Γι' αυτό μένει ο Λιβάια (pics)

Γι' αυτό μένει ο Λιβάια (pics)

Gazzetta team
Γι' αυτό μένει ο Λιβάια (pics)

bet365

Ο Μάρκο Λιβάια θα φοράει για άλλα τρία χρόνια την φανέλα της ΑΕΚ και το gazzetta.gr γράφει για τους λόγους της παραμονής του Κροάτη φορ στην Ένωση.

Ερεμπρο – Κάλμαρ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ήταν από τους βασικούς συντελεστές της επιστροφής της ΑΕΚ στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά από 24 ολόκληρα χρόνια. Ο λόγος για τον Μάρκο Λιβάια ο οποίος θα είναι μόνιμος κάτοικος Αθήνας μετά την απόφαση της Ένωσης να κάνει χρήση της οψιόν για την αγορά του από την Λας Πάλμας.

Μια κίνηση που δείχνει ότι στην ΑΕΚ είναι αποφασισμένοι όχι μόνο να διατηρήσουν τα πρωτεία, αλλά να είναι ακόμα καλύτεροι σε μια χρονιά που και οι αντίπαλοί της δείχνουν διάθεση να ενισχυθούν.

Το gazzetta.gr γράφει όλους τους λόγους που έκαναν την ΑΕΚ να ενεργοποιήσει την ρήτρα αγοράς.

Η συνεισφορά του

Ο Μάρκο Λιβάια ήταν ένας από τους τρεις σωματοφύλακες της ΑΕΚ (Αραούχο-Χριστοδουλόπουλος οι άλλοι δύο) στην πορεία της στον τίτλο, με γκολ και ασίστ που αποδείχτηκαν καθοριστικά. Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα και αν δει κανείς την προσφορά του Κροάτη επιθετικού θα καταλάβει πως είτε τα τέρματα είτε οι πάσες του έφεραν στην ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ 28 βαθμούς.

Αναλυτικά τα ματς που σκόραρε ή έδωσε ασίστ

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 3-2 (1 ασίστ)
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0 (1 γκολ)
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1 (1 γκολ)
ΑΕΚ - Πλατανιάς 3-0 (2 γκολ)
Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-2 (1 γκολ)
ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (1 γκολ και 1 ασίστ)
ΑΕΚ - Λαμία 2-0 (1 γκολ)
ΑΕΚ - Πανιώνιος 1-0 (1 γκολ)
ΑΕΚ - Λεβαδειακός 2-0 (1 ασίστ)
Απόλλων - ΑΕΚ 0-1 (1 ασίστ)



Παρών στα ντέρμπι

Αν δει κανείς τους αριθμούς του Λιβάια θα δει ότι πολλά από τα κατορθώματά του έγιναν στα ντέρμπι, αφού ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αλλά και απέναντι στον ΠΑΟΚ. Κόντρα στους Πειραιώτες είναι αυτός που δίνει έτοιμο γκολ στον Μάνταλο για την ολική ανατροπή στο ΟΑΚΑ με 3-2, ενώ το δικό του γκολ κρίνει το ντέρμπι των Δικεφάλων ξανά στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Λιβάια όμως δήλωνε παρών κι εκτός ΟΑΚΑ, αφού ήταν αυτός που πήρε την μπουκιά από το στόμα του Παναθηναϊκού στο 94' για το 1-1. Καθοριστικός ήταν και στο Κύπελλο, αφού στη νίκη με 2-1 επί του Ολυμπιακού για τα προημιτελικά, το 1-0 της Ένωσης ξεκινάει από κλέψιμο του Λιβάια.

Αισθάνεται καλά στην Αθήνα

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα τόσο ο Λιβάια, όσο και η ίδια η οικογένεια του έχουν δηλώσεις πως αισθάνονται όμορφα στην Ελλάδα και όσο ο χρόνος περνούσε ο Κροάτης ξεκαθάριζε πως γουστάρει που βρίσκεται στην ΑΕΚ και πως επιθυμία του είναι να παραμείνει στην ομάδα.

«Ναι, είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Η ΑΕΚ διατηρεί οψιόν αγοράς κι εγώ έχω ήδη υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Τόσο εγώ όσο κι η οικογένειά μου είμαστε χαρούμενοι στην Ελλάδα και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να συνεχίσω γι' ακόμα τρία χρόνια», δήλωνε από το Νοέμβριο μάλιστα.

Με αυτά και αυτά η ΑΕΚ θα βγάλει από τα ταμεία της το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Λιβάια και αν σε αυτό προσθέσουμε και τις ετήσιες απολαβές του 24χρονου άσου που μπορεί να φτάσει (έχει πολλά μπόνους) ακόμα και το ένα εκατ. ευρώ καταλαβαίνει κανείς πως στην Ένωση έχουν αποφασίσει να επενδύσουν πάνω του.


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα