Αυτή η καριέρα σώζεται;

Αυτή η καριέρα σώζεται;

Αυτή η καριέρα σώζεται;

bet365

Με αφορμή τα... σενάρια για Νίνη και Παναθηναϊκό, ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την κατιούσα που πήρε η καριέρα του διεθνή μεσοεπιθετικού και το αν μπορεί το «τριφύλλι» να... αναστήσει ακόμη έναν!

Στις 7 Ιανουαρίου του 2006... όλο το ΟΑΚΑ σηκώθηκε στο πόδι όταν ο τότε τεχνικός του Παναθηναϊκού Βίκτορ Μουνιόθ «πέταξε στην μάχη» σε ένα ματς πρωταθλήματος με το Αιγάλεω τον Σωτήρη Νίνη. Μόλις στα 16 χρόνια και 9 μήνες, από τα... γενοφάσκια του στις ακαδημίες της Παιανίας έγινε ένας από τους νεότερους παίκτες που έπαιξαν στην 'Α εθνική.

Οι ενέργειες του και η φρεσκάδα του κέρδισαν τους πάντες και μερικές εβδομάδες αργότερα πάλι στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Πανιώνιο πέτυχε και τον πρώτο του γκολ. Η συνέχεια είναι γνωστή... Ο Νίνης κέρδισε με το σπαθί του θέση βασικού στον Παναθηναϊκό, οι πάντες εντός και εκτός Ελλάδας μιλούσαν για το ποδοσφαιρικό του ταλέντο (χωρίς να λείπουν οι υπερβολές του τύπου... ο Μέσι της Ελλάδας), η πόρτα της Εθνικής άνοιξε και έφτασε μέχρι τα... λημέρια του Καμπιονάτο μιας και αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2012 από την Πάρμα. Από τότε δεν πέρασε... κι ένας αιώνας. Μόλις 2 χρόνια και πλέον οι μετοχές του Σωτήρη Νίνη είναι στο ναδίρ.

Παλικαράκι μόλις... 24 Μαϊων και ήδη έχει προλάβει να γράψει έναν δανεισμό από τους Ιταλούς στον ΠΑΟΚ και μια πολύ κακή χρονιά στον «Δικέφαλο» όπου την πέρασε κυρίως στον πάγκο. Το... κερασάκι στην πικρή τούρτα που «γεύεται» ο Νίνης είναι ότι μόλις πριν μερικές μέρες, το πρωί της Δευτέρας, άκουσε τον Σάντος ή για την ακρίβεια δεν άκουσε τον Πορτογάλο να ανακοινώνει το όνομα του για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το... άλλοτε «χρυσό κεφάλαιο» του Ελληνικού ποδοσφαίρου, στα (κανονικά) καλύτερα του χρόνια έμεινε εκτός εθνικής και ο σύλλογος του αναζητεί άλλη ομάδα για να τον δανείσει εκ νέου ώστε να ξεφορτωθεί όσο γίνεται από το... παχυλό του συμβόλαιο.

Το κεφάλαιο ΠΑΟΚ έκλεισε άδοξα για τον Νίνη και ήδη τα σενάρια των ημερών κάνουν λόγο για την «μεγάλη επιστροφή στην ομάδα της καρδιά του». Τον Παναθηναϊκό. Με την μορφή δανεισμού φυσικά από την Πάρμα. Τα πάντα είναι ακόμη σε επίπεδο σεναρίων αλλά για την... οικονομία της κουβέντας ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας.

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός που κατά γενική ομολογία έχει χάσει την... σπιρτάδα των πρώτων του χρόνων ταιριάζει πια στην φιλοσοφία του Αναστασίου και του νέου Παναθηναϊκού που είναι μια ομάδα που τρέχει 90' και προσπαθεί να σε σκάσει στην πίεση; Πιθανότατα όχι. Από την άλλη όμως ο Νίνης προσπαθεί πλέον με την ποιότητα και την εμπειρία που έχει αποκτήσει να καλύψει τα κενά του.

Και σαφώς το «τριφύλλι» της νέας σεζόν που θα έχει αυξημένες υποχρεώσεις και εκτός συνόρων θέλει παίκτες και με ποιότητα, αλλά και με εμπειρία. Από κει και πέρα αν το σενάριο δεν... μείνει σενάριο, ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι έχει τελικά την δυνατότητα να «σώζει» καριέρες που φαίνονται ότι έχουν πάρει την κατιούσα.

Το έκανε μια φορά πέρσι με τον Φιγκερόα, το... παραέκανε φέτος με την περίπτωση Μπεργκ, ενώ θέλει να «τριτώσει» το καλό την επόμενη σεζόν και με τον Πέτριτς! Λέτε να ξαναδούμε κάτι ανάλογο και με τον Νίνη; Μακάρι... Είτε αυτό αφορά τον Παναθηναϊκό, είτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του το άλλοτε μεγαλύτερο ταλέντο του Ελληνικού ποδοσφαίρου που πλέον καλείται να κάνει το «σωτήριο restart»!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα