Η καλύτερη 11άδα στην Ελλάδα!

Γιώργος Βροντάκης
Η καλύτερη 11άδα στην Ελλάδα!

bet365

Ροναλντίνιο, Φαλκάο, Ντρογκμπά, Ντελ Πιέρο, Ρομπέρτο Κάρλος και άλλοι έχουν... έρθει στην Ελλάδα! Το gazzetta.gr παρουσιάζει την καλύτερη 11άδα παικτών που ακούσαμε αλλά δεν είδαμε!

Η μεταγραφική περίοδος κάθε εποχής είναι θερμή είτε πρόκειται για θερινή, είτε για χειμερινή με τα ονόματα που κάνουν παρέλαση να είναι πάρα πολλά και ειδικά τα μεγάλα... Το μενού έχει από Νέστα μέχρι Ροναλντίνιο.

Με αφορμή και τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη περί Ροναλντίνιο, Ντρογκμπά και Μπερμπάτοφ το gazzetta.gr φτιάχνει την καλύτερη 11άδα (με θέσεις) με σύστημα 4-4-2 που ήρθε στην Ελλάδα μόνο στα γραπτά, καθώς τους ακούσαμε, αλλά ποτέ δεν τους είδαμε!

Βασικός πορτιέρο ο Οτσόα

Τερματοφύλακες δεν έχουν γραφτεί και πάρα πολλοί για ομάδες της Super League, όμως, αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Γκιγιέρμο Οτσόα. Ο Μεξικανός πορτιέρο γράφτηκε για τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2011 και του 2013 και υπερασπίζεται δίκαια την εστία μας.

Δεξί μπακ ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς

Ως δεξί μπακ θα μπορούσε να παίξει στον Ολυμπιακό ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς. Ο Σέρβος άσος τον Ιανουάριο του 2009 για τον Παναθηναϊκό που κυνηγούσε την υπέρβαση ως πολυμετοχικός, αλλά ο παίκτης της Τσέλσι δεν μπορούσε ούτε ως δανεικός να έρθει στην Ελλάδα.

Στα αριστερά ο Ρομπέρτο Κάρλος

Ο Ρομπέρτο Κάρλος είναι ίσως το καλύτερο αριστερό μπακ που έπαιξε την τελευταία 20ετία στον κόσμο. Ο Βραζιλιάνος άσος θα έμενε ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Μάρτιο του 2007 δύο ελληνικές εφημερίδες (το Goal και το Φως) έγραψαν πως Ρομπέρτο Κάρλος έχει δεχτεί πρόταση από σύλλογο της Τουρκίας και θα μπορούσε να απασχολήσει τον Ολυμπιακό που έψαχνε παίκτη για τη θέση.

Στόπερ ο Άλεξ

Στους κεντρικούς αμυντικούς, ο Βραζιλιάνος Άλεξ καταλαμβάνει τη μια θέση αφού το καλοκαίρι του 2008 και όχι μόνο, απασχόλησε τον Παναθηναϊκό. Ο τότε προπονητής του τριφυλλιού, Χενκ Τεν Κάτε γνώριζε καλά τον στόπερ και γράφτηκε πως φέρεται να ενδιαφέρεται για τον διεθνή Βραζιλιάνο τον οποίο γνώριζε από την κοινή τους θητεία στην Τσέλσι.

Δίδυμο με Νέστα

Το δίδυμο του Άλεξ στο κέντρο της άμυνας θα ήταν αδιαμφισβήτητα ο Αλεσάντρο Νέστα. Ο Ιταλός αμυντικός, όπως γράφτηκε, θα είχε προωθηθεί προωθούσαν στον Ολυμπιακό σε περίπτωση που ο Ολοφ Μέλμπεργκ δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον σύλλογο του Πειραιά.

Ο Ζε Ρομπέρτο για να κόβει

Στη μεσαία γραμμή ο Ζε Ρομπέρτο θα προσπαθήσει να κόβει ότι μπορεί καθώς όπως θα δείτε παρακάτω η τριάδα στα χαφ δεν θα του δίνει και μεγάλη βοήθεια. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος το καλοκαίρι του 2006 ήταν ένα βήμα πριν τη μετακόμιση του στο λιμάνι, αλλά ο άσος της Μπάγερν Μονάχου δεν έκανε ποτέ αυτό το βήμα.

Δεκάδες δημοσιεύματα έγραφαν για σχεδόν τελειωμένη μεταγραφή με τον 32χρονο ποδοσφαιριστή να έχει επικοινωνήσει με τον Ριβάλντο για να αποτελέσουν το «ερυθρόλευκο» δίδυμο στη μεσαία γραμμή.

Ροναλντίνιο, Ντελ Πιέρο και Λουίς Φίγκο

Την τριάδα στα χαφ είτε δεξιά, είτε αριστερά, είτε στο κέντρο θα αποτελέσουν ο Ροναλντίνιο, ο Λουίς Φίγκο και ο Ντελ Πιέρο.

Ο Βραζιλιάνος νυν μέσος της Ατλέτικο Μινέιρο τον είχε φέρει αρχικά στην Ελλάδα ο Βλάσης Τσάκςα για τον Παναθηναϊκό, όμως, προ ημερών και ο Ιβάν Σαββίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Οσον αφορά τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να τον φέρει το καλοκαίρι του 2012 όταν έμεινε ελεύθερος από τη Γιουβέντους. Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας τότε, ο μάνατζερ του «Μέγα Αλέξανδρου» είχε επανέλθει δριμύτερος στα ερυθρόλευκα μεταγραφικά δρώμενα, καθώς προτείνει επίμονα τον 38χρονο Ιταλό σούπερ σταρ.

Τέλος, ο Λουίς Φίγκο το καλοκαίρι του 2005 φέρεται να απασχόλησε τον Ολυμπιακό. Στις 25 Ιουνίου του 2005, ο δικηγόρος του Πορτογάλου σούπερ σταρ, Λουίς Βισέντε είδε δηλώσει στην Sportday: «Μάνατζερ που φέρεται να εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό μας ρώτησε για τον Φίγκο. Ήταν ανεπίσημη κρούση και τίποτα περισσότερο»! Έτσι και έγινε, τίποτα περισσότερο!

Επιθετικό δίδυμο Φαλκάο, Ντρογκμπά

Θα μάτωναν τα δίχτυα. Ο Ρανταμέλ Φαλκάο θα μπορούσε πριν τέσσερα χρόνια να φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού με τους πράσινους να κάνουν πρόταση για την απόκτηση του 50% των δικαιωμάτων του Κολομβιανού επιθετικού, της Ρίβερ Πλέιτ.

Μάλιστα, ο Φαλκάο το καλοκαίρι του 2009 έχοντας πληροφορηθεί το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού είχε πει: «Γνωρίζω για την πρόταση του Παναθηναϊκό, όμως θέλω να την μελετήσω περισσότερο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει παρουσιάσει θεαματική βελτίωση τα τελευταία χρόνια και φυσικά η συγκεκριμένη πρόταση με απασχολεί παρότι είμαι καλά στην Ρίβερ Πλέιτ». Τότε, ο Κολομβιανός φορ είχε κοπεί από τον Κώστα Αντωνίου.

Ο δις πρώτος σκόρερ στο Europa League θα μπορούσε να ταιριάξει μια χαρά στην γραμμή κρούσης με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Για τον Ιβοριανό δεν χρειάζονται πολλά λόγια αφού μόλις την Τετάρτη ο Ιβάν Σαββίδης ανέφερε το όνομα του για τον ΠΑΟΚ.

Με Αλσατό τεχνικό

Φυσικά μια ομάδα δεν θα μπορεί να πάει ψηλά ακόμα αν έχει και τους παραπάνω παικταράδες, αν δεν υπάρχει προπονητής στον πάγκο. Ο Αρσέν Βενγκέρ παραλίγο να συμφωνήσει με τον Σωκράτη Κόκκαλη το 1994. Μάλιστα, ο Αλσατός τεχνικός το είχε επιβεβαιώσει στη SportDay: «Θα μπορούσα το 1994 να αναλάβω τον Ολυμπιακό».

Στις 6 Οκτωβρίου του 1994 ο Αρσέν Βενγκέρ ήρθε στην Ελλάδα για μία ημέρα, για να συζητήσει με τον Σωκράτη Κόκκαλη, προκειμένου να αναλάβει τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει υπηρεσιακό προπονητή τον Νίκο Γιούτσο, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Νίκο Αλέφαντο.

Η φανταστική 11άδα της Super League

Τερματοφύλακας: Γκιγιέρμο Οτσόα

Δεξί μπακ: Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς

Αριστερό μπακ: Ρομπέρτο Κάρλος

Στόπερ: Αλεσάντρο Νέστα

Στόπερ: Άλεξ

Αμυντικός μέσος: Ζε Ρομπέρτο

Χαφ: Ροναλντίνιο

Χαφ: Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο

Χαφ: Λουίς Φίγκο

Επιθετικός: Ρανταμέλ Φαλκάο

Επιθετικός: Ντιντιέ Ντρογκμπά

Προπονητής: Αρσέν Βενγκέρ

Οι αναπληρωματικοί:

Στίλε Πλετίκοσα (ΠΑΟΚ)

Μισέλ Μπαστός (Παναθηναϊκός)

Ιβάν Ελγκέρα (Ολυμπιακός)

Φερνάντο Μοριέντες (Ολυμπιακός)

Ντιέγκο Φορλάν (ΠΑΟΚ)

Φλοράν Μαλουντά (Ολυμπιακός)

Τζενάρο Γκατούζο (Ολυμπιακός)

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Παναθηναϊκός)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα