Ποιος είναι ο χειρότερος; (poll)

Θοδωρής Βασίλης
Ποιος είναι ο χειρότερος; (poll)

bet365

Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ξεκίνησαν την σεζόν με μεγάλες προσδοκίες που όμως γρήγορα διαψεύστηκαν. Το gazzetta.gr αναλύει και ψάχνει να δει ποιος είναι χειρότερος...

Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό. Η ξαφνική αποχώρηση του Μάρκο Σίλβα από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, σε συνδυασμό με τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Χάποελ που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Βίκτορ, άνοιξε την όρεξη στους άλλους τρεις μεγάλους της χώρας να αμφισβητήσουν τα πρωτεία των «ερυθρόλευκων». Με το πέρασμα όμως των εννιά πρώτων αγωνιστικών ο Ολυμπιακός είναι πρώτος με 22 βαθμούς με δεύτερο τον ΠΑΣ Γιάννινα πέντε βαθμούς πίσω!

Στην τρίτη θέση βρίσκονται Παναθηναϊκός και ΑΕΚ με συγκομιδή 15 βαθμούς με τον ΠΑΟΚ να είναι μόλις 9ος έχοντας συγκεντρώσει 11 πόντους. Φαίνεται πως τελικά κανένας από τους τρεις δείχνει να μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο. Το gazzetta.gr αναλύει.

Παναθηναϊκός

Ο Αντρέα Στραματσόνι έχοντας ήδη έξι μήνες στην ομάδα ήξερε καλά τι έπρεπε να κάνει ώστε η ομάδα να επανέλθει ξανά στο Europa League και στη συνέχεια στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Ιταλός τεχνικός εμπιστεύθηκε την αγορά της Ιταλίας την οποία ξέρει καλύτερα από όλους. Την πόρτα στο Κορωπί άνοιξαν ποδοσφαιριστές όπως ο Λεντέσμα, ο Ιμπάρμπο, ο Εμποκού, ο Γουακάσο. Όλοι αναγνώριζαν ότι πλέον ο Παναθηναϊκός είχε το καλύτερο υλικό της τελευταίας πενταετίας. Ο πρώτος στόχος των πρασίνων ήταν η είσοδος στους ομίλους του Europa League κάτι που επιτεύχθηκε σχετικά άνετα.

Η επόμενη πρόκληση ήταν το πρωτάθλημα, αλλά εκεί η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι ήταν αγνώριστη. Γκέλα στο πρώτο δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό (σε ένα παιχνίδι πάντως που υπάρχουν δικαιολογημένα παράπονα για την διαιτησία), για να ακολουθήσει η απρόσμενη ισοπαλία στην Βέροια με 1-1, μια ισοπαλία που έφερε τις πρώτες γκρίνιες στην ομάδα. Και αν η εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη μπορείς να πεις ότι ήταν τυχαία αν σκεφτεί κανείς ότι κρίθηκε από τα τραγικά λάθη του Στιλ, η ήττα με κάτω τα χέρια στο Καραϊσκάκη με 3-0 σε συνδυασμό με την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη κόντρα σε έναν ανώτερο Πανιώνιο έχουν φέρει την ομάδα 7 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και τον Ιταλό τεχνικό προ απόλυσης με την ομάδα να μαντρώνεται σε ξενοδοχείο για όλη την εβδομάδα ενόψει των αγώνων με ΟΦΗ για το Κύπελλο αλλά και με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Kαι

ΠΑΟΚ

Πολλοί στην Τούμπα θεωρούσαν-και όχι αδίκως-ότι το φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι με διαφορά το καλύτερο των τελευταίων ετών. Και τα πρώτα σημάδια ήταν άκρως ενθαρρυντικά. Μπορεί κόντρα στον Άγιαξ για τα προκριματικά του Champions League να ήρθε ο αποκλεισμός, αλλά με βάση την εικόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν αυτός που άξιζε την πρόκριση.

Ο Βλάνταν Ίβιτς ήξερε ότι μετά τον αποκλεισμό έπρεπε να απαντήσει με καλά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, αφού στην Θεσσαλονίκη δεν το έκρυβαν ότι μεγάλος στόχος ήταν τα πρωτεία στην Ελλάδα. Οι απώλειες βαθμών όμως ήρθαν νωρίς. Αρχικά στην Τούμπα με το 0-0 με την Ξάνθη, για να ακολουθήσει άλλη μια γκέλα, αυτή την φορά στην Βέροια σε ματς πάντως που τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά αν δεν είχε ακυρωθεί το κανονικό γκολ του Περέιρα. Στη συνέχεια ήρθε η ήττα από τον Ολυμπιακό με 2-1 στο Καραϊσκάκη σε ένα ματς που εκτός από τα παράπονα για την διαιτησία τα έχει και με τον εαυτό του και τις ευκαιρίες που δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ. Το πρόβλημα στο γκολ εμφανίστηκε και στη Νέα Σμύρνη και ήρθε άλλη μια ήττα αυτή την φορά με 1-0. Τέλος, την Δευτέρα ο Ατρόμητος με επική ανατροπή κατάφερε να κάνει το 3-1 σε 3-4 και να αποκαλύψει την γύμνια που υπάρχει στην ομάδα. Ποιος θα περίμενε ότι ο ΠΑΟΚ έφτασε να είναι στο -11 από τον Ολυμπιακό!

ΑΕΚ

Η τρίτη διεκδικήτρια του τίτλου ΑΕΚ, έδειξε από νωρίς ότι δύσκολα θα μπορούσε να ακολουθήσει τους υπόλοιπους. Η πρώτη γκέλα έρχεται μόλις την τρίτη αγωνιστική κόντρα στον Ηρακλή και οι πρώτες φωνές για τον Κετσπάγια ακούγονται. Στο καπάκι έρχεται η τριάρα από τον Ολυμπιακό με μια τραγική εμφάνιση οι φωνές γίνονται κραυγές για τον Γεωργιανό τεχνικό. Παρά το διπλό στην Λάρισα ο Κετσπάγια είχε τελειώσει με τον Μοράις να αναλαμβάνει στην θέση του. Όπως φαίνεται στην προετοιμασία δεν έγινε και η καλύτερη δουλειά και τα άσχημα αποτελέσματα συνεχίζονται.

Εντός έδρας γκέλα με τον Πανιώνιο στην πρεμιέρα του Μοράις, ενώ η ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα άρχισε να αφήνει την Ένωση αρκετά πίσω στην βαθμολογία. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να σηκώσουν κεφάλι αφού η ψυχολογία τους ήταν τέτοια που είχαν μπει σε κλίμα εσωστρέφειας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ήρθε η εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με τον Ατρόμητο, ενώ και η αποδέσμευση του Λέσκοτ ήρθε να δέσει το γλυκό με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να πηγαίνει στα Σπάτα για να τρίξει τα δόντια. Και η ΑΕΚ βλέπει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους 7 βαθμούς διαφορά.

Οπως και να έχει και οι τρεις είναι μακριά από την κορυφή και το πρωτάθλημα μοιάζει για μία ακόμα χρονιά, χαμένη υπόθεση... Εσείς ποια ομάδα πιστεύετε ότι είναι χειρότερη;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα