Ποιον Σπανούλη θα δούμε απόψε;

Αντωνία Σπανού
Ποιον Σπανούλη θα δούμε απόψε;
Οι «αιώνιοι» διασταυρώνονται με στόχο τους ευρωπαϊκούς βαθμούς και τα φώτα «πέφτουν» σε μια ακόμα επιστροφή του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ. Το ερώτημα είναι θα εμφανιστεί ο περσινός ηγετικός Σπανούλης ή ο παλαιότερος χωρίς σταθερότητα όταν πατάει στο παρκέ της πρώην ομάδας του; To gazzetta.gr θυμάται τις εμφανίσεις του.

Ντέρμπι στο... Νικός Γκάλης (ΟΑΚΑ) χωρίς συζήτηση για τον Βασίλη Σπανούλη, είναι φαγητό χωρίς αλάτι.

Όσα χρόνια και αν περάσουν ο Σπανούλης με την φανέλα του Ολυμπιακού στο παρκέ των «πρασίνων» προκαλεί και ιντριγκάρει.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό για την Euroleague, αυτή την φορά, και τα φώτα «τραβάει» πάνω του για ακόμα μια φορά ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων».

Μετά τα... περσινά πολλά έχουν αλλάξει.

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε εκπληκτικά πράγματα μέσα στο «Νίκος Γκάλης», και ουσιαστικά τα τεράστια σουτ του χάρισαν το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό.

Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν.

Η ομάδα του επιστρέφει, «στον τόπο του εγκλήματος» και όλοι περιμένουν να δουν ποιος Σπανούλης θα πατήσει στο παρκέ.

Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων και ρέκορντμαν στην Euroleague μετά την μετακόμιση από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό το 2011, έχει επιστρέψει για πολλά παιχνίδια στο προηγούμενο... σπίτι του.

Η υποδοχή του είναι πάντα... θερμή και εκείνος φαίνονταν τόσα χρόνια να χάνει την συγκέντρωση του στα παιχνίδια με τους «πράσινους».

Πολλές συζητήσεις είχαν προκύψει, κατά καιρούς, για το αν μπορεί ο Βασίλης Σπανούλης να ξεπεράσει τα... φαντάσματα και να κάνει μια πειστική εμφάνιση κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Αυτό άλλαξε την περσινή χρονιά.

Ό,τι και αν είχε ειπωθεί, έσβησε με τις αρχηγικές εμφανίσεις του ο V-Span, που φρόντισε να πάρει την ομάδα του από το χέρι και να της χαρίσει ένα πρωτάθλημα στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου της.

Τα λόγια ξεχάστηκαν, οι συζητήσεις άλλαξαν βάση και τα πάντα μπήκαν σε μια νέα τροχιά.

Αυτήν που καλείται και ο ίδιος και οι υπόλοιποι να αντιμετωπίσουν στην φετινή σεζόν.

Η περσινή χρονιά ανήκει πλέον στο παρελθόν, η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει και είναι η απαιτητικότερη των τελευταίων ετών για όλες τις ομάδες.

Οι δύο «αιώνιοι» θα κοντραριστούν πολλές φορές και για όλες τις διοργανώσει και μένει να δούμε ποιος Σπανούλης θα κάνει την εμφάνιση του στο «Νίκος Γκάλης».

Η σεζόν έχει ξεκινήσει από εκεί που σταμάτησε για τον «άσο» του Ολυμπιακού και η παρουσία του φέτος είναι πιο μεστή από ποτέ.

Ξεκούραστος, ήρεμος και συγκεντρωμένος δίνει καινούργια διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας του, πασάρει περισσότερο και είναι ουσιαστικός έχοντας, μέχρι τώρα, μεγάλο μερίδιο στις καλές εμφανίσεις της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Το gazzetta.gr θυμάται τι έχει κάνει τα τελευταία χρόνια ο Βασίλης Σπανούλης στο... σπίτι του Παναθηναϊκού Superfoods.

H μετακίνηση του Σπανούλη από τα... πράσινα στα κόκκινα έγινε το καλοκαίρι του 2010.

Η πρώτη του εμφάνιση στο τότε ΟΑΚΑ ήταν για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπου ο Σπανούλης μέτρησε 4 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ με 1/4 τρίποντα, ενώ έμεινε στο παρκέ για 29:47 λεπτά.

Στα playoffs της ίδιας σεζόν ο Kill - Bill ήταν καλός αλλά δεν κατάφερε να κάνει την διαφορά για την ομάδα του.

Μέτρησε 12 πόντους με 1/4 τρίποντα και 4 ασίστ, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι είχε 18 πόντους με 4/7 τρίποντα και 5 ασίστ σε περίπου 34 λεπτά που πέρασε στο παρκέ.

Η επόμενη σεζόν (2011-12) ήταν η «μαγική» χρονιά για τον Ολυμπιακό και έκλεισε με τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο Σπανούλης στο ματς κανονικής περιόδου κόντρα στον Παναθηναϊκό πέτυχε 14 πόντους με 1/5 τρίποντα και μοίρασε 4 ασίστ σε 29:40.

Αντίστοιχα στα playoffs είχε 9 πόντους και 5 ασίστ με 0/2 τρίποντα σε 27:41 λεπτά συμμετοχής και 8 πόντους με 1/4 τρίποντα αλλά και 8 ασίστ στο 2ο παιχνίδι του ΟΑΚΑ.

Η επόμενη αγωνιστική χρονιά (2012-13) βρήκε τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στην κορυφή της Ελλάδας και τον αρχηγό του Ολυμπιακού ξανά στην μετριότητα.

Η σεζόν ξεκίνησε με πολύ καλή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ με 19 πόντους με 2/8 τρίποντα και 5 ασίστ.

Στα playoffs ένα ματς έγινε στο Μαρούσι και σε αυτό ο παίκτης μέτρησε 12 πόντους με 2/8 τρίποντα και 3 ασίστ.

Η επόμενη σεζόν (2013-14) βρήκε τον Σπανούλη μέτριο στα μεταξύ τους παιχνίδια και ξανά πρωταθλητή τους «πράσινους».

Στην κανονική διάρκεια ο ερυθρόλευκος γκαρντ είχε 3 πόντους με 1 ασίστ και 1/8 τρίποντα. Ενώ στα playoffs είχε 7 πόντους με 1/6 τρίποντα και 4 ασίστ στο πρώτο παιχνίδι.

Στο επόμενο μέτρησε 14 πόντους με 1/5 σουτ και 5 ασίστ σε 25:43 λεπτά που πέρασε στο παρκέ, ενώ στο ματς που έκρινε το πρωτάθλημα είχε 6 πόντους με 1/3 τρίποντα και 3 ασίστ.

Στην συνέχεια το πρωτάθλημα άλλαξε χέρια και βρέθηκε σε αυτά του Ολυμπιακού (2014-15). Ο Βασίλης Σπανούλης βρέθηκε στο ΟΑΚΑ μόλις για 2 παιχνίδια.

Μέτρησε 12 πόντους με 2/6 τρίποντα και 0 ασίστ σε 31:50, καθώς και στο παιχνίδι για τα playoffs είχε 11 πόντους με 3 ασίστ και 3/9 τρίποντα.

Τέλος, ήρθε η εξαιρετική περσινή εμφάνιση (2015-16) που τα δεδομένα πέρασαν σε άλλη βάση.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήρε την ομάδα του από το χέρι και της χάρισε το πρωτάθλημα.

Η αρχή έγινε μόλις στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος όταν ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον ΠΑΟ και ο Σπανούλης είχε 7 πόντους και 10 ασίστ με 1/6 τρίποντα.

Στα playoffs η έδρα του Ολυμπιακού έσπασε και έπρεπε η ομάδα του Πειραιά να σπάσει την έδρα πίσω.

Και αυτό έγινε δια χειρός του αρχηγού του.

Στο πρώτο ντέρμπι είχε 11 πόντους και 3 ασίστ με 2/7 τρίποντα και στο τελευταίο και καθοριστικό παιχνίδι μέτρησε 25 πόντους, μοίρασε 6 ασίστ με 6/10 τρίποντα.

Τα παραπάνω είναι ιστορία. Ο Βασίλης Σπανούλής επιστρέφει σε ένα γήπεδο που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο πρωταγωνιστεί και μένει να δούμε ποιο πρόσωπο θα δείξει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.