Οι προηγμένες ιατρικές παροχές στον Ρέντη, οι επισκέπτες από όλη την Ευρώπη και οι Ακαδημίες (pics & vid)

Οι προηγμένες ιατρικές παροχές στον Ρέντη, οι επισκέπτες από όλη την Ευρώπη και οι Ακαδημίες (pics & vid)

Δημήτρης Τομαράς
Οι προηγμένες ιατρικές παροχές στον Ρέντη, οι επισκέπτες από όλη την Ευρώπη και οι Ακαδημίες (pics & vid)

bet365

Το προπονητικό κέντρο στον Ρέντη δεν είναι μόνο τα γήπεδά του. Είναι και το ιατρικό προσωπικό αλλά και ο εξαιρετικός εξοπλισμός που έχει ωθήσει μέχρι και μεγάλες ομάδες να επισκεφτούν το Π.Κ. για να δουν τόσο αυτόν όσο και τον τρόπο δουλειάς τους. Και φυσικά είναι και οι Ακαδημίες με τους ξενώνες και τις παροχές προς τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.
Ως προς την α' ομάδα και το ιατρείο - φυσιοθεραπευτήριο Ολυμπιακός διαθέτει ένα από τα καλύτερα και σύγχρονα κέντρα Φυσιοθεραπείας και Αποκατάστασης στην Ευρώπη. Είναι εξοπλισμένο με όλα τα μοντέρνα μηχανήματα για την πλήρη κάλυψη των αθλητών σε οποιανδήποτε πρόβλημα τραυματισμού προκύψει. Πρόκειται για χώρο όπου έχει μηχανήματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ και μάλιστα υπάρχει ακόμα και μηχάνημα αγορασμένο από την Μπάγερν Μονάχου ή άλλα μηχανήματα από Αγγλία και άλλες περιοχές της Ευρώπης. Φυσικά υπάρχει άμεση και συνεχής συνεργασία με το ιατρικό τιμ της Ακαδημίας.
Τα μηχανήματα φυσιοθεραπείας είναι:
1)Διαμαγνητική Αντλία (Για την γρήγορη απορρόφηση οιδημάτων)
2) Tekar (Για ταχεία απορρόφηση φλεγμονής και πόνου)
3) Λέιζερ (Επούλωση Ιστών)
4) Ηλεκτροθεραπείες (Διαθέτουμε τρεις συσκευές για αναλγησία και αντιφλεγμονώδη δράση)
5) Φωτόλουτρα (Τοπική αύξηση θερμότητας)
6) Shock Wave (Κρουστικός υπέρηχος)
7) Zamar (Για θερμοθεραπεία και κρυοθεραπεία)
8) Cryoflow (Συσκευή παγοθεραπείας)
9) Game Ready (Κρυοθεραπεία)
10) Normatec (Κυκλοφορητής Άκρων)
11) Υπέρηχα (Για αντιφλεγμονώδη δράση)
12) SYBEX (Για ισοκινητικό έλεγχο)
13) ANTI GRAVITY TREADMILL (Διάδρομος αντιβαρύτητας για σταδιακή επανένταξη)
Συνολικά πρόκειται για έναν πανάκριβο εξοπλισμό. Εξοπλισμό πολλών χιλιάδων ευρώ.
ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Σχετικά με το ιατρείο και τις παροχές του στον Ολυμπιακό λειτουργούν με τρόπο ώστε να βοηθούν και τα τμήματα του Ερασιτέχνη που έχουν ανάγκες (σ.σ. είτε για διάγνωση και είτε για αποκατάσταση). Και φυσικά και το τμήμα μπάσκετ που έχει κάνει και προετοιμασία ακόμα στον Ρέντη. Μάλιστα ένας από τους... επισκέπτες για θέματα αποκατάστασης ήταν ο Αγραβάνης.
Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Όπως αναλύει σχετικά ο Χρήστος Θέος οι περισσότεροι τραυματισμοί στον Ολυμπιακό γίνονται στην προετοιμασία και το peak τους είναι μέχρι τον Νοέμβριο. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ικανοποίηση στο ιατρικό τιμ διότι έχουν καταφέρει να μειώσουν τον αριθμό των τραυματισμών και κυρίως το κομμάτι των υποτροπών. Δουλεύουν δε πολύ και στο κομμάτι της πρόληψης όσο και της αποκατάστασης. Αξίζει πέραν αυτού να τονιστεί ότι στον Ρέντη υπάρχουν αρκετοί επισκέπτες και από μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη και από μικρότερου βεληνεκούς για να δουν πως δουλεύει η ιατρική ομάδα του Ολυμπιακού. Μάλιστα από τη Νορβηγία είχαν κάνει συγκεκριμένα ταξίδι μόνο και μόνο για αυτό και για να δουν το πρωτόκολλο που ακουλουθείται στην αποκατάσταση και τον τομέα αυτόν και για την Εθνική τους και για ομάδες της χώρας.
ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
Στον χώρο αυτόν των 400 m2 καθημερινά εφαρμόζονται τα ομαδικά και ατομικά προγράμματα των παικτών της ομάδας. Αφορούν στην μυϊκή ενδυνάμωση με στόχο την μέγιστη δύναμη και την ταχυδύναμη και την πρόληψη τραυματισμών. Ο εξοπλισμός του γυμναστηρίου έχει ανανεωθεί κατά 85% τα τελευταία 6 χρόνια και έχει όλη την γκάμα των μηχανημάτων. Ακόμα και μηχανήματα που σου δίνουν την αίσθηση πως είσαι πάνω σε αμμώδη περιοχή (σ.σ. είναι για τα πόδια) ή ότι περπατάς σε σκληρό έδαφος. Τα τελευταία 3 χρόνια ο Ολυμπιακός ήταν από τις πρώτες ομάδες που διέθεσαν για την προπόνηση παικτών τα Run Rockets και την τεχνολογία Yo-Yo για την ταχυδύναμη.
ΤΟ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Το κέντρο αυτό είναι εξοπλισμένο με εργοσπιρόμετρο και παρέχει δυνατότητα για μέτρηση αερόβιας ικανότητας και μέγιστης πρόληψης οξυγόνου με ειδικά πρωτόκολλα. Εκεί γίνονται αναλύσεις γαλακτικού οξέος στο αίμα και επιπέδου αφυδάτωσης πριν και μετά από μία προπόνηση. Εκεί γίνεται και η μέτρηση του σωματικού βάρους και ποσοστού λίπους. Στον χώρο της αποκατάστασης αλλά και της αποθεραπείας περιλαμβάνει πισίνα μεγάλων διαστάσεων, την μικρότερη πισίνα κρυοθεραπείας (λειτουργεί και ως εξωτερική πισίνα κρυοθεραπείας), τρία τζακούζι και μία σουηδική σάουνα καθώς και χαμάμ. Επίσης εκεί με σχετική επίβλεψη του προσωπικού της ομάδας γίνεται και μέρος της αποθεραπείας και της χαλάρωσης των παικτών. Η αποκατάσταση των τραυματιών παικτών επίσης συχνά γίνεται εκεί και ειδικά στην πισίνα με ασκήσεις άνω και κάτω άκρων και πρώτο και δεύτερο στάδιο αποκατάστασης.
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Πρόκειται για πισίνα με παγωμένο νερό και βότσαλα. Η σωστή και γρήγορη αποθεραπεία των αθλητών μετά την προπόνηση ή τον αγώνα είναι επιτακτική ανάγκη. Ακολουθώντας τις σύγχρονες μεθόδους η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρέχει στους αθλητές του την δυνατότητα αυτή με την χρήση πισίνας – διαδρόμου με παγωμένο νερό και βότσαλα. Το παγωμένο νερό έχει θερμοκρασία που κυμαίνεται στους 8ο C. Αυτό που χρειάζεται ο αθλητής μετά από έντονη καταπόνηση είναι η αποβολή όλων των υποπροϊόντων του μεταβολισμού, ο περιορισμός των μικροτραυματισμών και να καταπραΰνει το νευρικό του σύστημα. Το παγωμένο νερό αποτελεί μια σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση που τα αποτελέσματα της είναι ευεργετικά για τους αθλητές. Κάθε αθλητής πρέπει να παραμείνει μέσα στο νερό για τουλάχιστον 2 λεπτά (αν αντέχει και παραπάνω). Τα βότσαλα που πατούν οι αθλητές βοηθούν στην χαλάρωση του πέλματος από την καταπόνηση των φορτίων που ασκούνται κατά την διάρκεια των προπονήσεων ή των αγώνων. Λειτουργεί με τους κανόνες της ρεφλεξολογίας ενισχύοντας την αιματική κυκλοφορία με αποτέλεσμα την καλύτερη και γρηγορότερη χαλάρωση των αθλητών.
ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
Στο Προπονητικό Κέντρο υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και εστιατόριο για την Α’ ομάδα η οποία καλύπτει τις ανάγκες των ποδοσφαιριστών και του επιτελείου αλλά και εστιατόριο για την Ακαδημία το οποίο καλύπτει τα γεύματα των 50 οικότροφων και τις ανάγκες των εργαζομένων στο Π.Κ. στον Ρέντη. Παλαιότερα τόσο η Α’ ομάδα όσο και η Ακαδημία έτρωγαν σε διαφορετικές ώρες στον ίδιο χώρο. Εν συνεχεία αποφασίστηκε να φτιαχτούν δυο για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη «απόσταση» της α’ ομάδας με την Ακαδημία. Η κουζίνα μας είναι πιστοποιημένη με ISO. Στο εστιατόριο υπάρχει ο Σεφ και οι 6 συνεργάτες του. Η παρασκευή των γευμάτων γίνεται σε συνεργασία με τον διατροφολόγο της ομάδας.
ΟΙ ΞΕΝΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
Στους ξενώνες η Ακαδημία του Ολυμπιακού «φιλοξενεί» ποδοσφαιριστές απ’ όλη την Ελλάδα ηλικίας 14 έως 16 ετών. Οι ξενώνες κατασκευάστηκαν το 2011 με στόχο να καλύψουν τις ανάγκες των νεαρών ποδοσφαιριστών που έρχονται από όλη την Ελλάδα για να παίξουν στον Ολυμπιακό και να διακριθούν μέσα από την δουλειά τους στην Ακαδημία. Είναι κατασκευασμένη από ειδικό ξύλο. Ήταν επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν γιατί έως τότε τα παιδιά, που δεν ξεπερνούσαν τα 15, έμεναν για λίγες ημέρες στο ξενοδοχείο της Α’ ομάδας αλλά και σε σπίτια και ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής. Οι ξενώνες του Προπονητικού Κέντρου δημιουργήθηκαν για να μπορούν να φιλοξενήσουν μια πλήρης αποστολή ποδοσφαιρικής ομάδας. Οι ξενώνες μας μπορεί να καλύψουν τις ανάγκες 26 ποδοσφαιριστών ενώ έχουν νοικιαστεί και 8 διαμερίσματα σε πολυκατοικία δίπλα στο Προπονητικό Κέντρο στην οποία διαμένουν 27 ποδοσφαιριστές άνω των 17 ετών.
Στους ξενώνες υπάρχει καθιστικό και μελετητήριο ενώ δίπλα από αυτούς υπάρχουν σπιτάκια για την διαμονή των υπεύθυνων για την επίβλεψη των παιδιών όλο το 24ωρο. Δίνεται μεγάλη σημασία στην ασφάλεια των παιδιών και στην άνετη διαμονή τους. Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στους γονείς που του εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Την τρέχουσα περίοδο φιλοξενούνται στο Προπονητικό Κέντρο 50 παιδιά τα οποία έχουν επιλεχτεί από το τμήμα scouting της Ακαδημίας και προέρχονται απ’ όλες τις περιοχές της χώρας. Συνολικά οι Ακαδημίες έχουν περίπου 250 παιδιά (σ.σ. ίσως και λίγο παραπάνω) ενώ μαζί με το Δίκτυο Σχολών ο αριθμός είναι πολύ πιο μεγάλος.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Η Ακαδημία του Ολυμπιακού φιλοξενεί 50 παιδιά ηλικίας 14 έως 19 ετών στους ξενώνες στο Προπονητικό Κέντρο. Επί των ημερών της προεδρίας του κ. Μαρινάκη, έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα φιλοξενίας μέσα από το οποίο οι νεαροί ποδοσφαιριστές μπορούν να αφοσιωθούν στο στόχο τους που είναι η εκπαίδευση τους στο αγαπημένο τους άθλημα. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα η Ακαδημία παρέχει στα παιδιά, διαμονή, σίτιση, εκπαίδευση σε σύγχρονο και εξελιγμένο περιβάλλον. Ο σύγχρονος ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι και έξυπνος και για αυτό και το σχολείο είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Ο Ολυμπιακός έχει επιλέξει σχολεία (Γυμνάσιο-Λύκειο) στην περιοχή και κάθε πρωί με λεωφορείο τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο τους έχοντας μαζί τους και το μεσημεριανό τους γεύμα σε μποξ. Φυσικά υπάρχει εποπτεία για τις επιδόσεις τους στο σχολείο η οποία επιτυγχάνεται μέσα από την ουσιαστική σχέση με τους διευθυντές και τους καθηγητές των σχολείων. Στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη γίνονται φροντιστήρια αλλά και μαθήματα αγγλικών. Τα παιδιά διαβάζουν εδώ, διασκεδάζουν στο play room και γενικά υπάρχει τήρηση αυστηρών κανόνων. Στόχος όμως είναι να νιώθουν από την άλλη πως ζουν όπως στο σπίτι τους και να αισθάνονται την Ακαδημία ως οικογένειά τους. Η Ακαδημία έχει και αθλητικό ψυχολόγο ο οποίος έρχεται καθημερινά σε επαφή με τα παιδιά και τους προπονητές και φυσικά και αθλητικό διατροφολόγο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την διατροφή τους.
ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
Το ιατρείο και φυσιοθεραπευτήριο της Ακαδημίας είναι στελεχωμένο με έμπειρο προσωπικό και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των 265 ποδοσφαιριστών. Επικεφαλής είναι ο κ. Αλέξανδρος Κοϊνης, ο οποίος είναι ιατρός στον Metropolitan, και μαζί του εργάζονται 4 φυσιοθεραπευτές. Υπάρχει και άμεση συνεργασία με την Α’ ομάδα και ιδιαίτερα καλή μάλιστα.
ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
Ακολουθεί το γυμναστήριο της Ακαδημίας. Το γυμναστήριο κατασκευάστηκε το 2013 και είναι πλήρως εξοπλισμένο. Το εξωτερικό γυμναστήριο κατασκευάστηκε το 2017. Το γυμναστήριο καλύπτει όλες τις ανάγκες της Ακαδημίας. Έχει τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και όπως θα δείτε στους τοίχους του υπάρχουν μεγάλες μορφές της ιστορίας του Ολυμπιακού (σ.σ. όπως Τζόρτζεβιτς ή Ζιοβάνι) προκειμένου να εμπνέονται τα παιδιά στον χώρο δουλειάς τους και να «φτιάχνουν» είδωλα. Στους χώρους των Ακαδημιών υπάρχουν και φράσεις που εμπνέουν, κάτι που γίνεται και στην Α' ομάδα. Το γυμναστήριο είναι 250 τμ..
Το γυμναστήριο της Ακαδημίας είναι πλήρως εξοπλισμένο. Είναι για την εκγύμναση και για την αποθεραπεία σε συνεργασία με τους φυσιοθεραπευτές. Τα πιο βασικά του όργανα είναι:
VERTIMAX
Είναι ένα εργαλείο για να αυξηθεί η ταχύτητα, η εκρηκτικότητα και η αλτική ικανότητα χωρίς να υπάρξει θέμα με κάποιο τραυματισμό αφού η αντίσταση από τα λάστιχα αυτορυθμίζεται (σ.σ. όση δύναμη θα βάλεις τόση αντίσταση θα δεχθείς) από τον ίδιο τον αθλητή και το επίπεδο του. Είναι επίσης ιδανικό για την ανάπτυξη τόσο της λειτουργικής δύναμης όσο και για την εξειδικευμένη προπόνηση για την αποκατάσταση και εισαγωγή ενός τραυματία.
OPTOJUMP
Το OPTOJUMP αποτελεί σημαντικό εργαλείο αφού είναι κομμάτι των τεστ που πραγματοποιούνται ανά δύο μήνες περίπου σε συγκεκριμένα αλτικά τεστ ώστε να διαπιστωθεί τόσο η εξέλιξη στο άλμα όσο και η ισχύ των κάτω άκρων άρα κατά συνέπεια και η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων βελτίωσεις που εφαρμόζονται στο Γυμναστήριο.
FMS
Το FMS χρησιμοποιείται για να εντοπίζει τα προβλήματα και να παρακολουθεί την πρόοδο. Αυτό είναι ένα σύστημα αξιολόγησης ασυμμετριών και incorrect πατεντών κινήσεων του σώματος και είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις πιο ευεργετικές διορθωτικές ασκήσεις με σκοπό την αποκατάσταση και τη δημιουργία μιας μηχανικά υγιούς πρότυπης κίνησης.
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ
Στον εξωτερικό χώρο του γυμναστηρίου έχει τοποθετηθεί τεχνητός χλοοτάπητας ώστε να προσομοιώνει τις αγωνιστικές συνθήκες και να είναι ποιο ρεαλιστική η προπόνηση. Στον συγκεκριμένο χώρο πραγματοποιούνται ατομικές και ομαδικές προπονήσεις συναρμοστικών ικανοτήτων, τεχνικής τρεξίματος και λειτουργικής προπόνησης. Επίσης εδώ γίνονται όλα τα τεστ πεδίου που περιλαμβάνουν τεστ αντοχής, ταχύτητας και ευκινησίας χωρίς να έχουμε παρεμβολή εξωτερικής παρέμβαση. Το ταρτάν χρησιμοποιείτε για την βελτίωση της ταχύτητας, για βελτίωση δρομικής ικανότητας καθώς και για αποκατάσταση τραυματισμών...
ΜΠΙΤΣ ΣΟΚΕΡ-ΠΟΔΟΒΟΛΕΪ
Η κατασκευή του γηπέδου μπιτς σόκερ και ποδοβόλει ολοκληρώθηκε το 2017. Είναι οι νέες κατασκευές του Κέντρου και τα χρησιμοποιεί η Α’ ομάδα αλλά και η Ακαδημία. Το μπιτς σόκερ έχει στρωθεί με ειδική άμμο από την Αφρική, για να μην κολλάει στο σώμα του αθλητή και για να μην λασπώνει. Έχει τέλειο αποστραγγιστικό σύστημα. Το γήπεδο αυτό φτιάχτηκε για τις παρακάτω χρήσεις:
Α) για ψυχαγωγία τα παιδιά ξεφεύγουν από το καθημερινό στρες βοηθώντας τα να απωλέσουν το παιχνίδι και να παίζουν με δικούς του κανόνες με αποτέλεσμα να υπάρχει ευχαρίστηση και πνευματική ευεξία στους παίκτες.
Β) Αποκατάσταση: Η αστάθεια της επιφάνειας βοηθάει στην αποκατάσταση του αθλητή καθώς ενεργοποιούνται περισσότερες μυϊκές ομάδες.
Γ) Μυϊκή ενδυνάμωση και για τεχνική τρεξίματος. Ενεργοποιούνται και γυμνάζονται μυϊκές ομάδες που δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν σε σταθερό έδαφος.
Το Ποδοβόλεϊ έχει φτιαχτεί για την διασκέδαση των ποδοσφαιριστών. Επίσης το γήπεδο G3 έχει θερμόφιλη ποικιλία (Vermuda grass) και έχει την καλύτερη απόδοση την άνοιξη και το καλοκαίρι.
- Στην Gallery δείτε πλάνα από drone που χρησιμοποίησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τις λήψεις των εγκαταστάσεων στο Π.Κ. στον Ρέντη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα