Μαχητής για τον Παναθηναϊκό (vids)

Μαχητής για τον Παναθηναϊκό (vids)

Μαχητής για τον Παναθηναϊκό (vids)

bet365

Ο Φάλκενμπεργκ παραλίγο να είναι συμπαίκτης με τον Αναστασίου, αλλά θα τον έχει προπονητή στον Παναθηναϊκό. Διαβάστε στο gazzetta.gr τα πάντα για τον Ολλανδό μέσο

Ο Παναθηναϊκός, όπως σας ενημέρωσε το gazzetta.gr από τα ξημερώματα της Παρασκευής, τα έχει ήδη βρει με τον Ερικ Φάλκενμπεργκ, ο οποίος τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε στη Ναϊμέγκεν με τη μορφή δανεισμού από την Άλκμααρ και το μόνο που απομένει είναι να δώσει το «ok» και η δεύτερη, η οποία πάντως δεν υπολογίζει τον παίκτη!

Ο Έρικ Φάλκενμπεργκ γεννήθηκε στο Λέιντεν της Ολλανδίας στις 5 Μαΐου του 1988 και από μικρός αποφάσισε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Στα παιδικά του χρόνια και συγκεκριμένα όταν ήταν πέντε χρονών γράφτηκε στην ερασιτεχνική ομάδα VV Oegstgeest της περιοχής του μαζί με τον δύο χρόνια μεγαλύτερο αδερφό του.

Έπειτα από μερικά χρόνια μετακόμισε στην UVS του Λέιντεν, δείχνοντας τα πλούσια προσόντα του και για αυτό έφυγε το 2007 για τις Ακαδημίες της Σπάρτα Ρότερνταμ. Μόλις σε ηλικία 20 ετών έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στις 23 Ιανουαρίου 2008, στο εκτός έδρας ματς με την Αϊντχόφεν. Η ομάδα του ηττήθηκε με 3-1 και ο Φάλκενμπεργκ μπήκε αλλαγή στο 74' στη θέση του Έντβιν Φαν Μπούερεν.

Ο Αναστασίου έφυγε, ο Φάλκενμπεργκ πήγε

Στη Σπάρτα έκανε γεμάτες χρονιές και παραλίγο να είναι και συμπαίκτης με τον Γιάννη Αναστασίου. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε στην ομάδα του Ρότερνταμ τη σεζόν 2006-07 και μια χρονιά αργότερα, φόρεσε τη φανέλα της ο νεαρός Ολλανδός.

Την αγωνιστική περίοδο 2008-09 και την επόμενη είχε 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μάλιστα την τελευταία πέτυχε 10 τέρματα που του χάρισαν τη μεταγραφή στην Άλκμααρ.

Το μεγάλο ταλέντο, η ανανέωση και η μεταγραφή

Παρότι το 2009 ανανέωσε για τρία χρόνια με τη Σπάρτα (μέχρι το καλοκαίρι του 2012), τελικά ο Έρικ Φάλκενμπεργκ στις 16 Ιουνίου του 2010 υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την πρωταθλήτρια Ολλανδίας του 2009, ΑΖ!

Πάντως, ο Φάλκενμπεργκ εκείνη την περίοδο μαζί με τον Κέβιν Στρούτμαν και τον Νικ Βιεργκέβερ ήταν τα μεγαλύτερα ταλέντα της Σπάρτα και της Ολλανδίας και λόγο έλειψε αντί για την Αλκμααρ να πάρει μεταγραφή στην πρωταθλήτρια του 2010, Τβέντε. Τότε έμεναν μόνο οι υπογραφές, αλλά η συμφωνία χάλασε.

«Δεν είναι το στυλ μου να παίζω στην κορυφή»

Στην Άλκμααρ χρησιμοποιήθηκε και ως επιθετικός, αλλά δεν του πήγαινε: «Δεν είναι το στυλ μου να παίζω στην κορυφή και ήταν σαν να είχαμε 10 παίκτες στην ομάδα. Δεν είχα και την τύχη με το μέρος μου καθώς είχαμε καλύτερο φορ σε εκείνη τη θέση και εγώ ήμουν συνήθως αναπληρωματικός. Είχα ευκαιρίες στην Άλκμααρ, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκα. Δεν είχα την εμπιστοσύνη του προπονητή και χωρίς εμπιστοσύνη δεν μπορείς να παίξεις καλά», είχε δηλώσει ο 25χρονος Ολλανδός μέσος.

Σε δυόμιση σεζόν στην Αλκμααρ είχε στην πρώτη (2010-11) 19 συμμετοχές και 4 γκολ, την δεύτερη 11 εμφανίσεις και τρία τέρματα, ενώ στα μισά της τωρινής μέτρησε 15 αγώνες και πανηγύρισε τρεις φορές, πριν πάει στο δεύτερο μισό του ολλανδικού πρωταθλήματος στη Ναϊμέγκεν.

Η αναπνοή της Ναϊμέγκεν και το όνειρο

«Δεν ήθελα να συνεχίσω στην Αλκμααρ. Θέλουν να με πουλήσουν και εγώ το ίδιο. Η Ναϊμέγκεν ήταν μια προοπτική. Απόλαυσα τον χρόνου μου εκεί και η αλήθεια είναι πως πέρασα καλά. Η Ναϊμέγκεν ήταν σαν τη Σπάρτα, ένας παραδοσιακός σύλλογος, μια γειτονιά. Αναπνέεις το ποδόσφαιρο εκεί. Η ομάδα είναι απλά υπέροχη. Βασικά θέλω να παραμείνει στην Ολλανδία, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει ξαφνικά. Πρέπει να περιμένω και να επιστρέψω στο παλιό μου επίπεδο. Η Ισπανία και η Ιταλία είναι ένα όνειρο», ήταν τα λεγόμενα του Φάλκενμπεργκ για την παρουσία του σε Αλκμααρ και Ναϊμέγκεν.

Με τη NEC, o Φάλκενμπεργκ στο δεύτερο μισό της Eredivisie αγωνίστηκε σε 14 αγώνες και πέτυχε δύο τέρματα, βοηθώντας τους να παραμείνουν στην κατηγορία αφού τερμάτισαν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Φάλκενμπεργκ επέστρεψε στην Άλκμααρ μετά τον δανεισμό του, αλλά δεν θα παραμείνει στην ΑΖ, αφού δεν υπολογίζεται.

Το ενδιαφέρον της Ουντινέζε λόγω Europa League

Όταν ο Φάλκενμπεργκ αγωνιζόταν με τη φανέλα της Άλκμααρ ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του η Ουντινέζε. Η ιταλική ομάδα εντυπωσιάστηκε από την παρουσία του Ολλανδού στο Europa League και εξέφρασαν την επιθυμία τους να τον πάρουν στο «Φρίουλι» αλλά η μεταγραφή δεν προχώρησε.

Ο Ολλανδός μέσος είχε πέντε συμμετοχές στο Europa League και ενθουσίασε την Ουντινέζε στο μεταξύ τους παιχνίδι που διεξήχθη στις 15 Μαρτίου του 2012 (Ουντινέζε – Άλκμααρ 2-1) με τον Φάλκενμπεργκ να σκοράρει το μοναδικό γκολ της ομάδας του, χορεύοντας την ιταλική άμυνα. Χάρη στο γκολ του 25χρονου παίκτη η ΑΖ πέταξε εκτός την Ουντινέζε από την διοργάνωση.

Διεθνής και σκόρερ με την U21 της Ολλανδίας

Ο Έρικ Φάλκενμπεργκ είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Ολλανδίας και είχε λάβει μέρος στο Euro U21, κάνοντας το ντεμπούτο του κόντρα στο Λιχτενστάιν σκοράροντας μάλιστα το δεύτερο γκολ των «οράνιε» στη νίκη τους με 3-0.

Κόντρα σε Ελλάδα και Σιόβα

Στις 11 Φεβρουαρίου 2009, ο Φάλκενμπεργκ είχε τεθεί αντιμέτωπος σε φιλικό παιχνίδι με την u21 της Ελλάδας με τους Ολλανδούς να επικρατούν με 4-1 και τον διεθνή άσος να διακρίνεται στη φωτογραφία με τον Δημήτρη Σιόβα. Ο 25χρονος άσος είχε παίξει για 79' με τη γαλανόλευκη να αγωνίζονται οι Μπαμπανιώτης, Μπουκουβάλας, Γ. Ιωαννίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ριζογιάννης, Σιόβας, Δημούτσος, Πλιάτσικας, Σιάκκας, Κουτσιανικούλης, Μήτρογλου, Λαμπρόπουλος, Αργυρίου, Κατσικογιάννης, Παυλής, Κλάους Αθανασιάδης και Θανάσης Παπάζογλου, ενώ προπονητής ήταν ο Νίκος Νιόπλιας.

Μαχητής και κατάλληλος για 4-3-3!

Ο υψηλόσωμος Ολλανδός (1,87 μέτρα) αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος, αλλά τα καταφέρνει πολύ καλά και ως «κρυφός» επιθετικός. Δείχνει πως έχει το γκολ και μπορεί να παίξει και με άνεση στα άκρα, ενώ είναι ιδανικός για εσωτερικός χαφ σε σύστημα 4-3-3. Δηλαδή αυτό που θέλει να εφαρμόσει ο Γιάννης Αναστασίου στον Παναθηναϊκό.

Είναι μαχητής και δεν αφήνει φάση να πάει χαμένη για αυτό πολλά τέρματα που έχει σημειώσει είναι μετά από... ριμπάουντ! Αξιοσημείωτο είναι πως «χτυπάει» συνήθως στις καθυστερήσεις.

Αντίπαλος και νικητής με Μπαϊράμι

Ο Φάλκενμπεργκ αν φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αναμένεται να είναι συμπαίκτης και με τον Εμίρ Μπαϊράμι με τους δύο παίκτες να τίθενται αντιμέτωποι στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Στην αναμέτρηση της σεζόν 2010-11, ο Ολλανδός είχε νικήσει τον Σουηδό στο παιχνίδι της Αλκμααρ με την Τβέντε, πετυχαίνοντας μάλιστα και το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις.

Ο τραυματισμός...

Ο Έρικ Φάλκενμπεργκ δεν είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς καθώς στο... ενεργητικό του έχει μόνο έναν που τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για ενάμιση μήνα. Ο Ολλανδός υπέστη κάκωση κνήμης στις 12 Σεπτεμβρίου του 2011 και επέστρεψε στις 24 Οκτωβρίου.

Χατ τρικ και παίκτης της εβδομάδας

Παρότι ο Φάλκενμπεργκ είναι μέσος, σκοράρει αρκετά συχνά και μάλιστα είχε πετύχει χατ τρικ το 2009 με την Σπάρτα Ρότερνταμ κόντρα στην Ντεν Χάαγκ. Ο νεαρός άσος έδωσε τη νίκη στην ομάδα του στις καθυστερήσεις (2-3) και αναδείχθηκε παίκτης της εβδομάδας.

Τα νούμερα των εμφανίσεων του

Ο Φάλκενμπεργκ δεν έχει κάποιο αγαπημένο νούμερο για να φοράει στη φανέλα του, καθώς και στις τρεις ομάδες που αγωνίστηκε δεν είχε κάποιο σταθερό. Στη Σπάρτα Ρότερνταμ είχε το νούμερο 20, στην Άλκμααρ το 7 και το 10, ενώ στη Ναϊμέγκεν προτίμησε το 13!

Χόμπι, η κοπέλα του

Πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν ως χόμπι την γυμναστική, τη μουσική, το playstation, αλλά ο Φάλκενμπεργκ δεν είναι από αυτούς: «Το Ναϊμέγκεν είναι μια ωραία πόλη και μοιάζει με τη γενέτειρα μου το Λέιντεν. Μια παλιά πόλη με ωραίο κέντρο. Νιώθω άνετα στο Ναϊμέγκεν, αλλά δεν περνάω πολλές ώρες με την κοπέλα μου. Το μεγαλύτερο χόμπι μου είναι αυτή φυσικά, αλλά μένει στο Άμστερνταμ και προσπαθώ να την βλέπω όσο πιο συχνά γίνεται», είχε δηλώσει ο 25χρονος άσος.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΑΛΚΕΝΜΠΕΡΓΚ

ΣΕΖΟΝ

ΟΜΑΔΑ

ΣΥΜ.

ΓΚΟΛ

2007/08

Σπάρτα Ρότερνταμ

2

0

2008/09

Σπάρτα Ρότερνταμ

30

3

2009/10

Σπάρτα Ρότερνταμ

30

10

2010/11

Αλκμααρ

19

4

2011/12

Αλκμααρ

11

3

2012/13

Αλκμααρ

15

3

2012/13

Ναϊμέγκεν

14

2

ΣΥΝΟΛΟ

108

23

Δείτε τον παρακάτω εν δράσει σε μερικά video...

Τα γκολ του

Η παρουσίαση στη Ναϊμέγκεν

Το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Τβέντε

Το γκολ με την Ναϊμέγκεν παίζοντας στη Αλκμααρ

Χάνοντας ένα εύκολο γκολ με τη Ναϊμέγκεν

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα