Δημήτρη, προσοχή!

Δημήτρη, προσοχή!

Γιάννης Σερέτης
Δημήτρη, προσοχή!

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης καταγράφει τους λόγους για τους οποίους ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος καλείται να αντιμετωπίσει το θέμα που ο ίδιος άνοιξε με σεβασμό απέναντι στον φίλο του Παναθηναϊκού, το σύλλογο και το βαρύ όνομα που όλοι οι «Πράσινοι» έχουν πολύ ψηλά.

Κενή Λεωφόρος, τρεις αναγκαστικές αλλαγές (από μία σε κάθε γραμμή, του Σίλντενφελντ προληπτικά, του Λαγού και του Φιγκερόα υποχρεωτικά), ποιοτικός και μαχητικός (ισόβαθμος μέχρι χθες) αντίπαλος, επιβαρημένος ο Πράνιτς με τρία 90λεπτα σε δέκα ημέρες, διακοπή πρωταθλήματος, ενδιαφέρον Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ: όλα αυτά τα εμπόδια πέρασε χθες ο Παναθηναϊκός. Και τα πέρασε παίζοντας ποδόσφαιρο, όχι με τυχερά ή συμπτωματικά γκολ που είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Το κέρδος ήδη μεγάλο και αν καταφέρει να το κεφαλοποιήσει με δυο τρίποντα στα δύο προσεχή εντός λεκανοπεδίου εκτός έδρας παιχνίδια με τον Απόλλωνα και την Καλλονή, θα είναι τεράστιο. Τέσσερις διαδοχικές νίκες δεν κατάφερε να πετύχει πέρυσι σε ολόκληρη τη σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών αγώνων και των ματς Κυπέλλου!

Οσο θα διαρκέσει το θέμα «Γιαννακόπουλος», μπαίνει ακόμη ένα εμπόδιο στην καθημερινή προσπάθεια προπονητικού τιμ και παικτών. Οι λόγοι ευνόητοι και δεν χρήζουν ανάλυσης. Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει, η διοίκηση Αλαφούζου και η ομάδα καλούνται να συνεχίσουν (ο καθένας τη δουλειά του στον τομέα του) στο πρότζεκτ της αγωνιστικής και οικονομικής εξυγίανσης. Κι αν είναι να «εκτοξευτούν», υπάρχει χρόνος και για αλεξίπτωτα προς ομαλή προσγείωση. Είτε στον δρόμο που έχει χαραχτεί από την τωρινή διοίκηση, είτε σε άλλα μονοπάτια.

Και επειδή άρχισαν από χθες οι… «διαρροές» από την πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και αυτό το «δεν αναλαμβάνω τις αμαρτίες του παρελθόντος" μπορεί να δρομολογήσει πολλά και να ανοίξει τεράστιο νέο κύκλο εσωστρέφειας την περίοδο που η ομάδα βρίσκει τα πατήματά της, μόνο ένα προς το παρόν.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος καλείται να αντιληφθεί ότι απ΄ αυτή την ιστορία, έτσι όπως την άνοιξε Ο ΙΔΙΟΣ (ασφαλώς δεν είχε δει όνειρο το βράδυ της Παρασκευής για να ξυπνήσει το Σάββατο… ως «εν δυνάμει») ότι διακυβεύεται σε μεγάλο βαθμό το κύρος του και η δημοφιλία του στους φίλους της ομάδας.

Επειδή…

1. Το θέμα ΗΘΕΛΕ να το βγάλει στην επιφάνεια η πλευρά του και ήταν απολύτως λογικό να δημιουργηθούν προσδοκίες.

2. Δεν είχε ενημερώσει ούτε τον Αλαφούζο, ούτε… κανέναν.

3. Ακούγονται χίλια σενάρια, δεν έχει απαντήσει κανείς στο «Γιατί τώρα;»

4. Δεν έχει ονοματίσει τον «κολοσσό» συμπαίκτη.

5. Η ομάδα βαδίζει καλά και δεν χρειάζεται «φθορά».

6. Ο οπαδός του ΠΑΟ είναι ταλαιπωρημένος και απηυδισμένος από «ιδιοκτησιακά» σενάρια του παρελθόντος.

7. Κουβαλά το πιο ΒΑΡΥ επώνυμο στη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού.

8. Απέδειξε ο ίδιος, ως Δημήτρης, ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του «εξάστερου» όταν οι περισσότεροι νόμιζαν πως η ομάδα θα… διαλυθεί χωρίς τον Ομπράντοβιτς και το δίδυμο Παύλου - Θανάση.

9. Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός δεν έχει τόσο βαριά φανέλα όσο ο μπασκετικός, αλλά αγγίζει (και ως «απωθημένο» αν θέλετε) περισσότερους οπαδούς του στην καθημερινότητα.

10. Μπαίνει να παίξει σε ένα γήπεδο που δεν γνωρίζει.

11. Εχουν «αποδομηθεί» στην πράσινη συνείδηση όλοι οι προηγούμενοι (Βαρδινογιάννης, Βγενόπουλος, Πατέρας) και έχει μείνει ΜΟΝΟ το όνομα «Γιαννακόπουλος» πολύ ψηλά στην αξιακή ιεραρχία των φίλων του Παναθηναϊκού.

Για όλους αυτούς τους λόγους και άλλους τόσους οφείλει να χειριστεί το θέμα με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ σοβαρότητα. Αυτά, προς το παρόν…

YΓ.1: H Kαλλιθέα του Κριστόφ Βαζέχα, χωρίς φοβερές και τρομερές μεταγραφές, προερχόμενη από ισχυρότατο σοκ μετά το θάνατο του Νίκου Σαλευρή και αναζητώντας κάθε εβδομάδα γήπεδα με χόρτο για να προπονηθεί δεξιά και αριστερά, είναι η μοναδική αήττητη μεταξύ των 28 ομάδων της Β΄ Εθνικής (4 νίκες – 5 ισοπαλίες). Θα δώσει τη δική της μάχη για την άνοδο από τον νότιο όμιλο, από τον οποίο μάλλον εύκολα θα προβιβαστεί ο Ολυμπιακός Βόλου. Ισως, μάλιστα ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Κριστόφ να είναι ο… Γιώργος Βαρδινογιάννης που έφερε τον «τρελό Πολωνό» στην Ελλάδα!. Η Επισκοπή (του) ξεκίνησε φουριόζα, αλλά περνά περίοδο κάμψης και βρέθηκε στη μέση της βαθμολογίας, με μικρή απόσταση από τις προνομιούχες θέσεις… Τουλάχιστον η Καλλιθέα μάλλον βρίσκει λύση για τις προπονήσεις. Εχει συμφωνήσει από την προηγούμενη εβδομάδα για τη χρήση της Παιανίας, όπου γυμνάζεται και ο Απόλλων. Οσο για την ΕΠΟ; Στην πρόσφατη συνέντευξή του στην «Sportday», ο Σαρρής μίλησε για επιπλέον δύο περιπτώσεις που εξετάζονται και υπογραφές ακόμη δεν έχουν πέσει…

ΥΓ.2: Πρώτο γκολ του Σεμπαστιάν Λέτο χθες στην Ιταλία! Μπήκε από τον πάγκο στο 35’, όταν η Τορίνο νικούσε ήδη 2-0 την ουραγό Κατάνια (του), μείωσε, αλλά τελικά… 4-1. Ο Αργεντινός έχει παίξει σε 7 από τα 13 ματς της τελευταίας στη βαθμολογία του Καμπιονάτο, αλλά στην ενδεκάδα τελευταία φορά συμμετείχε την 1η Σεπτεμβρίου! Τουλάχιστον είναι υγιής και αυτό μας χαροποιεί όλους. Ανήκει, όμως, στην «ομάδα» των 17 από τους 30 παίκτες που έφυγαν από τον Παναθηναϊκό την τελευταία διετία και τους πήρε η «κάτω βόλτα»…

ΥΓ.3: Συνεχίζεται το «μαστίγιο» στον Αστέρα Τρίπολης, παρά τη νίκη του στο «Παγκρήτιο». Δυο «μαυρισμένα» πέναλτι χθες εναντίον του Εργοτέλη, ατιμωρησία σε πολύ σκληρά μαρκαρίσματα Καρντόσο –Πελέ – «Βέρμπα»… καλά πάμε. Να τα βλέπουν άλλοι αυτά…

ΥΓ. 4: Όπως μου είπε και ο φίλος Μανώλης Σφακάκης, «πρέπει να ψάξουμε πολύ αν ομάδα που είχε ΔΙΚΗ της τη σέντρα, έχει δεχθεί γκολ σε 12 δευτερόλεπτα». Το… διέπραξε χθες η Τότεναμ, στην πιο αμφίρροπη Premier League των τελευταίων ετών.

· Follow me on Twiiter: Seretinio

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα