O Iβάν... έκανε τάκλιν στον Ραζβάν!

O Iβάν... έκανε τάκλιν στον Ραζβάν!

Μιχάλης Τσαμπάς
O Iβάν... έκανε τάκλιν στον Ραζβάν!

bet365

Ο Γκόιγκο Τσίμιροτ είναι πλέον κάτοικος Λιέγης κι ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για το... αυτογκόλ του Ιβάν Σαββίδη που προκάλεσε εκνευρισμό στον Λουτσέσκου, την στιγμή που η μάχη του ΠΑΟΚ για το νταμπλ έχει φουντώσει!

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης στα χρόνια της παντοδυναμίας του, όταν κάποιος παίκτης αποχωρούσε από τον Παναθηναϊκό αντιμετώπιζε την συνηθισμένη γκρίνιας της εξέδρας με μια φράση που πέρασε στην ιστορία. «Το μοναστήρι να είναι καλά» έλεγε ο «καπετάνιος». Αυτός ο «απαράβατος ποδοσφαιρικός κανόνας» ισχύει και στις μέρες μας...

Δεν υπάρχει παίκτης που να μην πωλείται. Ειδικά όταν μιλάμε για παίκτη ελληνικής ομάδας. Ολοι έχουν την τιμή τους.

Εδώ όμως υπάρχει ένα μεγάλο αλλά... Το «αλλά» αφορά τόσο την τιμή που θα πρέπει να φέρει ικανοποιητικό ποσό στα ταμεία της κάθε ομάδας, όσο και την πώληση που πρέπει να γίνεται στο κατάλληλο χρονικό σημείο. Οταν δηλαδή ο παίκτης είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο της καριέρας του και της απόδοσής του ή όταν η πρόταση που έρχεται είναι τέτοια, που είναι αδύνατον στο μέλλον να έρθει μεγαλύτερη.

Στην περίπτωση του Τσίμιροτ ο ΠΑΟΚ έχει κάνει ένα τεράστιο λάθος. Ο ΠΑΟΚ της 2ης θέσης. Ο ΠΑΟΚ του -1 από την κορυφή. Ο ΠΑΟΚ που μετά από 30 χρόνια... δίψας βλέπει «κατάφατσα», όσο ποτέ τον τίτλο του πρωταθλήματος. Στην ανάγκη και την πρεμούρα να αρχίζει να πουλάει κι αυτός ποδοσφαιριστές σε ομάδες του εξωτερικού έδωσε έναν βασικό του παίκτη σε μία όχι καλή τιμή, σε μία όχι μεγάλη ομάδα, σε ένα όχι (και τόσο) προβεβλημένο πρωτάθλημα. Κι' αν αυτός ο παίκτης δεν ήταν ένα από τα βασικότερα γρανάζια της ομάδας που έχει φτιάξει ο Λουτσέσκου θα μπορούσε κανείς να πει ότι στον ΠΑΟΚ εκτίμησαν ότι ήρθε η ώρα να φύγει ο Τσίμιροτ και τον άφησαν.

Δεν είναι έτσι όμως. Ο Βόσνιος μέχρι την αποχώρησή του μέτρησε 15 ματς πρωταθλήματος και 1 ασίστ σε 1192 λεπτά συμμετοχής. Μόλις λίγες ώρες πριν την πώλησή του, ήταν βασικός κι αναντικατάστατος στην ενδεκάδα του Δικεφάλου στον κρίσιμο πρώτο προημιτελικό με τον Ατρόμητο στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ, όπως προαναφέραμε, είναι πολύ γερά στην διεκδίκηση του νταμπλ, η ομάδα χτίζει ένα απίθανο σερί, η απόδοσή της βελτιώνεται συνεχώς, με τον Τσίμιροτ να μην βγαίνει από την βασική ενδεκάδα ούτε στα οικογενειακά διπλά. Και ο Σαββίδης που όπως κάθε αφεντικό έχει «και το καρπούζι και το μαχαίρι», αποφασίζει να τον δώσει, όχι για καλά λεφτά (χρήματα δηλαδή που του κάνουν την διαφορά ακόμη και στο ταμείο) σε όχι καλή ομάδα ή αγορά που να πιστεύει ότι θα του ανοίξει τον δρόμο για να κάνει και άλλες πωλήσεις στο μέλλον και χωρίς κανένα αγωνιστικό νόημα.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι το «ευχαριστώ του ΠΑΟΚ στον Τσίμιροτ» γράφτηκε στις 25 Ιανουαρίου. ΠΡΟΣΟΧΗ: 25 Ιανουαρίου. Όχι Δεκεμβρίου για να υπάρχει μπροστά ένας ολόκληρος μήνας μεταγραφικής αναζήτησης. Ήδη περνάει και η 26η Ιανουαρίου και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για να βρεθεί σε λιγότερο από 5 ημέρες μια αξιόπιστη λύση.

Όλα τα παραπάνω ήταν εύλογο να προκαλέσουν εκνευρισμό στον Ρασβάν Λουτσέσκου, ο οποίος την επομένη κιόλας ζήτησε τον αντικαταστάτη του δημόσια. Ακόμη και η ατάκα του Ρουμάνου πως «Δεν πιστεύω ότι πρέπει να συζητήσουμε αν είναι ξαφνικό ή όχι», λέει πάρα πολλά για την υπόθεση της πώλησής του στη Σταντάρ Λιέγης.

Και ο ΠΑΟΚ για να πάρει αυτόν τον αντικαταστάτη του Τσίμιροτ είναι εξαιρετικά πιθανό να πληρώσει όσα εισέπραξε από τον Βόσνιο ή και περισσότερα με το ρίσκο αυτός που θα έρθει ακόμη κι' αν είναι ισάξιος ή καλύτερος παίκτης του Τσίμιροτ να χρειαστεί έναν χρόνο προσαρμογής που ο ΠΑΟΚ δεν τον διαθέτει. Τα ντέρμπι ακολουθούν, οι απώλειες βαθμών είναι «λέξη απαγορευμένη».

Την Κυριακή το μεσημέρι στο Αγρίνιο και την επόμενη εβδομάδα στα Γιάννενα ο ΠΑΟΚ παίζει δύο απολύτως καθοριστικά ματς για την εξέλιξη του πρωταθλήματος και ήδη δύο βασικά γρανάζια από τον άξονα (ο Πέλκας που τραυματίστηκε και ο Τσίμιροτ που πωλήθηκε) θα λείψουν με αποτέλεσμα να αλλάζει η ομάδα. Να αλλάζει η σκέψη και η προσέγγιση του Λουτσέσκου.

Είναι σχεδόν ανεξήγητο να χαλάς την χημεία της ομάδας, να αφαιρείς έναν βασικό παίκτη από το παζλ, για τον οποίο ο προπονητής δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να τον δει να αποχωρεί, στο μέσο μίας σεζόν που διεκδικείς για πρώτη φορά με σοβαρές πιθανότητες την κατάκτηση του τίτλου και ειδικά όταν όπως επισημάναμε και παραπάνω δεν υπάρχει η άπλα του χρόνου για τον... αντί-Τσίμιροτ.

Θα ήταν κατανοητό ως ένα βαθμό να συμβεί αν η πρόταση για τον πρώην πλέον άσο του Δικεφάλου ήταν τέτοιου μεγέθους και από τέτοια ομάδα που ήταν αδύνατον να αρνηθείς. Αλλά για τα δύο εκατ. ευρώ της Σταντάρ Λιέγης, τα οποία μάλιστα δεν θα φτάσουν όλα στον ΠΑΟΚ, αφού έχουν να λαμβάνουν χρήματα και οι Βόσνιοι που μεγάλωσαν και ανέθρεψαν τον Τσίμιροτ (τα περίφημα τροφεία), είναι πραγματικά ανεξήγητο.

Με ποια λογική ο ΠΑΟΚ έλεγε όχι τότε στα 4 και τα 5 εκατ. ευρώ για τον Πρίγιοβιτς από τη Ρέν και είπε “ναι” στο 1,5 εκατ. ευρώ επί της ουσίας για τον Τσίμιροτ; Και με ποια λογική σε αυτήν εδώ την χρονική στιγμή προκαλεί εκνευρισμό στον προπονητή που έχει φτιάξει μία ομάδα και τον κάνει να ζητά δημόσια τον αντικαταστάτη του την επομένη πρωϊνή.

Ο ορισμός της φράσης “χωρίς κέρδος κέρατα...” και μάλιστα όχι μία τυχαία χρονιά και όχι σε μία τυχαία στιγμή, αλλά την ώρα που ο ΠΑΟΚ διεκδικεί το πρωτάθλημα.

Ανεξήγητο θα μπορούσε να πει κάποιος ή μήπως εξηγήσιμο με τον Ιβαν Σαββίδη να συνεχίζει την παράδοση των καθοριστικών λαθών στις επιλογές των ανθρώπων που τρέχουν τον ΠΑΟΚ;

Αλλη μία ιδέα του Μίχελ ήταν η πώληση του Τσίμιροτ. Σαν την ιδέα να αποκτηθεί ο Μολέντο από τον Παναθηναϊκό. Μόνο που για δύο εβδομάδες ο Σλοβάκος, πρώην ρέφερι, μιλούσε με τον λάθος μάνατζερ του παίκτη με αποτέλεσμα να μην τον αποκτήσει ποτέ. Ένα σήριαλ που κατάντησε φιάσκο και εν μέρει... τσαλάκωσε και το πρεστίζ του συλλόγου.

Τουλάχιστον τώρα ας ρωτήσει να μάθει ποιος είναι ο μάνατζερ του Κουρμπέλη, διότι αν ο Ιβάν ρωτήσει να μάθει για τα κατορθώματα του ανθρώπου που έχει βάλει να τρέχει το καράβι δεν πρόκειται να το κάνει. Τα ξέρει και για ανεξήγητους λόγους τον κρατάει εκεί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα