Τα κεφάλια (ξανά) μέσα...

Μιχάλης Τσαμπάς
Τα κεφάλια (ξανά) μέσα...

bet365

Τα μελομακάρονα είναι... γλυκιά ανάμνηση και ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για το 2015 που «μπαίνει» δυναμικά όσο αφορά την μάχη της Σούπερ Λίγκας.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πέρασαν και οι ομάδες δεν έχουν περιθώριο να μείνουν περισσότερο σε εορταστικό κλίμα. Άλλωστε το Σαββατοκύριακο υπάρχει φούλ δράση στην Σούπερ Λίγκα καθώς γίνεται η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, ενώ για να έχουμε και τυπικά πρωταθλητή Χειμώνα, εκκρεμεί ακόμη μία.

Η αλήθεια είναι πως δεν μείναμε και... στερημένοι από ποδόσφαιρο κατά την διάρκεια των εορτών καθώς γι' αυτό φρόντισαν οι Άγγλοι που δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Παίζουν μπάλα συνέχεια. Ασταμάτητοι. Όσο να 'ναι όμως η Σούπερ Λίγκα που... λατρεύουμε να βρίζουμε έχει την δική της ξεχωριστική σημασία. Με ένα βαθμό διαφορά ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα ριχτούν ξανά στην μάχη της διεκδίκησης του τίτλου και από κοντά ο Παναθηναϊκός ψάχνει την... σφήνα για να κάνει την δική του φετινή υπέρβαση.

Η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου μοιάζει εύκολη για τους δύο πρώτους μιας και υποδέχονται στην έδρα τους τον Πανιώνιο (Τούμπα) και τον Πλατανιά (Καραϊσκάκη) αντίστοιχα, με την λογική να λέει ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στο... 1-2 της βαθμολογίας! Αντίθετα κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει το ίδιο για τον τρίτο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» κάνουν ποδαρικό στο 2015 με μια επικίνδυνη έξοδο στα Γιάννενα, που πρόσφατα... καθάρισαν σαν αυγό στους Ζωσιμάδες τον ΠΑΟΚ. Ο αγώνας των Ιωαννίνων είναι το τρίτο σερί εκτός έδρας crash test για τον Παναθηναϊκό. Μια δοκιμασία που θα δείξει δηλαδή αν μπορεί να φτάσει το... έργο ως το τέλος ή στου δρόμου τα μισά θα αλλάξει ο στόχος.

Πάντως στα προηγούμενα δύο σε Τρίπολη και Ξάνθη ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βρει την νίκη που θα του έδινε άλλη δυναμική για την συνέχεια. Όπως κι αν έχει τα... κεφάλια ξαναμπαίνουν μέσα, οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα ανήκουν στο παρελθόν και παράλληλα με τις αγωνιστικές δραστηριότητες, ο επόμενος μήνας θα είναι αυτός που εν πολλοίς θα κρίνει και το μέλλον των ομάδων.

Άλλωστε και σε περασμένη ανάρτηση είχαμε τονίσει ότι το πρωτάθλημα θα πάει εκεί που θα πέσουν και τα περισσότερα χρήματα σε αυτή την μεταγραφική περίοδο. Όλοι ψάχνουν για το καλύτερο, με τον Ολυμπιακό να θέλει μια προσωπικότητα στην άμυνα (όπου δεδομένα πονάει είτε έμενε, είτε τώρα που έφυγε ο Αμπιντάλ) αλλά και κάτι... για μπροστά.

Ο ΠΑΟΚ επίσης έχει τα δικά του θέματα στα μετόπισθεν αλλά ακόμη δεν έχει κουνηθεί... φύλλο στην Τούμπα, ενώ ο Παναθηναϊκός φαντάζει πιο δραστήριος μιας και ήδη υπολογίζει στον Νίνη, αλλά και στον Ταυλαρίδη που... ντύθηκε στα πράσινα. Για το καλοκαίρι είναι κλεισμένος και ο Καλτσάς, αλλά τώρα μιλάμε επί της παρούσης ποιος μπορεί να βοηθήσει.

Από κει και πέρα αφήνοντας στην άκρη τους τρεις «μεγάλους», θα έχει ενδιαφέρον που το... πάει ο φετινός Αστέρας Τρίπολης, αλλά επίσης θα περιμένουμε να δούμε αν η Βέροια, ο Παναιτωλικός, η Ξάνθη, η Καλλονή και ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορούν να... φάνε την θέση του Ατρομήτου στα πλέι οφ.

Από την... άλλη πλευρά, το πρωτάθλημα στιγματίστηκε από την αποχώρηση της Νίκης Βόλου, ενώ όλο και περισσότερο φουντώνει η φημολογία ότι και ο ΟΦΗ διανύει τις τελευταίες του ημέρες στην Σούπερ Λίγκα μιας και βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης.

Φυσικά θα είναι ηχηρό χαστούκι και στον μεγαλύτερο σύλλογο της Κρήτης, αλλά και σε όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο αν συμβεί κάτι τέτοιο. Με τα καλά της και τα πολλά στραβά της, η Σούπερ Λίγκα συνεχίζει να βαδίζει τον δρόμο της και στο 2015.

Καλή χρονιά να έχουμε και παράλληλα τις κρυφές ελπίδες για πιο θεαματικό, αλλά βασικό πιο καθαρό Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα