Πρίγιοβιτς: Τι ισχύει με τον Σέρβο «killer»

Πρίγιοβιτς: Τι ισχύει με τον Σέρβο «killer»

Σταύρος Σουντουλίδης
Πρίγιοβιτς: Τι ισχύει με τον Σέρβο «killer»

bet365

Πόσο μπορεί να επηρεάζει τις μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ το θέμα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, η «εκτόξευση» της «μετοχής» του στο «Transfermarkt» και το ποσοστό μεταπώλησης της Λέγκιας.

Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός . Όλη η δράση του αγώνα! (21+)

Το όνομα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς δεν απασχολεί μόνο τα ελληνικά media, το ίδιο συμβαίνει και στην Σερβία και στην Πολωνία. Ο 27χρονος Σέρβος φορ είναι ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, αν και στον ΠΑΟΚ ακόμη δεν έχουν κάτι χειροπιαστό στα χέρια τους, ενώ αν κρίνουμε και από τις τελευταίες τοποθετήσεις του Λούμπος Μίχελ, τότε μάλλον οι πιθανότητες παραμονής του «Πρίγιο» είναι αυτή την στιγμή περισσότερες από ποτέ.

Οι Σέρβοι ενδιαφέρονται γιατί ο συμπατριώτης τους επιθετικός του «Δικεφάλου» είναι από τα βασικά στελέχη της εθνικής ομάδας ενόψει του Μουντιάλ στη Ρωσία, ενώ οι Πολωνοί, όπου ο Πρίγιοβιτς έχει ένα καλό όνομα, γιατί η Λέγκια μπορεί να καρπωθεί ένα πολύ σημαντικό ποσό σε περίπτωση πώλησής του.

ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΛΕΓΚΙΑ

Όπως συμβαίνει και σε πολλές περιπτώσεις πρώην ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ (πχ. Ροντρίγκες, Ολσεν) έτσι και στην Πολωνία κοιτάζουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω από την πιθανή μετακίνηση του Σέρβου φορ στις προσεχείς μεταγραφικές περιόδους.

Όταν πριν από ένα χρόνο η Λέγκια Βαρσοβίας πουλούσε τον Πρίγιοβιτς στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, αντί 2 εκατομμυρίων ευρώ, είχε κρατήσει ένα 15% ποσοστό μεταπώλησης του. Με την ποδοσφαιρική αξία του 27χρονου επιθετικού να εκτοξεύεται μέσα σε ένα μόλις χρόνο, οι Πολωνοί πιστεύουν ότι θα βάλουν ένα σοβαρό ποσό στο ταμείο τους, σε περίπτωση που ο «Δικέφαλος» αποφασίσει να προχωρήσει στην πώληση του.

«Αυτή είναι μια ξεχωριστή περίοδος για μένα. Αγωνίζομαι αρκετά, ο ΠΑΟΚ είναι στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, αλλά εξακολουθώ να πεινάω. Θέλω να πετύχω πολλά περισσότερα πράγματα, έχω ήδη κατακτήσει το κύπελλο στην Ελλάδα», είχε δηλώσει ο «πεινασμένος» για τίτλους, Πρίγιοβιτς, πριν από λίγες εβδομάδες σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην ιστοσελίδα Sport.pl

Τα πολωνικά ΜΜΕ, βασιζόμενα σε πληροφορίες από την Ελλάδα και τη Σερβία, κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Εβερτον, της Χάντερσφιλντ και της Λιντς Γιουνάιτεντ από την Αγγλία, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί από την πλευρά του επίσημου ΠΑΟΚ.

ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ ΚΑΙ TRANSFERMARKT

Πρόσφατα στην εξιδεικευμένη ιστοσελίδα «Transfermarkt» δίπλα από το όνομα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς μπήκε ένα νέο νούμερο: 4 εκατομμύρια ευρώ! Η ενημέρωση της ονομαστικής αξίας της «μετοχής Πρίγιοβιτς», από το ένα εκατομμύριο στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, όμως δε φαίνεται να είναι αρκετή για να δελεάσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Με εντυπωσιακά νούμερα από τον περασμένο Ιούνιο και μετά, ο Πρίγιοβιτς κατόρθωσε να εκτοξεύσει την αξία του, προκαλώντας το ενδιαφέρον αγγλικών και γερμανικών ομάδων, ωστόσο κάτι επίσημο δεν έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα στην Τούμπα. Ο 27χρονος στράικερ κλείνει το πρώτο μισό της σεζόν 2017-18 συνεχίζοντας να έχει εντυπωσιακά νούμερα και να μετράει 10 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Εχει σημειώσει το 26% (6) των γκολ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, με μ.ο, 0,46 γκολ ανά αγώνα και ένα γκολ κάθε 161,8 λεπτά παρουσίας στο γήπεδο.

Η ΡΗΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ PLAN B

Με τη ρήτρα του Σέρβου φορ να ανέρχεται στα δέκα εκατομμύρια ευρώ, στην Τούμπα προσδοκούν σε μια πρόταση κοντά στα επτά εκατομμύρια για να μπουν σε διαδικασία συζητήσεων. Τέτοια πρόταση προς το παρόν δεν υπάρχει στον ορίζοντα και προφανώς θα μπει σε εφαρμογή το plan b, που στοχεύει σε πώληση του, μετά και το Μουντιάλ της Ρωσίας, όπου ο «Πρίγιο» έχει εξασφαλισμένη την παρουσία του με την εθνική ομάδα της Σερβίας.

Το σίγουρο είναι πως οι κινήσεις του «Δικεφάλου» στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου εξαρτώνται άμεσα από το θέμα του Σέρβου «κίλερ», με τις πιθανότητες παραμονής να μοιάζουν περισσότερες αυτό το διάστημα.

Αν πωληθεί τότε και μόνο τότε μπορεί ο «Δικέφαλος» να κινηθεί για την απόκτηση επιθετικών τύπου Μπεργκ, να πάρει (με τα χρήματα της πώλησης) έναν αριστερό μπακ «πρώτης γραμμής» και ίσως ένα στόπερ ή «εξάρι» μεγάλου βεληνεκούς. Διαφορετικά θα πάει σε άλλες λύσεις…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα