H Superleague το πιο «φτωχό» πρωτάθλημα της Ευρώπης (infografic)

Δημήτρης Ρούσσος
H Superleague το πιο «φτωχό» πρωτάθλημα της Ευρώπης (infografic)

bet365

Ουραγός είναι το ελληνικό πρωτάθλημα, σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Αθλητικού Σπουδών CIES για την παραγωγικότητα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως επίσης στο Champions League και στο Europa League.

Είναι γεγονός πως εδώ και χρόνια, δεν μπορούμε δα να… καυχιόμαστε για το πλούσιο θέαμα που προσφέρεται στα ελληνικά γήπεδα, στους αγώνες της Superleague. Τα λίγα γκολ και οι φτωχές επιδόσεις των ομάδων, πάντα σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, είναι ο «κανόνας» στο ημέτερο πρωτάθλημα.

Η έρευνα του CIES έρχεται να αποδείξει του λόγου το αληθές, λαμβάνοντας υπόψιν τις δυο τελευταίες σεζόν (2016/17 & 2017/18). Το Κέντρο Αθλητικών Σπουδών δημοσίευσε την εβδομαδιαία μελέτη, που αφορούσε 29 ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των διοργανώσεων του Champions League και του Europa League.

Αντικείμενο της έρευνας ήταν να καταγραφεί το ποσοστό επί τοις εκατό των αγώνων με 3+ γκολ για καθεμιά σεζόν, καθώς και η διαφορά που διαμορφώνεται μεταξύ τους. Εξάλλου, σε ξεχωριστό πίνακα παρατίθεται ο μέσος όρος τερμάτων σε κάθε αγώνα για κάθε διοργάνωση, καθώς και ο συνολικός αριθμός σε κάθε κατηγορία.

Τα αποτελέσματα είναι ανατρεπτικά, αφού δεν ξεχωρίζουν τα κορυφαία πρωταθλήματα στις πρώτες θέσεις. Με εξαίρεση την Αγγλία, που βρίσκεται στην θέση, στον πρώτο πίνακα (3+ γκολ), ξεχωρίζει η «πρωτιά» της Κύπρου στα εθνικά πρωταθλήματα (27.0%), που υστερεί μόνο του Champions League. Η Ελβετία (21.7%), η Σλοβενία (21.2%) και η Βουλγαρία (20.9%) συμπληρώνουν την 5αδα, ενώ σε αυτή την κατηγορία η Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση, με το 13.1% των αγώνων της Superleague να έχει τρία ή περισσότερα τέρματα ανά αγώνα. Μάλιστα, ο αριθμός είναι μειωμένος κατά 2.7% σε σχέση με πέρυσι.

Στον έτερο πίνακα, αυτόν με τον μέσο όρο, το ελληνικό πρωτάθλημα «βυθίζεται» στην τελευταία θέση (29η), με μόλις 1,18 γκολ σε κάθε παιχνίδι, παρουσιάζοντας μάλιστα πτώση 0,11% σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο. Το Champions League έχει ξανά την πρωτιά με 1,85 γκολ ανά αγώνα, ενώ υπάρχει και αύξηση (0,32%) σε σχέση με πέρυσι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα