Πλατανιάς, ο πρωταθλητής του fair play!

Γιάννης Σερέτης
Πλατανιάς, ο πρωταθλητής του fair play!

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την έκπληξη της σεζόν. Για τη μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος πλην Ολυμπιακού, η οποία δεν έχει υποπέσει σε πέναλτι και ταυτόχρονα τερματίζει πάντα στους αγώνες με 11 παίκτες.

Εδώ και καιρό σκεφτόμουν τον Πλατανιά. Και με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο και με τον Νίκο Αναστόπουλο τώρα πια, δίνει τη δική του μάχη για την παραμονή. Μια ομάδα με πολλούς Ισπανούς και Πορτογάλους, τέσσερις δανεικούς (Σιώπη – Κάται από τον Ολυμπιακό, Πόποβιτς – Ιντζίδη από τον ΠΑΟΚ), δυο «παλιούς» στη Λίγκα (αγαπημένος Φανούρης Γουνδουλάκης και Νίκολα Μπέλιτς) και μια μεγάλη ατυχία. Τον σοβαρό τραυματισμό του πρώτου σκόρερ και καλύτερου παίκτη του, Θωμά Ναζλίδη (4/7 μέχρι τον τραυματισμό), του οποίου το κενό προσπαθεί και εν μέρει καλύπτει επάξια ο Τόρες των Χανίων και όχι του Μουρίνιο (5/13 ο Ισπανός φορ).

Μια ομάδα που έχει δύο – τρεις μέσους του επιπέδου της (Τετέ, Αγκιλέρα), έχει αποτύχει στις περισσότερες εφετινές μεταγραφές ξένων της (κυρίως του Μοράλ), έχει φιλόξενη έδρα, βασίζεται στο πρέσινγκ της και προσπαθεί να βελτιωθεί στην κυκλοφορία της μπάλας και στην παραγωγή φάσεων διότι δεν έχει πάρει πολλά τρίποντα αν και σε γενικές γραμμές δεν δέχεται εύκολα γκολ και δεν χάνει εύκολα σχεδόν ποτέ.

Εκανε την καλύτερη εμφάνιση και πήρε την πιο εμφατική νίκη της τούτη την αγωνιστική με 3-0 επί της Ξάνθης των πολλών αμυντικών προβλημάτων και της πολύ καλής λειτουργίας μεσοεπιθετικά. Με πεντακάθαρο πέναλτι άνοιξε το σκορ, τελικό 3-0. Πάει σήμερα στο Αγρίνιο, υποδέχεται την Κυριακή τον Πανιώνιο, αμφίρροπα και τα δύο ματς. Στο τέλος του πρώτου γύρου θα αφιερώσουμε περισσότερα σε όλες τις ομάδες συνοπτικά. Μα ο Πλατανιάς ξεχωρίζει ήδη. Είναι ήδη πρωταθλητής σε ένα «δικό» μου πρωτάθλημα. Του fair play. Είναι η μοναδική ομάδα μαζί με τον Ολυμπιακό που ούτε σε πέναλτι υποπίπτει, ούτε σε αταξίες. Ουδείς παίκτης της έχει αποβληθεί στις 15 πρώτες αγωνιστικές και αυτό δείχνει ωριμότητα.

Αποφεύγουν τα νεύρα οι παίκτες, οι οποίοι, αν και μαχητικοί και ικανοί στο πρέσινγκ και στα μαρκαρίσματα, είναι προσεκτικοί. Είναι ένας άτυπος τίτλος αυτός για τον Πλατανιά και μπράβο του, διότι υποσκελίζει ομάδες πολύ πιο παραγωγικές και επιθετικογενείς στη σχετική λίστα, όπως θα μπορέσετε να διαπιστώσετε. Eντύπωση επίσης προκαλούν η υψηλή θέση του Πανιώνιου και η χαμηλή της Ξάνθης.

Αναλυτικά τα στοιχεία στον πίνακα…

ΟΜΑΔΑ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ

1. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 4-0 3-0 +7

2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 4-0 +5

-. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4-1 4-2 +5

4. ΠΑΟΚ 4-0 4-4 +4

5. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 6-4 1-1 +2

-. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. 4-2 3-3 +2

7. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-3 2-1 +1

8. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-1 1-1 -

-. ΒΕΡΟΙΑ 4-3 2-3 -

-. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-1 1-2 -

11. ΟΦΗ 4-3 0-2 -1

12. ΑΠΟΛΛΩΝ 0-2 2-2 -2

13. ΑΡΗΣ 2-5 0-0 -3

-. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-4 1-2 -3

15. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-4 0-2 -4

-. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-4 2-3 -4

-. ΞΑΝΘΗ 1-4 2-3 -4

18. ΚΑΛΛΟΝΗ 0-4 1-2 -5

* Follow me on Twitter: Seretinio

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα