Θα λείψει ο Μήτρογλου από την Εθνική; (poll)

Θα λείψει ο Μήτρογλου από την Εθνική; (poll)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Θα λείψει ο Μήτρογλου από την Εθνική; (poll)

bet365

Η Εθνική αγωνίζεται απόψε με την Ουγγαρία, ο Μήτρογλου πιθανότατα δεν θα παίξει και το gazzetta.gr θυμάται τι έκανε όσες φορές δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό ο στράικερ της Μαρσέιγ. Θα λείψει από το αποψινό ματς; Πείτε μας την άποψή σας.

Ουγγαρία – Ελλάδα και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν ο Μάνταλος σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ του αγώνα. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Είναι πολύ πιθανόν ο Κώστας Μήτρογλου να μην μπορέσει να αγωνιστεί απόψε κόντρα στην Ουγγαρία για τη 2η αγωνιστική του Nations League.

Ο κορυφαίος Έλληνας στράικερ αυτή τη στιγμή μετρά μέχρι στιγμή 60 παρουσίες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με 16 γκολ.

Ο Τάσος Δώνης είναι αυτός που θα κληθεί να καλύψει το κενό του.

Σίγουρα με την παρουσία του στην 11άδα, η Εθνική μας θα έχει περισσότερη ταχύτητα.

Ωστόσο, κόντρα στους Ούγγρους, η Ελλάδα θα προσπαθήσει να παίξει ποδόσφαιρο και δεν θα περιμένει να χτυπήσει στην κόντρα όπου ο Δώνης θα μπορούσε να φανεί πιο χρήσιμος.

Ο Μήτρογλου είναι σαφώς πιο έμπειρος και μέσα στην περιοχή το... έχει περισσότερο.

Απέναντι στην Εσθονία έδειξε ότι είναι και πιο ώριμος στο παιχνίδι του όσον αφορά ειδικά στις συνεργασίες που βγάζει με τους Φορτούνη-Μάνταλο.

Τι γίνεται όταν ο Μήτρογλου δεν παίζει

Ας πάρουμε την παρουσία του «Μητρογκόλ» στην Εθνική από το 2013 και τα προκριματικά για το Μουντιάλ όπου και ξεκίνησε να μετρά 90λεπτα και να έχει πιο μόνιμη στην 11άδα.

Στο φιλικό με την Αυστρία πέτυχε 2 γκολ κι η Ελλάδα νίκησε 0-2, ενώ ήταν αυτός που μας έδωσε τη νίκη στο Λιχτενστάιν στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ. Και φυσικά ήταν αυτός που έπαιξε μεγάλο ρόλο για την πρόκρισή μας στη Βραζιλία με τα τρία γκολ στα playoffs με την Ρουμανία.

Μετά πέρασε μία μεγάλη φάση... ξηρασίας. Το επόμενο γκολ του ήρθε στο 4-3 με την Ουγγαρία για τα προκριματικά του Euro το Νοέμβριο του 2015.

Σκόραρε στην Ολλανδία, στο φιλικό του Γενάρη του 2016 και το ίδιο έκανε με Γιβραλτάρ και Κύπρο. Όπως και με Βέλγιο. Οπως ξανά με Κύπρο και Γιβραλτάρ (2 φορές) και στην Εσθοανία είχε τηνασίστ στον Φορτούνη.

Από το ματς με την Αυστρία μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει δώσει 51 ματς.

Ο Μήττρογλου έχει σκοράρει 13 φορές, έχοντας αγωνιστεί στα 38 εξ αυτών.

Τα 13 ματς που έμεινε στον πάγκο ή δεν ήταν αποστολή για διάφορους λόγους (από το ματς με την Αυστρία το 2015 και μετά):

Ελλάδα -Ακτή Ελεφαντοστού 2-1 (έμεινε στον πάγκο)
Ελλάδα-Νήσοι Φερόε 0-1
Ελλάδα-Σερβία 0-2
Ουγγαρία-Ελλάδα 0-0
Νήσοι Φερόε-Ελλάδα 2-1
Ελλάδα-Ισλανδία 2-3
Αυστραλία-Ελλάδα 1-0
Αυστραλία-Ελλάδα 1-2
Ελλάδα-Λευκορωσία 0-1 (έμεινε στον πάγκο)
Ελλάδα-Εσθονία 0-0
Ελλάδα-Βέλγιο 1-2
Αίγυπτος-Ελλάδα 0-1 (έμεινε στον πάγκο)
Σαουδική Αραβία-Ελλάδα 2-0

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα