Τα... μωρά του Παναιτωλικού!

Μιχάλης Τσαμπάς
Τα... μωρά του Παναιτωλικού!

bet365

Η παρουσία του Γιάννη Ματζουράκη στον πάγκο του Παναιτωλικού συνδυάστηκε και με το ντεμπούτο ή την καθιέρωση αρκετών παικτών από την ακαδημία του συλλόγου! Το gazzetta καταγράφει όλες τις περιπτώσεις...

Ήρθε στο Αγρίνιο με την πλάτη στον τοίχο... Δύο σερί «εξευτελισμοί» για τον Παναιτωλικό. 5-1 στην Μυτιλήνη από την Καλλονή και 1-5 στο Αγρίνιο από τον Πανιώνιο. Ο Πόντες φεύγει με... συνοπτικές διαδικασίες και μετά από «παρέλαση ονομάτων» μερικών ημερών, ο Φώτης Κωστούλας και οι συνεργάτες του κατέληξαν στην «εμπειρία ανάλογων καταστάσεων» του Γιάννη Ματζουράκη.

Επιλογή που... ξένισε. Ακόμη και για «λευκή πετσέτα» έγινε λόγος, ενώ το «πρώτο φαβορί για Β΄εθνική» έγινε... καραμέλα σε στόμα «φίλων κι εχθρών» του Παναιτωλικού. Κάπου εκεί, σε ένα από τα ραντεβού του «Ρουμάνου» με τον Φώτη Κωστούλα, ο δεύτερος ζήτησε από τον έμπειρο τεχνικό κάτι που κατά το παρελθόν (πρόσφατο και μακρινό) έχει ζητήσει σχεδόν από όλους τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε.

«Κύριε Γιάννη αν μπορέσουμε στο τέλος της χρονιάς να έχουμε βγάλει και κανέναν μικρό» είναι στο περίπου η ατάκα του διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ Παναιτωλικός. Όλα αυτά τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου.

Με την ομάδα να... βολοδέρνει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, το ηθικό όλων καταρακωμένο από την «δεκάρα» των δύο αγώνων και τον κόσμο οργισμένο, αλλά και απογοητευμένο. Μέσα σε αυτό το «βαρύ σκηνικό» μάλλον η πλειοψηφία θα σκέφτονταν «Αντί να περιμένουμε να έρθει ο Ιανουάριος να κάνουμε μεταγραφές να σωθεί η ομάδα, εδώ μου ζητάνε να... βγάλω και παίκτες».

Πάμε και στο σήμερα για να δούμε πως έχει διαμορφωθεί πλέον η... Παναιτωλική πραγματικότητα. Τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου. Τα «καναρίνια» όχι μόνο έχουν σωθεί εύκολα προ πολλού, αλλά παράλληλα έφτασαν να... ονειρεύονται και πλέι οφ, ενώ μαθηματικά τουλάχιστον μετά την τεράστια νίκη επί της ΑΕΚ οι ελπίδες είναι υπαρκτές.

Μέσα σε όλα αυτά στο Αγρίνιο έχουν να καμαρώνουν για «τα μωρά του Ματζουράκη». Τους μικρούς που ο έμπειρος κόουτς... έριξε στην μάχη στα δύσκολα, τους «βάφτισε» για την συνέχεια και παράλληλα κράτησε και την υπόσχεση που είχε δώσει όταν ανέλαβε τα ηνία της ομάδας.

Παράλληλα με τον στόχο της παραμονής, να «βάλει» στην ομάδα και νέα παιδιά που θα έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους να διακριθούν μέσα από τις γραμμές του Παναιτωλικού και όχι μόνο.

Με αφορμή ότι τα «καναρίνια» νίκησαν (και μάλιστα για πρώτη στην 90χρονη ιστορία τους) την ΄Ένωση, έχοντας στο γήπεδο τον 22χρονο Μύγα, τον 21χρονο Χαντάκια και τον 20χρονο Βασιλούδη (αλλά και τον 21.5χρονο Μπάουκε που είχε καθοριστική συμβολή στο γκολ της νίκης) το gazzetta σας παρουσιάζει τους παίκτες που προέρχονται από τα... σπλάχνα της ομάδας και στο Αγρίνιο θεωρούν ότι το μέλλον τους ανήκει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΓΑΣ (7-4-1994): Ο... παλιός των «νέων»

Δεν είναι ακριβώς new entry στον Παναιτωλικό, αλλά χωρίς αμφιβολία φέτος είναι η χρονιά του. Στο περσινό πρωτάθλημα, ο Μάκης Χάβος του είχε δώσει αρκετές ευκαιρίες, τις περισσότερες όμως τις πέταξε στα σκουπίδια.

Συστήθηκε ως δεξί εξτρέμ στην... αναβάθμιση του από τις ακαδημίες του Παναιτωλικού. Του έλειπε και το πάθος και το ποδοσφαιρικό θράσος. Στα ματς που πήγε καλά ο Μύγας είχε θέση δεξιού μπακ στο γήπεδο.

Στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο διέπρεψε και εκείνη η εμφάνιση ήταν σημείο αναφοράς. Το κράτησαν οι πάντες στο μυαλό τους. Στην αρχή της σεζόν ο Ντιέγκο Μπεχαράνο δεν είχε καμία σχέση με τον «περσινό βασικό δεξί μπακ που έκανε... παπάδες με τα κυανοκίτρινα». Τραυματισμοί, κάρτες, μεγάλα ταξίδια στην Βολιβία και... πόνος στο δεξί άκρο της άμυνας για τον Παναιτωλικό. Με τον ερχομό του ο «Μαντζού» δεν άργησε να δώσει την λύση. «Μύγας δεξί μπακ» και προχωράμε.

Νωθρό ξεκίνημα, αλλά αγώνα με αγώνα ο 22χρονος διεθνής με την Εθνική Ελπίδων είχε κατακόρυφη άνοδο. Λύθηκε, απέκτησε θράσος, εμπιστοσύνη, εγωϊσμό. Πήρε την φανέλα σπίτι του. Ακόμη και στα αγωνιστικά του λάθη στηρίχθηκε από τον προπονητή του, αλλά και την εξέδρα.

Το χειροκρότημα έδωσε την θέση του στο... ωχχχ, περασμένων ετών. Στο Αγρίνιο είδαν ένα «δικό τους παιδί» να κάνει ωραία πράγματα, να έχει το μέλλον μπροστά του και να είναι βασικός στον Παναιτωλικό. Δεν θα αργήσουν να χτυπήσουν την... πόρτα του Emileon για την περίπτωση του!

ΣΤΑΘΗΣ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ (23-2-1996): Ήρθε για να μείνει

Πρωτοχρονιά του 2016. Ο... Άγιος Βασίλης φέρνει ένα ωραίο δώρο στον Στάθη Βασιλούδη. Με εντολή Ματζουράκη, ο μικρός που έχει δείξει καλά στοιχεία στην Κ20, επιβραβεύεται και υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Τα «μπράβο» πέφτουν βροχή σε facebook και instagram. Άλλωστε ως νέο παιδί είναι φυσικό να αποτελεί ενεργό μέλος της social mediaκοινότητας. Δεν άργησαν όμως τα μπράβο να φτάσουν στα αυτιά του κι από την εξέδρα.

Αυτός ο πιτσιρικάς που έκανε ντεμπούτο στις 10 Ιανουαρίου στο νικηφόρο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο, έδειξε πως... ήρθε για να μείνει. Ο προπονητής του τον εμπιστεύεται, μέχρι και θέση βασικού του έχει δώσει, οι συμπαίκτες του λένε καλά λόγια για την περίπτωση του και στον Παναιτωλικό... τρίβουν τα χέρια τους για ακόμη ένα παιδί που βγήκε σε μια όχι και τόσο ιδανική (τουλάχιστον στο πρώτο μισό) σεζόν.

Ανάβουν πάντως... λαμπάδα και στον Άρη, που το καλοκαίρι του 2014, μετά τον υποβιβασμό του «ψιλοβάρεσε» διάλυση σε επίπεδο ακαδημιών και τον έχασε. Ο Βασιλούδης κινείται ανάμεσα στο... 8άρι και το 10άρι όσο αφορά την θέση του, ενώ αυτοί που τον έχουν παρακολουθήσει και στους Νέους του Παναιτωλικού τονίζουν ότι έχει την ευχέρεια να παίζει και στα άκρα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΝΤΑΚΙΑΣ (4-1-1995): Τον μάθαμε λόγω... Ιντέγε!

«Με λένε Χαντάκια και ήρθα να παίξω στον Παναιτωλικό». Οι γνωρίζοντες την «κυανοκίτρινη» ανθρωπογεωγραφία επιμένουν πως κάπως έτσι πρωτοεμφανίστηκε, πριν από 4 χρόνια, ένα μικρό παιδί από το χωριό Κατούνα στο Emileon. Με θράσος που... σόκαρε ευχάριστα και με όνειρα για το ποδόσφαιρο μέσω του Παναιτωλικού. Τον δοκίμασαν και τον κράτησαν.

Το τσαγανό του για την ακρίβεια τον κράτησε στην «κυανοκίτρινη» οικογένεια. Αφού έπαιξε στην Κ20, αφού έκανε το... αγροτικό του στηνFootball League και τον Φωκικό με την μορφή δανεισμού, το νερό μπήκε στο «αυλάκι».

Το καλοκαίρι ήταν στους παίκτες που πήρε μαζί του ο Πόντες στο Καρπενήσι, αλλά ο ερχομός Ματζουράκη ήταν αυτός που του έβαλε το όνομα στον... ποδοσφαιρικό χάρτη της Σούπερ Λίγκας. Πρεμιέρα την 13η αγωνιστική. Αντίπαλος ο Ατρόμητος στο Αγρίνιο και στο 72' παίρνει την θέση του Τάσου Παπάζογλου. Μια αγωνιστική μετά η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Όταν ο προπονητής ανακοινώνει την αρχική ενδεκάδα για το ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ο Χαντάκιας ακούει το όνομα του! Τσιμπιέται. Είναι ξύπνιος, δεν ονειρεύεται και ξεκινά.

Η εξέλιξη όμως θυμίζει εφιάλτη. Όχι με δική του ευθύνη. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος μετατρέπει το επιθετικό φάουλ που του κάνει ο Ιντέγε σε... παράβαση του Κυριακίδη εκτός περιοχής. Κόκκινη στον έμπειρο πορτιέρο και... θυσιάζεται ως αλλαγή ο νεαρός αμυντικός για να μπει ο Στεφανάκος. Όπως και να έχει ήταν κι εκείνο το ματς ένα μάθημα για την συνέχεια.

Ο «Ματζού» συνεχίζει να του δίνει χρόνο όποτε βρίσκει την ευκαιρία. Ώσπου πλέον με τον ΠΑΟΚ έπαιξε ένα ημίχρονο και με την ΑΕΚ όλο το ματς. Απόδοση εκπληκτική και δικαίως όλοι λένε πως η επόμενη σεζόν ίσως τον βρει σε θέση βασικού στο κέντρο της «κυανοκίτρινης» άμυνας.

Τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο Πανιώνιος παραχώρησε στον ΠΑΟΚ τον Χατζηισαϊα οι φήμες ήθελαν τους Νεοσμυρνιώτες να κάνουν πρόταση στο Αγρίνιο για την περίπτωση του. Φήμες που πάντως δεν επιβεβαιώθηκαν!

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (10-8-1994): Ο μεγάλος άτυχος

Φαντάζει... παλιός στον Παναιτωλικό μιας και είναι η 3η του χρονιά που... γράφει συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε από τον Διαγόρα Ρόδου στο Emileon και δοκιμάστηκε με την Κ20 είχε δείξει δείγμα του ταλέντου του. Την πρώτη του σεζόν είχε 14 συμμετοχές, την 2η έκανε 6 και φέτος μόλις 4.

Βέβαια φέτος που όλοι στο Αγρίνιο πίστευαν ότι απέκτησε εμπειρίες κι έφτασε η ώρα να κάνει το βήμα παραπάνω, στάθηκε άτυχος. Στο παιχνίδι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, την 11η αγωνιστική, ξεκινάει βασικός αλλά έχει ραντεβού με την... γκίνια.

Σε μια διεκδίκηση της μπάλας η διάγνωση έδειξε «βαρύ διάστρεμμα ποδοκνημικής και ρωγμώδες έξω σφύρου». Τραυματισμός σοβαρός που τον άφησε ουσιαστικά όλη την σεζόν εκτός δράσης.

Εσχάτως επέστρεψε στις αποστολές και δεν αποκλείεται στις αγωνιστικές που απομένουν να πάρει λεπτά συμμετοχής. Αλλιώς στην καλοκαιρινή προετοιμασία μέσα από σκληρή δουλειά θα θελήσει να κάνει μια νέα αρχή και να πείσει τον προπονητή του ότι μπορεί να έχει θέση στον Παναιτωλικός της επόμενης σεζόν!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (5-9-1995): Πήρε... μυρωδιά και περιμένει

Αφου ως... παιδί κλώτσησε την μπάλα σε διάφορες γειτονιές της Αχαϊας, στα 15 του άφησε την Αχαϊκή, πέρασε την γέφυρα που συνδέει το Ρίο με το Αντίρριο κι έφτασε ως το Αγρίνιο.

Εντάχθηκε στις Ακαδημίες του Παναιτωλικού κι έκανε... σεφτέ με την ομάδα της Κ17 του Αγρινιώτικου συλλόγου. Αγωνίζεται στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Δεν άργησαν να δουν το ταλέντο του. Ο Μάκης Χάβος ήταν αυτός που τον έβαλε στο τιμ των «μικρών» που πήρε μαζί του στην προετοιμασία προκειμένου να... γεμίσει από εμπειρίες.

Ο ίδιος μέσα από την καθημερινή του παρουσία στις προπονήσεις δουλεύει σκληρά και περιμένει τις ευκαιρίες του. Ξέρει άλλωστε ότι με τον Γιάννη Ματζουράκη στον πάγκο θα τις πάρει. Προς το παρών έχει να θυμάται τα λίγα λεπτά που πέρασε ως «αλλαγή σκοπιμότητας» στα νικηφόρα παιχνίδια με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ηρακλή στο Αγρίνιο. Ακόμη κι έτσι όμως... έγραψε παρουσίες-εμπειρίες στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

ΤΑΣΟΣ ΖΑΡΚΑΔΑΣ (4-11-1994): «Αποκαλυπτήρια» στο ΟΑΚΑ

Ακόμη μια περίπτωση παίκτη που προέρχεται από τα σπλάχνα του Παναιτωλικού και φέτος άκουσε τον Γιάννη Ματζουράκη να τον φωνάζει για να πάρει την ευκαιρία του. Ήταν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, στο Ολυμπιακό Στάδιο όπου στο 76΄πήρε την θέση του Μύγα στον αγωνιστικό χώρο.

Μπορεί ο Παναιτωλικός να έχασε εύκολα με 2-0 από την Ένωση, αλλά για πάντα θα θυμάται πως τα... αποκαλυπτήρια του σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας έγιναν στο ΟΑΚΑ! Παίκτης που αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή κι υπέργραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στον Τίτορμο μαζί με τους Χαντάκια και Κωνσταντινόπουλο.

Με τον πρώτο είχαν κοινή πορεία, αφού κι αυτός... ανηφόρισε προς την Άμφισσα για να αγωνιστεί δανεικός με τα χρώματα του Φωκικού και να αποκτήσει εμπειρίες.

Έρχονται κι άλλοι...

Συχνά-πυκνά σε συνεντεύξεις του, ο Φώτης Κωστούλας έχει εκφράσει ως όνειρο του σε μερικά χρόνια (όχι πολλά) η ενδεκάδα του Παναιτωλικού να αποτελείται στα «7-8/11» από παίκτες που προέρχονται από τις «κυανοκίτρινες» ακαδημίες.

Κακά τα ψέμματα. Εξαιρετικά δύσκολο πλάνο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και το ξέρουν και στο Αγρίνιο. Όμως στον Παναιτωλικό αισιοδοξούν ότι όλοι οι παραπάνω ή τουλάχιστον οι περισσότεροι να είναι σε θέση τα επόμενα χρόνια να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα.

Για τον Μύγα δεν το συζητάμε. Ήδη από φέτος λογίζεται «ενδεκαδάτος». Ζητούμενο και τα επόμενα παιδιά που στο πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται, έπαιξαν λίγο, πολύ ή περισσότερο, να βρουν την θέση τους.

Το ευχάριστο για τους Αγρινιώτες είναι ότι υπάρχει και... συνέχεια. Η φετινή Κ20, που βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση, κάνει μια εξαιρετική πορεία στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και σύντομα αναμένεται... αναβάθμιση για κάποια παιδιά ώστε σε πρώτη φάση να φανεί αν μπορούν να σταθούν στο επόμενο επίπεδο.

Τέλος υπάρχουν ακόμη οι περιπτώσεις των Κοντογιάννη και Αθανασόπουλου που έχουν ήδη υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο κι αναμένουν το δικό τους... βάπτισμα στα «μεγάλα σαλόνια», ενώ στον Παναιτωλικό ανήκει και ο Νίκος Μήλιος, που πέρσι βρήκε λεπτά συμμετοχής, αλλά για να πάρει ματς στα πόδια του παραχωρήθηκε δανεικός στον Αχαρναϊκό και φυσικά... παρακολουθείται!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα