Η ανάλυση του ΑΕΚ – Ολυμπιακός (pics)

Gazzetta team
Η ανάλυση του ΑΕΚ – Ολυμπιακός (pics)

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει μέσω του InstatScout το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.
Το Gazzetta.gr σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης, αναλύει τις αναμετρήσεις της Super League. Οι πιστοποιημένοι αναλυτές- σπουδαστές του Ινστιτούτου σε συνεργασία με το InstatScout Πρέντραγκ Σομπότοβιτς και Γιώργος Μάντζιαρης, αναλύουν τον ντέρμπι του ΟΑΚΑ, όπου ΑΕΚ και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.
(Κάντε click στους πίνακες για να τους δείτε σε μεγάλη διάσταση)

Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Η ΑΕΚ ξεκίνησε και τελείωσε με 4-4-2, ενώ οι Κλωναρίδης, Λιβάια έπαιζαν πολύ κοντά, όπως και οι Σιμόες, Γαλανόπουλος στον άξονα. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό το εξής στοιχείο: Οι παίκτες που πέρασαν σαν αλλαγή, κέρδισαν μέτρα προς την περιοχή του Ολυμπιακού, σε σχέση με εκείνους που αντικατέστησαν.


Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν και ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 4-2-3-1 και οι ποδοσφαιριστές τους ως επί το πλείστον κράτησαν τις θέσεις τους. Πάντως αλλαγή του Φορτούνη με τον Τουρέ, γύρισε την ομάδα πιο πίσω.

ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Η ΑΕΚ είχε περισσότερες τελικές από τον Ολυμπιακό, τόσο σε σύνολο (16-7), όσο σε ότι αφορά της on target (5-2). Μάλιστα η Ενωση μπήκε δυνατά στο ματς και μέχρι το 30' το αντίστοιχο νούμερο ήταν 9-0, ενώ στο τελευταίο 15λεπτο δημιούργησε 4, έναντι μίας των «ερυθρολεύκων».
Εκεί που παρατηρήθηκε μεγάλη διαφορά υπέρ των γηπεδούχων ήταν στο επιθετικό τρίτο (113/157 έναντι 51/87) και στις πάσες στην αντίπαλη περιοχή (19/42 έναντι 5/19), ενώ οι «κιτρινόμαυροι» κατέγραψαν και περισσότερες σέντρες (5/23 έναντι 1/5).

Αντίθετα δεν εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους που βρήκαν και είχαν πολύ κακό ποσοστό στις αντεπιθέσεις (0/19)

ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΕΚ
Ο Τάσος Μπακασέτας έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία (291) και μάλιστα εκτός από σκόρερ ήταν και ο πιο απειλητικός παίκτης του αγώνα με 6 τελικές. Εκτός όμως της επιθετικής του παρουσίας, ξεχώρισε και για τις πολλές κερδισμένες δεύτερες μπάλες που κατέγραψε, τόσο εκείνος (12), όσο και ο Σιμόες (11), ειδικά στο μισό του Ολυμπιακού (11 – 7 αντίστοιχα), εξέλιξη που έδωσε το δικαίωμα στην ΑΕΚ να επιτεθεί εκ νέου. Στο ντέρμπι ντεμπουτάρισε για λογαριασμό της Ενωσης ο Μπογιέ, αλλά παρότι έπαιξε για μόλις 17' , πρόλαβε να δείξει την ικανότητά του στις ντρίμπλες (4/7), τις περισσότερες από κάθε συμπαίκτη του.

Ξεχωρίζει ακόμη η επίδοση του Χουλτ στις ανακτήσεις μπάλας (13), εκ των οποίων οι 7 ήταν στο μισό του Ολυμπιακού, ενώ η δεξιά πτέρυγα της ΑΕΚ, παρότι έπαιζε με 2 μπακ, ήταν η πιο απειλητική για την άμυνα των «ερυθρολεύκων», καθώς οι δυο τους είχαν τις περισσότερες πάσες στο επιθετικό τρίτο και πραγματοποίησαν τις περισσότερες σέντρες. Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Μοράρ στα 34 λεπτά που αγωνίστηκε, όπου μάλιστα κατέγραψε το απόλυτο στις πάσες (17/17).

ΟΜΑΔΙΚΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
O Φορτούνης έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία (278), καθώς εκτός του γκολ που πέτυχε, είχε την κάθετη πάσα στο δοκάρι του Χασάν και 5 κερδισμένα φάουλ. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» και ο Ποντένσε ήταν οι μοναδικοί παίκτες της ομάδας που δημιούργησαν ευκαιρίες και εκείνοι που πέρασαν τις περισσότερες πάσες στο επιθετικό τρίτο (10/16 και 10/15 αντίστοιχα).


Στον άξονα οι Καμαρά και Γκιγιέρμε ήταν πάρα πολύ αποτελεσματικοί στα τάκλιν που επιχείρησαν (4/5 και 4/6 αντίστοιχα) και με αυτόν τον τρόπο «κατέστρεψαν» πολλές επιθέσεις της ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή ο Χριστοδουλόπουλος σε ακόμη ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού είχε πολύ λίγες επαφές με τη μπάλα.

MVP ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ
Ο Τάσος Μπακασέτας ξεχώρισε όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε. Κατέγραψε πολλές κερδισμένες δεύτερες μπάλες, απείλησε με τελικές και μάλιστα κατά τη διάρκεια του ντέρμπι ανέβαζε συνεχώς την απόδοσή του.

ΤΟ 0-1
Στην αρχή της φάσης ο Σιμόες ελέγχει τον Φορτούνη και στη συνέχεια βγαίνει σωστά στο πλάι καθώς υπάρχει το «ανέβασμα» του Ομάρ, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε υπεραρυθμία υπέρ του Ολυμπιακού. Ομως δεν τον καλύπτει κάποιος συμπαίκτης του και ο Φορτούνης σούταρε ελεύθερος από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

ΤΟ 1-1
Ο Μπακασέτας «στρώνει» την μπάλα πλάγια στον Γκάλο και ο Γκιγιέρμε σωστά τον ακολουθεί μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού. Οπου ο επιθετικός της ΑΕΚ τον «κέρδισε» στην εναέρια μονομαχία τους.

ΔΟΚΑΡΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Ο Φορτούνης με την κάθετη πάσα που περνά, βγάζει «εκτός» τέσσερις παίκτες της ΑΕΚ και ο Χασάν βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Μπάρκα.

ΕΥΚΑΡΙΑ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗ
Στην αρχή της φάσης ο Γκάλο είχε τη δυνατότητα να κάνει φάουλ στον Ποντένσε, αλλά δεν το έπραξε και ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού έκανε την κούρσα μέχρι την περιοχή της ΑΕΚ (κάτι ανάλογο συνέβη με τους «κιτρινόμαυρους» τόσο στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όσο και στο 3ο της Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ). Ετσι δημιουργήθηκε υπεραριθμία υπέρ των «ερυθρολεύκων», την οποία όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα