Κέρδος για την ΑΕΚ ότι... μαθαίνει νωρίς!

Κέρδος για την ΑΕΚ ότι... μαθαίνει νωρίς!

Μιχάλης Τσαμπάς
Κέρδος για την ΑΕΚ ότι... μαθαίνει νωρίς!

bet365

H AEK ξεκίνησε το ταξίδι για να... γυρίσει σπίτι της (Super League) και ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για τις δύο άκρως διδακτικές πρώτες αγωνιστικές στην Football League!

Με το... καλημέρα του πρωταθλήματος της Football League η ΑΕΚ διπλασίασε τις νίκες της και φυσικά ξεκαθαρίζει από νωρίς ποιος θα είναι το αφεντικό στην κατηγορία. Άλλωστε η Ένωση δεν στοχεύει στο να... μπλέξει. Αντίθετα θέλει το γρηγορότερο δυνατό να περάσει και την 2η «μαύρη σελίδα» στην ιστορία της (σ.σ η πρώτη ήταν πέρσι στην Γ΄εθνική) και να γυρίσει εκεί που ανήκει. Στην Σούπερ Λίγκα, για να αρχίσει την νέα της εποχή, με στόχο να ξαναφτάσει ψηλά. Φυσικά και οι ίδιοι άνθρωποι της ΑΕΚ ξέρουν ότι φέτος η αποστολή τους, εύκολη δεν θα είναι. Κανείς αντίπαλος δεν θα στρώσει το... κοκκινο χαλί και δεν θα πετάει ροδοπέταλα όταν παίζει με την πιο «βαριά» ομάδα της κατηγορίας.

Αντίθετα μια επιτυχία κόντρα σε αυτή, μια νίκη ή ακόμη και μια ισοπαλία θα δώσουν τα 15 (και παραπάνω) λεπτά δημοσιότητας. Θα προκαλέσει αίσθηση και τα φλας θα στραφούν προς τα εκεί. Το κέρδος για τον Δέλλα και τους παίκτες του ότι οι δύο πρώτες αγωνιστικές της σεζόν κόντρα σε Παναιγιάλειο και Απόλλωνα Σμύρνης ήταν άκρως διδακτικές και τους έβαλαν στο... νόημα από την πρώτη στιγμή. Πήραν τα μηνύματα της κατηγορίας από νωρίς και προφανώς θα είναι οδηγός για την συνέχεια. Διδακτικές πάντως για εντελώς διαφορετικούς λόγους... Στην περίπτωση του αγώνα στο Αίγιο έχει να κάνει με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, αλλά και την σκληρότητα του αντιπάλου.

Δεν θα είναι το παράδειγμα του Παναιγιαλείου το μοναδικό. Όσο «μπαίνουμε» στον χειμώνα, τόσο τα περισσότερα γήπεδα, ειδικά στην επαρχία θα είναι σε κακή κατάσταση, ενώ παράλληλα και οι αντίπαλοι με κάθε τρόπο (θεμιτό ή μη) θα προσπαθούν να οδηγήσουν την ΑΕΚ σε... γκέλα. Παράλληλα κάπου εδώ έρχεται και το... μάθημα από το δεύτερο ματς της σεζόν. Αυτό της περασμένης Κυριακής με τον Απόλλωνα στο Ολυμπιακό Στάδιο! Τι κι αν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ υπήρχαν 25.000 φίλοι της Ένωσης;

Τι κι αν ο αγωνιστικός χώρος ήταν... χαλί; Τι κι αν ο αντίπαλος έπαιξε μπάλα και δεν κλωτσούσε; Η ΑΕΚ... ίδρωσε να κερδίσει τον Απόλλωνα. Χρειάστηκε ένα πέναλτι στο 85' και να μείνει αρκετή ώρα πριν ο αντίπαλος με δέκα, για να ανατρέψει την κατάσταση. Με λίγα λόγια κανείς δεν πρόκειται να της χαρίσει τίποτα και φυσικά ο κόσμος στην εξέδρα μπορεί να χαίρεται, να κάνει τα... δικά του, αλλά γκολ δεν βάζει.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι δύο πρώτες... στροφές του πρωταθλήματος της Football League ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για πολλά συμπεράσματα στο στρατόπεδο του Δικεφάλου. Ακόμη καλύτερα για τους ίδιους ότι πέρασαν αναίμακτα... Μένει να δούμε στην πορεία της σεζόν αν είναι και καλοί... μαθητές έχοντας κατανοήσει όσα έμαθαν στην αρχή της σεζόν κόντρα σε Παναιγιάλειο και Απόλλωνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα