Μία... βαθιά βουτιά στα άδυτα του Ρέντη (pics)

Μία... βαθιά βουτιά στα άδυτα του Ρέντη (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Μία... βαθιά βουτιά στα άδυτα του Ρέντη (pics)

bet365

To gazzetta.gr ήταν μεταξύ των Μέσων που βρέθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ρέντη και... βούτηξε στα άδυτα του κέντρου του Ολυμπιακού! Όλα όσα είδαμε στα... μάτια σας.

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Πρωινό Τρίτης. Ραντεβού στο «Καραϊσκάκης» 11:45, όπου το νέο κατακόκκινο πούλμαν του Ολυμπιακού είχε παρκάρει και περίμενε να επιβιβαστούν σ' αυτό οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας.

Αυτή τη φορά δεν θα μετέφερε τους παίκτες της ομάδας. Ο προορισμός του, γνωστός: Οι προπονητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη. Γνωστά (τουλάχιστον όχι εντελώς) δεν ήταν όσα έχουν αλλάξει εκεί τα τελευταία χρόνια.

Ενα κέντρο του οποίου η ανακατασκευή ολοκληρώθηκε το 2003 επί προεδρίας Κόκκαλη και έχει αλλάξει ριζικά επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη αποτελώντας πλέον πρότυπο προπονητικό ακολουθώντας τα standards μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ.

Δεν είναι τυχαία η επισήμανση των ανθρώπων της Μίλαν στην πρόσφατη επίσκεψή της. «Δεν έχετε τίποτα να ζηλέψετε». Κι η αλήθεια είναι ότι στην πλέον τρίωρη ξενάγηση αυτό το διαπιστώνει ο καθένας. Ανεξάρτητα από τι χρώμα έχει φανέλα της ομάδας που υποστηρίζει.

Σε μια έκταση 100 στρεμμάτων, υπάρχουν χώροι που στεγάζουν τα όνειρα, την αδιάκοπη δουλειά, το μεράκι, την όρεξη για εξέλιξη, το όραμα και τον έναν και μοναδικό στόχο: Ο Ολυμπιακός όχι απλά να βαδίζει σε μονοπάτια που έχουν χαράξει άλλοι σπουδαίοι σύλλογοι, αλλά να ανοίγει τους δικούς του δρόμους.

Μπαίνοντας στο σαλόνι της ομάδας, παρατηρείς την τεράστια σειρά των λευκών καναπέδων, τις λευκές και κόκκινες αναπαυτικές πολυθρόνες και το ξύλινο πάτωμα. Στους τείχους τηλεοράσεις και αποτυπωμένες στιγμές των επιτυχιών της ομάδας.

Στο τέρμα αριστερά του χώρου σε γκρι φόντο, με κόκκινα γράμματα απεικονίζεται όλη η ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος σε αριθμούς. Στη βιβλιοθήκη έχουν πάρει τη θέση τους και τα πρωταθλήματα της Κ20.

Δεξιά ένα μπιλιάρδο, τηλεοράσεις για video games και χώροι με υπολογιστές όπου οι ποδοσφαιριστές έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώσουν και να έρθουν σε επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους. Να έρθουν πιο κοντά με τους συμπαίκτες τους. Εκεί και τα λόγια του Πελέ, «η επιτυχία δεν είναι ατύχημα». Για να θυμίζει καθημερινά σ' όλους (όχι μόνο τους παίκτες) πως για να φτάσεις στην κορυφή πρέπει να δουλεύεις σκληρά καθημερινά.

Αφού μας καλωσόρισε ο κ. Παύλου, ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία όλου αυτού του συγκροτήματος, χωριστήκαμε σε δύο γκρουπ και ξεκίνησε η ξενάγηση.

Μπαίνουμε στους χώρους όπου είναι οι προπονητές. Συναντάμε τον Μαρτίνς,ο οποίος είναι εκεί από το πρωί. Αφού πρόλαβε να... σβήσει πιθανούς μεταγραφικούς στόχους, όπως αστειευόμενος μας είπε ο Κούλης Δουρέκας, μας άνοιξε την πόρτα του γραφείου του μ' ένα χαμόγελο. Πρόλαβε να ανταλλάξει μερικές κουβέντες με κάποιους και να φωτογραφηθεί με κάποιους άλλους. Τον... απαλλάξαμε σύντομα και συνεχίσαμε την περιήγησή μας πηγαίνοντας στα γραφεία των γυμναστών, στον χώρο των φροντιστών και στα αποδυτήρια. Εκεί, μας παρουσιάζεται νέος εργοφυσιολόγος Δρ. Ερνάνι, ο οποίος μας εξηγεί το πόσο σημαντική είναι η αποκατάσταση των παικτών μετά το τέλος της κάθε προπόνησης. Μας κερδίζει το κόκκινο δωμάτιο: το μέρος όπου γίνονται οι ομιλίες του Βαγγέλη Μαρινάκη στους παίκτες αλλά κι η ανάλυση των... πάντων από τον επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης Γιώργο Μαρτάκο και των συνεργατών του Γιάννη Βογιατζάκη και Ιωσήφ Λουκά.

Ο γιατρός της ομάδας, κύριος Θέος μας αναλύει την πρόοδο που έχει γίνει στην πρόληψη των τραυματισμών αλλά στέκεται κυρίως στην αποκατάστησή τους. Τονίζει με περηφάνια ότι ο Ολυμπιακός ακολουθεί πιστά τις ανάγκες που επιτάσσει η ιατρική κοινότητα όχι από μόδα αλλά από ανάγκη ώστε οι παίκτες να έχουν στα... πόδια τους ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει. Η αγορά ενός μόνο μηχανήματος κόστισε 40.000 ευρώ, ενώ στο διάδρομο που οι παίκτες είναι σα να τρέχουν στο... διάστημα μόνο η σακούλα που υπάρχει κοστίζει 10-15.000 ευρώ! Άντε να την τρυπήσεις! Εκεί κοντά και το γυμναστήριο της πρώτης ομάδας, όπου ο κάθε παίκτης έχει τη δυνατότητα να δουλέψει πάνω στο ιδιαίτερο πρόγραμμα για το οποίο είναι υπεύθυνος ο γυμναστής Χρήστος Μουρίκης. Λίγο πιο δίπλα είναι η πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, το χαμάμ, η σάουνα και τα υδρομασάζ. Από ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο δεν μπορεί να λείπει τίποτα απ' όλα χρειάζονται που βοηθούν στην χαλάρωση, στην αποκατάσταση και στην ενδυνάμωση. Εκεί μάλιστα πέρασαν ένα στάδιο της αποθεραπείας τους κι οι παίκτες του τμήματος μπάσκετ Δημήτρης Αγραβάνης και Κιμ Τιλί.

Η βόλτα συνεχίζεται στα 10 γήπεδα εκ των οποίων τα 2 είναι με υβριδικό χλοοτάπητα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η πρώτη ομάδα κάνει προπόνηση σ' έναν αγωνιστικό χώρο που κοστίζει 700.000 ευρώ (κόστος ανά ένα γήπεδο) και φυσικά τα οφέλη είναι πολλά: καλύτερη απορρόφηση κραδασμών κι άλλα πολλά.

Το ενδιαφέρον, όμως, καρφώνεται στους ξενώνες. ο Ολυμπιακός, επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη, εκπονεί ένα πλάνο φιλοξενίας ποδοσφαιριστών. Τα παιδιά των ακαδημιών έχουν τη δυνατότητα να προπονούνται σ' ένα πρότυπο προπονητικό κέντρο κορυφαίων προδιαγραφών και παράλληλα να πηγαίνουν σχολείο. «Το σχολείο δεν είναι για μένα δεύτερη επιλογή αν δεν παίξω μπάλα. Μέσω του σχολείου ολοκληρώνεσαι», μας λέει ο Ηλίας Καραργύρης, ο 17χρονος τερματοφύλακας των ακαδημιών που έχει ως όνειρο να σπουδάσει ιατρική. Κι ο Ολυμπιακός αποτελεί το σύμμαχό του για να φτάσει στο στόχο του.

Η ακαδημία έχει το δικό της γυμναστήριο. Δεν μοιράζεται αυτό που έχει η πρώτη ομάδα και εννοείται ότι είναι κι αυτό εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα.

Από τις εγκαταστάσεις δεν λείπει το γήπεδο beach volley αλλά και του ποδοβόλεϊ, ενώ τα παιδιά μπορούν να... ξεφεύγουν παίζοντας Teqball. Ειδικά διαμορφωμένο playroom, το οποίο έχει διαμορφωθεί ύστερα από τη γνώμη των παιδιών προσφέρει έναν χώρο χαλάρωσης και ψυχαγωγίας. Ξεχωρίζει το φλίπερ το οποίο είναι από την παλιά εποχή. Το μαρτυρά το 100άρικο που «δέχεται» για να παίξει. Φεύγοντας σου αποτυπώνεται η άποψη πως τίποτα δεν είναι τυχαία τοποθετημένο.

Επιστρέφοντας προς τα πίσω βλέπουμε αρχικά το παλιό πούλμαν του Κοσκωτά, το περίφημο «διώροφο». Συνεχίζοντας πηγαίνουμε προς την εξωτερική πισίνα που έχει κρύο νερό και βότσαλα. Πρακτική που επιτάσσει η σύγχρονη ρεφλεξολογία για την αποκατάσταση και τη γρηγορότερη χαλάρωση των αθλητών.

Αφήνουμε τον καυτό ήλιο και τους εξωτερικούς χώρους για να μεταφερθούμε στον πάνω όροφο. Εκεί συναντάς τα γραφεία των εργαζομένων, ένα μεγάλο meeting room και έναν τεράστιο χώρο όπου οι παίκτες μπορούν να χαλαρώσουν, να δουν τηλεόραση...

Πιο πίσω τα δωμάτια που φιλοξενούν τους παίκτες πριν από τα ματς. Όλα πλήρως ανακαινισμένα πρόσφατα. Μυρίζει... καινούργιο ο όροφος.

Κάπου εκεί τελειώνει η ξενάγηση και έρχεται η ώρα του... φαγητού. Καθόμαστε στην αίθουσα που δειπνεί η πρώτη ομάδα. Τα παιδιά των ακαδημιών έχουν άλλο χώρο, απολαμβάνοντας κι εκείνοι κανονικά πλήρη γεύματα, ενώ τα παιδιά παίρνουν και lunch box για να αποφευγουν τα φαγητά των κυλικείων.

Παίρνουμε το αναμνηστικό δώρο μας και μπαίνουμε στο πούλμαν της επιστροφής για το «Καραϊσκάκης». Οι εικόνες με τις οποίες γεμίζεις σού αφήνουν την αίσθηση ότι το παιδί σου θες να βρίσκεται σ' αυτόν τον χώρο, χαίρεσαι που στην Ελλάδα της απαξίωσης υπάρχει ένας... αθλητικός παράδεισος και δεδομένα σου δημιουργείται η άποψη πως αυτή η επένδυση αξίζει πολλά περισσότερα από 1-2 δυνατές μεταγραφές. Αυτή είναι η μεταγραφή του Ολυμπιακού σήμερα. Αύριο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα