Ολυμπιακός, η καλύτερη ομάδα εκτός εδρας

Ολυμπιακός, η καλύτερη ομάδα εκτός εδρας

Gazzetta team
Ολυμπιακός, η καλύτερη ομάδα εκτός εδρας
Η Euroleague Greece αναφέρει πως ο Ολυμπιακός έχει το καλύτερο ρεκόρ φέτος μακριά από το γήπεδό του θυμίζοντας παράλληλα τα 17 ματς που έχασε ο Βασίλης Σπανούλης από τότε που μετακόμισε στον Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την έδρα της Βαλένθια φτάνοντας τις τέσσερις εκτός έδρας νίκες. Στον τρόπο διεξαγωγής της Euroleague τα «διπλά» αποτελούν πολύ σημαντικό παράγοντα στην επίτευξη του στόχου κάθε ομάδας που θέλει να διεκδικήσει την παρουσία της στο Final 4.

Η Euroleague Greece απομόνωσε τη βαθμολογία των 16 ομάδων μετά από σχεδόν 10 αγωνιστικές (αφού εκκρεμούν τρία παιχνίδια). Πάντως τα αποψινά ματς δε θα επηρεάσουν αυτή την ειδική βαθμολογία αφού οι φιλοξενούμενοι και να πανηγυρίσουν δε θα επηρεάσουν τις πρώτες θέσεις.

Ο Ολυμπιακός με ρεκόρ 4-1 φιγουράρει στην κορυφή με τη Φενέρμπαχτσε να ακολουθεί (4-2) και την ΤΣΣΚΑ να είναι τρίτη. Αυτές είναι οι μοναδικές ομάδες με θετικό πρόσημο στο ρεκόρ νίκες – ήττες.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

4-1

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

4-2

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

3-1

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ

3-3

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

2-2

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

2-3

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

2-3

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

2-3

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ

2-3

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

2-4

ΧΙΜΚΙ

1-3

ΟΥΝΙΚΑΧΑ

1-3

ΑΡΜΑΝΙ

1-4

ΒΑΛΕΝΘΙΑ

1-5

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

0-3

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

0-4

ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ

Η περσινή σεζόν είναι η μοναδική η οποία μπορούμε να συγκρίνουμε τα φετινά πεπραγμένα αφού το σχετικό format βιώνει μόλις την δεύτερη χρονιά του.

Στο ίδιο ακριβώς σημείο της σεζόν πέρυσι. Με 10 αγωνιστικές ολοκληρωμένες, ο Ολυμπιακός είχε αγωνιστεί πέντε φορές μακριά από το ΣΕΦ (όσες και φέτος δηλαδή) έχοντας όμως μία νίκη λιγότερη (3-2).

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν ηττηθεί σε Μαδρίτη και Κωνσταντινούπολη (Γαλατάσαραϊ) και είχαν νικήσει τις Μπασκόνια, Παναθηναϊκό και Νταρουσάφακα.

ΣΕ 7 ΣΕΖΟΝ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΕΧΑΣΕ 17 ΜΑΤΣ

Η απουσία του Βασίλη Σπανούλη από τη φετινή δράση επεκτάθηκε για μία ακόμη αναμέτρηση. Η επιστροφή του στο παρκέ αναβλήθηκε τελευταία στιγμή στη Βαλένθια, ωστόσο όπως τόνισε κι ο ίδιος «δεν είναι τίποτα ανησυχητικό».

Ο Ολυμπιακός παρά την σημαντική απουσία του αρχηγού του τα καταφέρνει αρκετά καλά μακριά από το ΣΕΦ.

Ο Σπανούλης φέτος έφτασε ήδη τις 10 απουσίες, νούμερο μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς πως από τότε που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα (7 σεζόν δηλαδή) έχει χάσει συνολικά 17 παιχνίδια. Δύο σεζόν μάλιστα ο «Kill Bill» δεν έλειψε από κανένα παιχνίδι.

Η επιστροφή του «ερυθρόλευκου» ηγέτη πλησιάζει και σίγουρα μόνο καλό θα κάνει στην ομάδα αφού ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα προσθέσει όχι απλά ποιότητα, αλλά την απόλυτη ηγετικότητα.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΚΑΘΕ ΣΕΖΟΝ

ΣΕΖΟΝ

ΑΠΟΥΣΙΕΣ

2010-11

0

2011-12

2

2012-13

0

2013-14

3

2014-15

4

2015-16

4

2016-17

4

ΣΥΝΟΛΟ

17