Το... βαρομετρικό χαμηλό της «πράσινης» περιφέρειας!

Το... βαρομετρικό χαμηλό της «πράσινης» περιφέρειας!

Το... βαρομετρικό χαμηλό της «πράσινης» περιφέρειας!
Με εξαίρεση τον Νικ Καλάθη, ο οποίος ήταν και πάλι εκείνος που έκανε τη διαφορά, οι υπόλοιποι περιφερειακοί του Παναθηναϊκού κινήθηκαν σε ρηχά επίπεδα και δεν θύμισαν καθόλου τα «πολυβόλα» των οκτώ νικών στα 10 ματς που είχαν προηγηθεί. Η EuroLeague Greece αναλύει...

Άραγε ένας κούκος φέρνει την άνοιξη; Κάποιες φορές ναι, κάποιες άλλες, όχι! Για την ακρίβεια τις... περισσότερες όχι! Κάτι που φάνηκε και στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ μετά την εξαιρετική εμφάνιση του Νικ Καλάθη. Μπορεί με τον Τζέιμς Γκιστ να ήταν οι καλύτεροι του Παναθηναϊκού και εκείνοι που έσπρωξαν την ομάδα για το μεγάλο come back ωστόσο στην περιφέρεια ένιωθε... τεράστια μοναξιά.

Για πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό στα ντέρμπι των «αιωνίων». Ο ηγέτης των «πρασίνων» σημείωσε double double με 23 πόντους και 10 ασίστ αλλά από εκεί και πέρα κανείς άλλος παίκτης της backcourt δεν μπόρεσε να διακριθεί. Και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, έμελλε να στοιχίσει και με το παραπάνω στον Παναθηναϊκό.

Απλούστατα στις οκτώ νίκες που είχαν προηγηθεί των «πρασίνων» σε σύνολο 10 αναμετρήσεων, πάντα (ή για την ακρίβεια σχεδόν πάντα μιας και υπάρχει ένας αστερίσκος σε ένα ματς) την διαφορά την έκανε η περιφέρεια στο σύνολό της. Φυσικά σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο η χαμηλή πτήση του Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος περιορίστηκε στους έξι πόντους έχοντας μόλις 2/6 σουτ εντός παιδιάς. Αφήνοντας τον Νικ Καλάθη εκτός... εξίσωσης, ο Παναθηναϊκός πήρε 19 πόντους από την περιφέρειά του, με τους Ρίβερς, Τζέιμς, Λοτζέσκι, Παππά και Λεκαβίτσιους να μετρούν 6/22 σουτ εντός παιδιάς (3/9 δίποντα, 3/13 τρίποντα) και 4/6 βολές!

Δηλαδή μόλις το 22,3% των 85 πόντων που πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι. Και φυσικά το συγκεκριμένο νούμερο έρχεται σε αντιδιαστολή με τις επιδόσεις των περιφερειακών στις επτά νίκες που είχαν προηγηθεί και οι οποίες είχαν δώσει... άλλον αέρα στους «πράσινους» όσον αφορά τα μεταξύ τους παιχνίδια. Μόνο μία φορά είχε πετύχει λιγότερους πόντους (18 για την ακρίβεια στον 4ο τελικό πέρυσι) ωστόσο ήταν σε σύνολο 71 πόντων, όπερ και σημαίνει το 25,4%.

Το limit up της περιφέρειας στα ντέρμπι σημειώθηκε στο παιχνίδι της regular season στο ΟΑΚΑ πριν από έναν χρόνο (72-59 ο Παναθηναϊκός) με το 57% των πόντων, ήτοι οι 44 από τους 72! Αμέσως μετά ακολούθησε ο δεύτερος τελικός της περσινής σειράς, όταν η περιφέρεια του Παναθηναϊκού είχε πετύχει 45 από τους 84 πόντους (84-80 το σκορ) δηλαδή περισσότερους από τους μισούς (53,6%) της ομάδας.

Φέτος η καλύτερη επίδοση σημειώθηκε στο παιχνίδι του α' γύρου στο ΣΕΦ, όπου η «πράσινη» περιφέρεια μέτρησε 37 από τους 70 πόντους έχοντας 12/18 δίποντα, 4/10 τρίποντα και 1/1 βολή! Φυσικά σε όλα αυτά τα ματς δεν συμπεριλαμβάνουμε τον Νικ Καλάθη, αλλά τις βοήθειες και τα στηρίγματα που έχει στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΠΛΗΝ ΚΑΛΑΘΗ) ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ ΝΙΚΕΣ

ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΟΑΚΑ

34,3

ΠΟΝΤΟΙ

18

61/121 (50,4%)

ΔΙΠΟΝΤΑ

3/9 (33,3%)

37/93 (39,7%)

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

3/13 (23%)

47/59 (79,6%)

ΒΟΛΕΣ

4/6 (66%)