Ολο το σίριαλ της μεταγραφής του Ανσαριφάρντ στον Ολυμπιακό!

Θοδωρής Βασίλης
Ολο το σίριαλ της μεταγραφής του Ανσαριφάρντ στον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Ανσαριφάρντ είναι κι επίσημα ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και το gazzetta.gr κάνει μια αναδρομή στο σίριαλ που κράτησε αρκετές ημέρες και απασχόλησε επίσης τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Ήταν το σίριαλ του χειμώνα. Ο λόγος για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ ο οποίος μετά από δύο μήνες διαπραγματεύσεων με τους τέσσερις μεγάλους, θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ αφήνει τον Πανιώνιο για τον Ολυμπιακό σε μια μεταγραφή που κράτησε σχεδόν δύο μήνες. Ο Ιρανός επιθετικός ήταν ότι πιο καυτό κυκλοφορούσε στην εγχώρια αγορά με το ενδιαφέρον των ομάδων για την απόκτησή του να ξεκινάει από την σεζόν 2015-16.

Μετά το πρώτο χρονικό διάστημα της προσαρμογής, ο Ανσαριφάρντ αρχίζει σιγά σιγά και ξεδιπλώνει το ταλέντο του και από νωρίς μνηστήρες και στα γραφεία του Πανιωνίου τον Φεβρουάριο του 2016 φτάνει πρόταση από ομάδα της Νότιας Κορέας, η οποία όμως απορρίπτεται από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Την ίδια ώρα φήμες θέλουν και ομάδες από την Κίνα, αλλά και το Κατάρ καθώς και από το Ιράν να εξετάζουν την περίπτωσή του με τον Καρίμ πάντως να απορρίπτει όλες τις κρούσεις, αφού στόχος του είναι η παραμονή στην Ευρώπη και η μετακόμιση σε κάποιο καλύτερο πρωτάθλημα.

Σιγά σιγά οι εμφανίσεις του δεν περνάνε απαρατήρητες από τις ελληνικές ομάδες και ο ΠΑΟΚ είναι ο πρώτος που ρίχνει κλεφτές ματιές προς την Πλατεία. Μάλιστα, το καλοκαίρι γίνεται και μια πρώτη κουβέντα μεταξύ των δύο συλλόγων χωρίς όμως η υπόθεση να προχωρήσει. Την ίδια ώρα η ΑΕΚ σημειώνει το όνομά του στο μπλοκάκι της, όπως και ο Ολυμπιακός. Όσο ο χρόνος περνάει ξεκινάνε οι συζητήσεις του 26χρονου επιθετικού με τον Πανιώνιο για την ανανέωση της συνεργασίας, αρχές Νοεμβρίου γίνεται γνωστό ότι η ΑΕΚ έχει ως βασικό στόχο τον Ανσαριφάρντ.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το ενδιαφέρον αυτό είχε μετουσιωθεί και σε πρόταση, αφού στα γραφεία του Πανιωνίου δεν είχε φτάσει καμία πρόταση αγοράς του ποδοσφαιριστή. Την ίδια ώρα Πανιώνιος και Ανσαριφάρντ ήταν κοντά σε συμφωνία με την προϋπόθεση ότι θα χαμηλώσει η ρήτρα αποδέσμευσης από το υπάρχον συμβόλαιο αλλά για τις ομάδες του εξωτερικού. Προσοχή για τις ομάδες του εξωτερικού, αφού στην εγχώρια αγορά ο Πανιώνιος θα συνέχιζε αυτός να κάνει παιχνίδι ως προς τις όποιες προτάσεις έρχονταν από ελληνικές ομάδες.

Κι ενώ όλα ήταν έτοιμα για την συμφωνία, ξαφνικά ο Ιρανός μάνατζερ του Ανσαριφάρντ άρχισε να τα γυρίζει και προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι μπορεί να του βρει οποιαδήποτε στιγμή πρόταση από το εξωτερικό, και κυρίως από την Γερμανία όπου εκπροσωπεί παίκτες όπως ο Εμρέ Τσαν της Λίβερπουλ και ο Νούρι Σαχίν της Ντόρτμουντ, ζητάει από τον πελάτη του να σταματήσει τις όποιες επαφές με τον Πανιώνιο και μαζί το καλοκαίρι να βρουν τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Ο Πανιώνιος από την πλευρά του γνωρίζει καλά ότι ο Ανσαριφάρντ είναι από τους ποδοσφαιριστές που μπορεί να φέρει τα περισσότερα λεφτά στα ταμεία του. Επιθυμία των Νεοσμυρνιωτών είναι ο παίκτης- αν δεν έρθει ικανοποιητική πρόταση από το εξωτερικό- να παραχωρηθεί στον Ολυμπιακό ή στον ΠΑΟΚ. Και αυτό γιατί αυτοί οι δύο έχουν ζεστό χρήμα που μπορούν να διαθέσουν άμεσα και να καλύψουν τις απαιτήσεις του Πανιωνίου.

Μπαίνοντας στον Δεκέμβριο η υπόθεση της επόμενης ομάδας του Ανσαριφάρντ κορυφώνεται και η ΑΕΚ είναι η πρώτη ομάδα που κάνει κρούση στους «κυανέρυθρους» οι οποίοι όμως απαντάνε αρνητικά. Στη συνέχεια αναλαμβάνει δουλειά ο Ιρανός εκπρόσωπος του Καρίμ, Ρέζα Φαζέλι, ο οποίος κλείνει ραντεβού με όλες τις μεγάλες ομάδες και στις 19 Δεκεμβρίου σε συνάντηση με την ΑΕΚ να ζητάει ένα ποσό που έφτανε κοντά στις 750.000 ευρώ (!). Όπως ήταν λογικό του ξεκαθάρισαν ότι με τέτοια ποσά δεν μπορεί να υπάρξει κανένα ενδιαφέρον.

Την ίδια ώρα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν ενημερώσει τον Πανιώνιο ότι είναι διατεθειμένοι να καλύψουν την ρήτρα των 400.000 που υπάρχει στο συμβόλαιό του και ξεκινάνε συζητήσεις μαζί του. Τις προτάσεις των δύο ομάδων επιβεβαιώνει και ο Χρήστος Δάρας με δηλώσεις του, με τον Παναθηναϊκό να έχει κάνει κουβέντα μέσω του Μαρίνου Ουζουνίδη με τον ποδοσφαιριστή σε μια προσπάθεια να τον πείσει να μετακομίσει στην Λεωφόρο.

Ο Ολυμπιακός κάνει την πρόταση του αλλά δεν υπάρχει καμία συμφωνία αφού οι απαιτήσεις του Φαζέλι κρίνονται υπερβολικές όπως αναφέρουν και οι Ιρανοί. Στη συνέχεια είναι η σειρά του ΠΑΟΚ να καταθέσει στις αρχές του χρόνου την πρότασή του η οποία φτάνει τις 700.000 ευρώ και ο Ανσαριφάρντ έχοντας στα χέρια του προτάσεις από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό ετοιμάζεται να αποφασίσει για το που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Προς στιγμή το θέμα στον Δικέφαλο του Βορρά δείχνει να κολλάει αφού όπως γίνεται γνωστό ο Φαζέλι προτείνει στους Θεσσαλονικείς εκτός από τον Ανσαριφάρντ και τον Μασούντ κάτι που δεν αρέσει στους «ασπρόμαυρους» κι εκεί φαίνεται να κολλάει κάπως η υπόθεση.

Παράλληλα, ο Πανιώνιος είχε δώσει διορία στον Ανσαριφάρντ μέχρι την Πέμπτη να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για το ποια πρόταση θα δεχτεί ώστε να ξέρουν και στη Νέα Σμύρνη τι θα κάνουν. Ο Ρέζα Φαζέλι βρέθηκε στην Αθήνα την Τετάρτη και στη συνάντηση που είχε με την διοίκηση του «Ιστορικού» ενημερώνει ότι ο ποδοσφαιριστής θα κάνει αποδεκτή την πρόταση του Πειραιωτών.

Έτσι, ένα σίριαλ που κράτησε λίγο παραπάνω από δύο μήνες περίπου φτάνει στο τέλος με τον Ολυμπιακό να είναι ο μεγάλος νικητής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα