Οι νέοι δεν είναι... ωραίοι! (infographic)

Οι νέοι δεν είναι... ωραίοι! (infographic)

Γιώργος Κούβαρης
Οι νέοι δεν είναι... ωραίοι! (infographic)
Μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός στηρίζεται μόνο στην «παλιοσειρά» της ομάδας όσον αφορά τα ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και η EuroLeague Greece παρουσιάζει με αριθμούς την μηδαμινή προσφορά των νέων αποκτημάτων και την... χαώδη διαφορά με τους «παλιούς».

Ο Παναθηναϊκός ούτε τώρα κατάφερε να πάρει το πρώτο του «διπλό» στην φετινή EuroLeague αφού γνώρισε την ήττα στην Βιτόρια από τη Μπασκόνια, παρά το γεγονός ότι είχε βρεθεί αγκαλιά με τη νίκη στο τελευταίο λεπτό...

Η κουβέντα που βρίσκεται στην επικαιρότητα όσον αφορά την φετινή ομάδα έχει να κάνει με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα και κατά πόσο μπορούν να καλύψουν τα «κενά» των Τζέιμς, Μπουρούση (κατά κύριο λόγο) οι οποίοι αποτέλεσαν παρελθόν το περασμένο καλοκαίρι. Οι περισσότεροι που βρέθηκαν φέτος στο ΟΑΚΑ είναι «στοιχήματα» για τον Τσάβι Πασκουάλ, τα οποία -προς το παρόν τουλάχιστον- δεν έχουν... βγει.

Εκείνοι που... τραβούν το κουπί στην EuroLeague είναι όλοι βρίσκονταν στο ρόστερ της ομάδας και τη περσινή σεζόν, με την διαφορά στην προσφορά τους να είναι... χαοτική σε σχέση με όλους όσους αποκτήθηκαν φέτος. Αυτό δεν είναι κάτι που λέμε εμείς αλλά η γλώσσα των αριθμών η οποία αποδεικνύει περίτρανα του λόγου το αληθές!

Η EuroLeague Greece βάζει κάτω τα νούμερα και παρουσιάζει με κάθε λεπτομέρεια την μικρή (έως και μηδαμινή) προσφορά των νέων αποκτημάτων της ομάδας. Αντίθετα η «παλιοσειρά» του Παναθηναϊκού το... έχει πάρει πάνω της και είναι εκείνη που κρατάει την ομάδα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα: Από τη μία πλευρά οι Καλάθης, Γκέιμπριελ, Γκιστ, Παππάς, Σίνγκλετον, Ρίβερς και από την άλλη οι Αντετοκούνμπο, Ντένμον, Όγκουστ, Λεκαβίτσιους, Βουγιούκας, Λοτζέσκι.

Οι «παλιοι» σημειώνουν το 77% των πόντων του Παναθηναϊκού έναντι του 23% των νέων, μαζεύουν το 63% των ριμπάουντ έναντι 37%, δίνουν το 79% των ασίστ έναντι 21% και έχουν το 81% των κλεψιμάτων έναντι 19%! Οι διαφορές αποτυπώνονται και στα ποσοστά με τους «παλιούς» να έχουν 54% στα δίποντα, 38% στα τρίποντα και 68% στις βολές έναντι 50% στα δίποντα, 38% στα τρίποντα και 44% στις βολές.

Από τα νέα αποκτήματα της ομάδας, βάσει αριθμών εκείνος που κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά είναι ο Λούκας Λεκαβίτσιους ο οποίος (σε σύγκριση) με τους υπόλοιπους έχει «γεμάτη» στατιστική και πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας. Αντίθετα ο Μάρκους Ντένμον αποτελεί μέχρι στιγμής τον παίκτη με την μικρότερη προσφορά, ενώ είναι άξιες αναφοράς και οι 0/6 βολές του Ζακ Όγκουστ ύστερα από πέντε παιχνίδια. Βέβαια να σημειωθεί ότι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε καθόλου στο τελευταίο παιχνίδι της Βιτόρια.