Έτσι θα... πάμε Βραζιλία;

Μιχάλης Τσαμπάς
Έτσι θα... πάμε Βραζιλία;

bet365

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για τις... αρνητικές ιδιότητες του ζάπινγκ και εκφράζει τους φόβους του ενόψει Μουντιάλ με όσα είδε φέτος στα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός!

Κάποτε, την εποχή της ασπρόμαυρης τηλεόρασης που τα κουμπιά ήταν ενσωματωμένα δίπλα από την οθόνη, αν ήσουν αραχτός στον καναπέ συνήθως έβλεπες μόνιμα ένα πρόγραμμα ακόμη κι αν δεν σου άρεσε. Βαριόσουν να σηκωθείς για να το αλλάξεις. Τα χρόνια πέρασαν, η τεχνολογία έκανε άλματα και μπήκε στην ζωή μας το... χρώμα, αλλά και το ζάπινγκ.

Πλέον όσο αραχτός κι αν είσαι έχεις το μαγικό τηλεκοντρόλ και μπορείς να κάνεις... παιχνίδι με τα κουμπιά. Καμιά φορά δεν είναι και τόσο καλό αυτό. Όπως για παράδειγμα το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης. Εκεί που όποιος έκανε το ζάπινγκ θα τον έπιασε θλίψη! Από την μία η... ζούγκλα της Τούμπας. Το ματς ντροπή και από την άλλη ο τελικός στο Μεστάγια. Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης.

Δύο σύλλογοι παγκόσμιας κλάσης που έχουν να... χωρίσουν πολλά περισσότερα από το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ! Ο Σαλπιγγίδης στην κάμερα του ΟΤΕ το είπε όπως ακριβώς είναι: «Θα γελάει όλη η Ευρώπη μαζί μας». Έτσι είναι όσο κι αν φαντάζει πικρό. Στον ΠΑΟΚ χαίρονται για την πρόκριση. Στον Ολυμπιακό λυπούνται που δεν θα μπορέσουν να κάνουν το τρίτο σερί νταμπλ. Θα μπορούσε να γίνει και το αντίθετο.

Πάλι δεν θα άλλαζε κάτι. Πάλι θα άλλαζε όλη η Ευρώπη. Τις προάλλες ο Μώραλης από την θέση του προέδρου της Λίγκας και όχι ως υποψήφιος δήμαρχος και ο Σαρρής ως πρόεδρος της ΕΠΟ ζήτησαν από όλους... σεβασμό στο προϊόν.

Ένα προϊόν που σε ένα τόσο σπουδαίο αγώνα το ξεφτίλισαν οι ίδιοι οι παίκτες πρώτοι από όλους. Με τις άθλιες κοκορομαχίες. Σαφώς και παίζονταν ένα εισιτήριο για τελικό, όμως αυτό που είδαν οι πάντες για περίπου 3.5 ώρες στην Τούμπα ήταν η απόλυτη ξεφτίλα και δεν κάνει κανέναν περήφανο. Όπως κανέναν περήφανο δεν έκανε η Ριζούπολη κι ας ήταν τότε τα πανηγύρια από το κόκκινο στρατόπεδο.

Τέτοιες στιγμές μένουν χαραγμένες με τα χειρότερα γράμματα στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Το να βλέπεις μέσα στο γήπεδο τον Κατσουράνη να... πλακώνεται με τον Μανιάτη ή τον Μανωλά με τον Κλάους και τον Τζαβέλλα με τον Σάμαρη σε κάνει να σκέφτεσαι και την... επόμενη μέρα. Άντε τον επόμενο μήνα για την ακρίβεια όταν και όλοι οι παραπάνω θα κληθούν από τον Σάντος να αρχίσουν την προετοιμασία για την εθνική ομάδα και για το Μουντιάλ.

«Εκεί θα είμαστε μια οικογένεια» είπε ο Σάλπι αλλά αυτή την φορά μάλλον δεν έχει και τόσο δίκιο όσο στην προηγούμενη ατάκα του με το... γέλιο της Ευρώπης! Δυστυχώς αυτά τα φετινά ραντεβού του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό θα αφήσουν... πληγές και για τα επόμενα χρόνια. Μακάρι να μην το δούμε στα αποδυτήρια της εθνικής αλλά φοβάμαι ότι δεν θα είναι έτσι. Ανέβηκαν πολύ οι τόνοι... Το θερμόμετρο έσπασε.

Πλέον ο Σάντος πρέπει να λάβει δράση κι εδώ. Είναι αστείο να λέμε ότι... άλλο ομάδες άλλο εθνική όταν μιλάμε ακόμη και για «ξύλο» μεταξύ διεθνών ποδοσφαιριστών. Ο Θεός να βάλει το χέρι του μέρες που είναι...

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα