Φτηνή εμφάνιση, ακριβός (;) αποκλεισμός...

Φτηνή εμφάνιση, ακριβός (;) αποκλεισμός...

Μιχάλης Τσαμπάς
Φτηνή εμφάνιση, ακριβός (;) αποκλεισμός...

bet365

Ο Παναθηναϊκός έφυγε από το Τσάμπιονς Λιγκ με... κάτω τα χέρια και ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την «διπλή» ζημιά (ταμείο και γόητρο) και για τα... βαριά χαρτιά που «ψήνονταν» στον καύσωνα της Αθήνας!

Ο στόχος όπως αυτός οριοθετήθηκε το βράδυ της Τρίτης, την παραμονή του αγώνα, δια στόματος Γιάννης Αναστασίου ήταν ξεκάθαρος. «Να πετύχουμε γκολ» είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού... Τρεις λέξεις που έδειχναν ότι οι «πράσινοι» δεν θα είχαν παθητικό ρόλο στο ματς αλλά θα έβγαιναν μπροστά για να βρουν κι εκείνο το πολύτιμο τέρμα που θα τους έστελνε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τελικά για πολλοστή φορά αποδείχθηκε η μεγάλη διαφορά των... ασκήσεων επί χάρτου, από αυτές που γίνονται επί χόρτου. Γιατί σε καμία περίπτωση στα 93΄του αγώνα ή για την ακρίβεια στα 82' (τότε πέτυχαν οι Βέλγοι το τρίτο τέρμα και τέλειωσαν όλα) ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε πως είναι ομάδα που... έψαχνε το γκολ. Καθαρή φάση για να απειληθεί η Μπριζ δεν υπήρχε με εξαίρεση το... ψευτοδοκάρι του Καρέλη μετά το 2-0.

Ούτε πριν φυσικά. Απλά στο πρώτο μέρος η ομάδα του Αναστασίου, παρά την μεγάλη πίεση που δέχθηκε, έδειξε μια αγωνιστική πειθαρχία και κράτησε το μηδέν μαζί με την ελπίδα.

Στην επανάληψη μέσα σε 4΄ έχασε και τα αυγά και τα πασχάλια και την... πρόκριση. Ίσως και κάποια εκατομμύρια ευρώ (δεν τα λες λίγα τα περίπου 7), καθώς μαζί με το εισιτήριο των πλέι οφ στο Τσάμπιονς Λιγκ, χάθηκε και το «μαξιλαράκι ασφαλείας». Αυτή η σιγουριά που θα είχε ο Παναθηναϊκός ότι ακόμη κι αν αποκλείονταν από κάποιο... μεγαθήριο που τον περίμενε, θα είχε εξασφαλισμένη παρουσία στους ομίλους του Europa!

Τώρα, πρέπει να κάνει τον... σταυρό του για την κλήρωση της Παρασκευής, να βρει ξανά στον δρόμο του μια «Μίντιλαντ», ώστε να προσπαθήσει να... σώσει την παρτίδα και να συνεχίσει και τον χειμώνα Ευρωπαϊκά. Γιατί πέρα από το Ευρωπαϊκό γόητρο που πληγώθηκε για άλλη μια φορά, αφού ο αποκλεισμός δεν ήρθε κι από καμιά ομάδα-φόβητρο (έστω κι αν πρόκειται για τον 4ο αποκλεισμό από τον... δαίμονα που λέγεται Μπριζ), θα είναι και τεράστια η οικονομική ζημιά που θα υποστεί το «τριφύλλι» σε μια χρονιά που στους στόχους υπήρχε και η Ευρωπαϊκή διάκριση.

Από το πρώτο ματς φάνηκε οι... χτυπητές αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Από το πρώτο ματς θα μπορούσε να καθαρίσει η ομάδα από το Βέλγιο αν δεν έχασε το... άχαστο στο «καπάκι» του 0-1. Απλά η ψυχωμένη εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, σε συνδυασμό με μια νίκη που ήρθε με δέκα παίκτες έδωσε ελπίδα στους φίλους της ομάδας. Τελικά η προσγείωση ήταν ανώμαλη... Αποδείχθηκε ότι ο Παναθηναϊκός ακόμη και κόντρα στην Μπριζ, δεν ήταν έτοιμος να σταθεί στο επίπεδο αυτό.

Το επιχείρημα ότι «όλες οι μεταγραφές έγιναν νωρίς και το ρόστερ γέμισε στην ώρα του» ήταν καλό επικοινωνιακά, αλλά εκ του αποτελέσματος και ουσιαστικά αποδείχθηκε ότι δεν είχε βάση. Στην ενδεκάδα του «Γιαν Μπρέιντελ» βρέθηκε μόλις ένα από τα νέα αποκτήματα, ο Γερμανός Βέμερ (που άθελα του είχε συμμετοχή στο κομβικό 2ο γκολ και γενικά δεν βοήθησε) και πήρε χρόνο μετά το 2-0 και ο Λουντ χωρίς επίσης να κάνει την διαφορά!

Τα πιο... βαριά χαρτιά του Παναθηναϊκού, ο Εσιέν και ο Σάντσεθ, παίκτες που αποκτήθηκαν ακριβώς για τέτοιες βραδιές, για διαφορετικούς λόγους... καίγονταν στις υψηλές θερμοκρασίες της Αθήνας. Ειδικά στην περίπτωση του Γκανέζου, ο προβληματισμός είναι μεγάλος, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν τουλάχιστον θα βοηθήσει με την κλάση του και την εμπειρία του, στην επίσης δύσκολη διαδικασία των πλέι οφ του Europa League.

Όμως δεν είναι μόνο η βοήθεια από τους νέους που δεν ήρθε. Και οι «παλιοί» δεν τα πήγαν καλύτερα. Κακός ο Ζέκα (και με ευθύνη στο 1-0 όταν έχει... φάει την κεφαλιά στην πλάτη του), Καρέλης και Μπεργκ ακίνδυνοι (το... τρικάκι δεν βγήκε ποτέ) και η άμυνα... πελαγοδρομούσε ξανά με τους περισσότερους να χάνουν παίκτες και θέσεις. Όλα αυτά μαζί έκαναν το βαρύ ταμείο στο Μπριζ και ο αποκλεισμός δεν συνιστά έκπληξη. Το αντίθετο μάλλον...

Η επόμενη μέρα είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον Παναθηναϊκό. Τα δεδομένα στο τραπέζι είναι ένας ακόμη αποκλεισμός από μια ομάδα, που την μέρα της κλήρωσης χαρακτήριστηκε «στα μέτρα του», μια ακόμη αδυναμία να βρεθεί ή έστω να πλησιάσει τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μια ζημιά οικονομική που οι επόμενες εβδομάδες και τα δύο νοκ άουτ ματς του Αυγούστου θα δείξουν κατά πόσο μπορεί να γίνει και μεγαλύτερη ή όχι! Και είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ζημιά, υπάρχει συνήθως και plan B για... ρεφάρισμα (βλέπε: πωλήσεις).

Σίγουρα η νύχτα είναι δύσκολη και για τον Αναστασίου. Όπως πιστώνεται αρκετά από τα όσα είχε στο πλάνο τριετίας, έτσι χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό ότι για 2η σερί σεζόν (και κατά σύμπτωση πάλι από Βέλγους) οι «πράσινοι» δείχνουν αδύναμοι να διεκδικήσουν κάτι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα