... άγουσα για τον δεύτερο υποβιβασμό της ιστορίας του!

Οι «κίτρινοι» μαζί με τον ΟΦΗ και τον Λεβαδειακό, είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης στο φετινό πρωτάθλημα και είναι εντυπωσιακό ότι την τελευταία δεκαετία, από ομάδες που υποβιβάστηκαν, μόνο μία φορά συνέβη να μην έχει καμία τους νίκη μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές! Πότε έγινε αυτό; Τη σεζόν 2004-05! Πάλι... πρωταγωνιστής ο Άρης, με τον Εργοτέλη και την Κέρκυρα να τον ακολουθούν στη Β' κατηγορία.

Από εκεί και πέρα όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr υπήρξαν και ομάδες με εξαιρετική εκκίνηση, που όμως δεν μπόρεσαν στο τέλος να αποφύγουν την... αγχόνη του υποβιβασμού. Πιο τρανταχτό φυσικά παράδειγμα ο Ατρόμητος το 2008-09, που ξεκίνησε κάνοντας... πρωταθλητισμό. Τρεις νίκες και μία ισοπαλία ο απολογισμός του, στο φινάλε όμως... δεν άντεξε. Πιο πρόσφατη ωστόσο είναι η περίπτωση του Παναιτωλικού, που πριν από δύο χρόνια σε αυτό το διάστημα είχε επτά βαθμούς (2-1-1), αλλά κι εκείνος πήρε τον δρόμο της Β' Εθνικής.

Θα πρέπει επιπλέον να σημειωθεί ότι χειρότερη εκκίνηση από τον Άρη έχουν κάνει μόνο δύο ομάδες στο πρόσφατο παρελθόν. Συγκεκριμένα ήταν ο Θρασύβουλος (2008-09), που είχε 5/5 ήττες, ακόμα πιο τραγικά όμως ξεκίνησε ο Πανθρακικός το 2009-10, που έβγαλε ολόκληρο τον πρώτο γύρο χωρίς νίκη, φτάνοντας να έχει μόνο ένα βαθμό στις δέκα πρώτες αγωνιστικές! Επίσης υπήρξαν και τρεις ομάδες που είχαν τον ίδιο απολογισμό με τον Άρη και τελικά υποβιβάστηκαν. Ήταν η ΑΕΚ πέρυσι και πιο πριν ο Εργοτέλης (2004-05), η Καλλιθέα (2005-06), η Καλαμαριά (2007-08) και η Δόξα Δράμας (2011-12).

Δείτε αναλυτικά στα παρακάτω πινακάκια τον απολογισμό των ομάδων που υποβιβάστηκαν (με τη σειρά που τερμάτισαν) την τελευταία 10ετία στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Σε παρένθεση οι ομάδες συμμετείχαν στο πρωτάθλημα:

(Ν= Νίκη, Η=Ήττα, Ι=Ισοπαλία)

2003-04 (16)

Ακράτητος: ΝΗΗΗ

Πανηλειακός: ΗΝΙΗ

Προοδευτική: ΙΗΝΙ

2004-05 (16)

Άρης: ΗΗΙΗ

Εργοτέλης: ΗΗΙΗ

Κέρκυρα: ΗΗΙΙ

2005-06 (16)

Ακράτητος: ΝΗΙΗ

Καλλιθέα: ΙΗΗΗ

Ακράτητος: ΝΗΙΗ

2006-07 (16)

Κέρκυρα: ΝΙΙΝ

Αιγάλεω: ΗΝΙΙ

Ιωνικός: ΙΝΗΗ

2007-08 (16)

Ατρόμητος: ΝΝΗΝ

Βέροια: ΙΗΙΙ

Καλαμαριά: ΗΙΗΗ

2008-09 (16)

ΟΦΗ: ΗΙΙΙ

Πανσερραϊκός: ΝΗΗΗ

Θρασύβουλος: ΗΗΗΗ (Η)

2009-10 (16)

Λεβαδειακός: ΗΗΝΙ

ΠΑΣ Γιάννινα: ΝΙΗΙ

Πανθρακικός: ΗΗΗΗ

2010-11 (16)

Αστέρας (Ηρακλής): ΝΙΙΗ (Αγωνιστικά ο Αστέρας τερμάτησε στην 3η θέση από το τέλος, αλλά ο Ηρακλής έπεσε στα χαρτιά). Η συγκομιδή που αναγράφεται είναι του Αστέρα.

Λάρισα: ΝΙΗΙ

Πανσερραϊκός: ΗΗΗΝ

2011-12 (16)

Εργοτέλης: ΝΗΗΗ

Παναιτωλικός: ΗΝΝΙ

Δόξα Δράμας: ΙΗΗΗ

2012-13 (16)

ΑΕΚ: ΗΙΗΗ

Κέρκυρα: ΗΗΗΝ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα