Η ανάλυση του Αρης – Ολυμπιακός (pics & vid)

Gazzetta team
Η ανάλυση του Αρης – Ολυμπιακός (pics & vid)

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει μέσω του InstatScout με πίνακες και βίντεο, το ματς του Αρη με τον Ολυμπιακό, όπου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0 στη Θεσσαλονίκη.
Το Gazzetta.gr σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης αναλύει τους αγώνες της Super League. Oι πιστοποιημένοι αναλυτές και οι σπουδαστές του Ινστιτούτου Γιώργος Μαντζιαρης και Predrag Sobotovic, σε συνεργασία με το InstatScout, αναλύουν το ματς ανάμεσα στον Αρη και τον Ολυμπιακό.
Για να δείτε τους πίνακες σε μεγάλη ανάλυση, κάντε κλικ επάνω τους.
ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ
Ο Αρης ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-2-3-1 και τελείωσε σε 4-4-2. Οι παίκτες της άμυνας και του κέντρου βλέπουμε ότι κράτησαν τις θέσεις τους, σε αντίθεση με τους μεσοεπιθετικούς οι οποίοι βλέπουμε ότι κινούνταν (και οι τέσσερις) στην ίδια θέση.
Ο Ολυμπιακός άρχισε την αναμέτρηση με 4-2-3-1 και την ολοκλήρωσε με 4-3-3. Παρατηρούμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν πολύ επιθετικά, καθώς τόσο τα εξτρέμ τους όσο και ο Φορτούνης βρίσκονταν ψηλά και στην ουσία δημιουργούσαν μια επιθετική τετράδα. Στα αξιοσημείωτα ότι ο Κούτρης ανέβαινε όλη την πλευρά και βοηθούσε στην επίθεση. Αλλωστε εκείνος «έφτιαξε» το γκολ.
ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Συνολικά ήταν ένα μοιρασμένο παιχνίδι σε ότι αφορά τις περισσότερες κατηγορίες. Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και στα πρώτα 15 λεπτά είχε ήδη 5 τελικές, ενώ σε γενικές γραμμές οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν μπάλα, πλην του διαστήματος 30'-455, όπου οι «κίτρινοι» πήραν την κατοχή και σε ποσοστό εώς και 66%.
Οι δύο ομάδες ομάδες προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά και να κλέψουν μπάλες στο μισό του αντιπάλου, κάτι που πέτυχαν από 18 φορές έκαστη, ενώ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν αρκετές φορές να αναπτυχθούν από τα αριστερά, χωρίς όμως επιτυχία (0/40). Αντίθετα ήταν πιο αποτελεσματικοί από τον άξονα, παρόλο που δεν το δοκίμασαν εξίσου αρκετά. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, λόγω και του ότι ο Κούτρης ανέβαινε ψηλά, επιτέθηκε κατά κύριο λόγο από την αριστερή του πλευρά, απ’ όπου πέτυχε και το μοναδικό του τέρμα.
ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΡΗ
Ο Δελεζήσης έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία (249), ενώ προσέξτε το εξής. Παραπάνω υπογραμμίσαμε πως ο Αρης έπαιξε πολύ από την αριστερή του πλευρά και για αυτό ο Μενέντεζ ήταν ο παίκτης που έκανε τις περισσότερες πάσες (70), κάτι που φαντάζει δικαιολογημένο.
Οι Γκαρσία και Μπρούνο Γκάμα ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού (7/12 ντρίμπλες και 4/9 ντρίμπλες αντίστοιχα), ενώ ο δεύτερος είχε και 6 κερδισμένα φάουλ. Εκείνος που βρέθηκε σε κακή ημέρα ήταν ο Γιουνές, ο οποίος υποδέχτηκε τη μπάλα 30 φορές και στις 18 την έχασε.
ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Ο Σα έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία από όλους όσους αγωνίστηκαν (299), ενώ αρκετά μεγάλη ήταν και εκείνη του Κούτρη (287).
Πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Σισέ που κατέγραψε 25 κερδισμένες μπάλες γιαλογαριασμό των «ερυθρόλευκων» (ο 2ος Γκιγιέρμε είχε 10), ενώ ήταν και το στόπερ που πήγαινε στις προσωπικές μονομαχίες, σε αντίθεση με τον Βούκοβιτς που κράταγε βάθος (19/25 μονομαχίες έναντι μόλις 5/6).
Αισθητή διαφορά βλέπουμε και ανάμεσα στα δύο εξτρέμ, καθώς ο Podence προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Αρη ( 7/13 ντρίμπλες), ενώ ο Χριστοδουλόπουλος είχε μόνο 1.
MVP (ΖΟΖΕ ΣΑ)
ΤΟ ΓΚΟΛ
Προσέξτε ότι ο Νάτχο ζητάει επίμονα και παίρνει τη μπάλα αμαρκάριστος στο μεσοδιάστημα. Την ίδια στιγμή και ενώ ο Ισραηλινός έχει πλάτη γυρισμένη, ο Κούτρης ξεκινάει κούρσα στην πλάτη της άμυνας για να υποδεχτεί την πάσα, κάτι που δείχνει ότι πρόκειται για φάση που είναι δουλεμένη στην προπόνηση, καθώς και οι δύο παίκτες ξέρουν, αν και δεν έχουν οπτική επαφή, τι κίνηση και πάσα να κάνουν. Στην εξέλιξή της φάσης ένας μόνο επιθετικός, ο Χασάν, βρίσκεται με 3 αμυντικούς του Αρη, οι οποίοι τον χάνουν και δέχονται το γκολ. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όπου οι αμυντικοί των «κίτρινων» αν και υπερτερούν αριθμητικά, «έχασαν» τον Πρίγιοβιτς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα