Ολυμπιακός, ο πλουραλιστής της Super League!
Μπορεί οι προπονητές να... γουστάρουν την άμυνα και να ρίχνουν εκεί το βάρος του, όμως κακά τα ψέματα! Η επίθεση κόβει τα εισιτήρια (σ.σ όσα κόβονται πια στην Σούπερ Λίγκα) και αυτή είναι που προσφέρει θέαμα... Στην τελική αυτή είναι που δίνει και τις νίκες. Για τον λόγο αυτό ο επιθετικός πλουραλισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός σε κάθε ομάδα. Σαφώς και οι επιθετικοί έχουν την βασική ευθύνη να... τραβήξουν το περισσότερο κουπί όλη την χρονιά, όμως για τον κάθε κόουτς είναι ευπρόσδεκτα τα γκολ που έρχονται κι από τις άλλες γραμμές. Τόσο από το κέντρο, όσο πολύ περισσότερο κι από την άμυνα.
Όταν ένα club... παίρνει γκολ κι από άλλες γραμμές πλην της επίθεσης, τότε πραγματικά ο προπονητής είναι ευτυχής και το πλάνο βαδίζει προς την επιτυχία. Εξάλλου όταν η αντίπαλη άμυνα μπλοκάρει τους επιθετικούς σου, τότε αν έχεις κι άλλους παίκτες που μπορούν να βρουν δίχτυα τότε υπάρχει λύση στον γρίφο. Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή... Λιγότερο από το 1/3 του πρωταθλήματος έχουμε διανύσει. 8 αγωνιστικές για την ακρίβεια, έστω κι αν το... ημερολόγιο γράφει 9η αγωνιστική!
Από τα οξύμωρα κι αυτό των όσων συμβαίνουν σε αυτή την «μαγική» χώρα που λέγεται Ελλάδα! Ήδη όμως έχουν ξεχωρίσει κάποιες ομάδες που βλέπουν πολλούς παίκτες τους κι από διάφορες γραμμές να σκοράρουν, ενώ από την άλλη υπάρχουν κι αυτές που βρίσκουν πιο δύσκολα τις λύσεις και γι' αυτό βρίσκονται και στις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίες. Στον σχετικό πίνακα με τους... πλουραλιστές της Σούπερ Λίγκας, την κούρσα οδηγεί ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και ακολουθεί ο ΠΑΟΚ που φέτος παρουσιάζεται πιο φιλόδοξος από κάθε άλλη φορά για να του πάρει τα ηνία. Άλλωστε έχει ήδη τον... αέρα του +5 που τον κάνει να ελπίζει. Είπαμε όμως. Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη για να κριθεί οτιδήποτε. Στο πρόσφατο ντέρμπι των «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη, ο Τάσος Αυλωνίτης με το δικό του γκολ έδωσε την νίκη στους Πειραιώτες.
Παράλληλα έγινε και ο 8ος παίκτης των «ερυθρόλευκων» που σκοράρει στην φετινή Σούπερ Λίγκα. Είχαν προηγηθεί οι Κασάμι, Μήτρογλου, Ντομίνγκες, Αφελάι, Ντουρμάζ, Μπενίτες και Διαμαντάκος! Ένα... πρόσωπο πιο κάτω, όσο αφορά τον αριθμό των διαφορετικών σκόρερ, 7 δηλαδή (Σκόνδρας, Ρατς, Φακούντο, Αθανασιάδης, Μακ, Σαλπιγγίδης, Κάτσε) έχει ο «Δικέφαλος του Βορρά». Παίκτες του από «κάθε γραμμή» έχουν βρει δίχτυα κι αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι μετά από 8 αγωνιστικές βρίσκεται στην πρώτη θέση.
Μάλιστα πέρα από την σταθερή αξία του Κλάους Αθανασιάδη, ο φετινός ΠΑΟΚ έχει και το... λαχείο Μακ που ως τώρα με 6 γκολ είναι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Πάντως ο Δικέφαλος δεν είναι μόνος στην 2η θέση. Ως τώρα 7 διαφορετικοί παίκτες έχουν σκοράρει για την Βέροια και την Καλλονή, γεγονός που εξηγεί και το εντυπωσιακό ξεκίνημα των δύο συλλόγων στο πρωτάθλημα, ενώ τον αριθμό 7 έχει πατήσει και ο Εργοτέλης που πάντως βαθμολογικά αυτό δεν αντικατοπτρίζεται!
Όσο αφορά τον Παναθηναϊκό τα δέκα φετινά του γκολ τα έχουν σημειώσει 6 διαφορετικοί παίκτες και... μοιράζεται την θέση με τον Παναιτωλικό, τον Αστέρα Τρίπολης, την Ξάνθη, τον Πλατανιά. Στον αντίποδα υπάρχει η περίπτωση της Νίκης Βόλου. Στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, η νεοφώτιστη εκπρόσωπος της Μαγνησίας, με μόλις 3 παίκτες της να έχουν βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, δικαιολογεί κι απόλυτα το κακό της ξεκίνημα!
Βέβαια το ξαναλέμε και για τους μεν και για τους δε... Είμαστε ακόμη στις «πρώτες στροφές» της σεζόν και πολλά μπορούν να αλλάξουν και στον επιθετικό πλουραλισμό των ομάδων. Όμως από την άλλη οι 8 αγώνες είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα για τα όσα έχουμε δει και τα όσα περιμένουμε στην πορεία της χρονιάς.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
