Red ρέντα και Ready στον Ρέντη

Red ρέντα και Ready στον Ρέντη

Γιάννης Σερέτης
Red ρέντα και Ready στον Ρέντη

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τα μηνύματα που καλείται να αναλύσει από το χθεσινό παιχνίδι ο ΟΣΦΠ, προκειμένου να διεκδικήσει τις πιθανότητές του για συνέχεια του εφετινού ταξιδιού του, μετά και τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης στην οποία θα… καταλήξει.

Ο γάβρος ξάδελφος δεν μου τηλεφωνεί πριν από όλα τα ματς του Ολυμπιακού. Τον έχω «κόψει» πια. Με παίρνει μόνο πριν από τα πολύ κρίσιμα. Το τηλεφώνημα έπεσε χθες, στον δρόμο του προς το Φάληρο.

-«Ελα ρε, τι βλέπεις; Δεν τα έχουμε πει και για τη Λεωφόρο…».

- «Φίλε, η λογική λέει Χ2. Αφού ο Μίτσελ θα κατεβάσει σχεδόν την ίδια ενδεκάδα με τη Λεωφόρο, Χ2. Θα είστε πολύ κουρασμένοι, ειδικά οι κεντρικοί μέσοι. Και με τον Παναθηναϊκό έφαγες πολλές ευκαιρίες με «πλάτες» στην άμυνα και δεν είχες καλή κατοχή και κυκλοφορία μπάλας. Μάλλον θα τους περιμένεις και θα παίξεις αντεπιθέσεις».

- «Δεν ξέρω ρε γαμώτο, πρέπει να προηγηθούμε. Περνάμε με νίκη, αν και με τον Ολυμπιακό ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται».

- «Εγώ σου λέω Χ2, αλλά όπως μου είπε ένας φίλος μου, μην υποτιμάς ποτέ τη ρέντα μιας ομάδας. Εχεις πολλή ρέντα εφέτος, το είδες και στη Λεωφόρο. Σε πάει η μπάλα ρε παιδί μου, μην το υποτιμάς αυτό».

- «Αντε να δούμε, θα τα πούμε μετά».

Αυτός ήταν ο διάλογος. Μετά το ματς του έστειλα ένα αυτοαποθεωτικό SMS του στυλ «θέλω χειροκρότημα για την πρόβλεψη». Η απάντηση βγήκε μέσα από τα κατάβαθα και τις ρίζες των ευρωπαϊκών απωθημένων κάθε οπαδού του ΟΣΦΠ: «Να σου πω κάτι μέσα από τη ψυχή μου; Βγαίνει το χτικιό μιας ολόκληρης δεκαετίας! Θα τα πούμε αύριο».

Δεν θα θυμόμαστε από το χθεσινό ματς μόνο τις αποκρούσεις του Ρομπέρτο. Είναι η συνέπειά του σε όλο το 90λεπτο. Ότι δεν έκανε μισό λάθος. Είναι το «μονότερμα» της Μπενφίκα. Ούτε η…. Μπαρτσελόνα βρε αδερφέ που λέει ο λόγος. Είναι η καταπληκτική σε ρυθμό, αμυντικό transition, δόμηση επιθέσεων από πίσω, passing game, τακτική, και απόδοση μιας ομάδας που δεν έχει δα και τους απίστευτους παικταράδες. Εχει όμως σύνολο! Αξίζει να την παρατηρήσουμε την πορεία της Μπενφίκα, πιστεύω στο Europa League πια, εκτός κι αν κάνει καταπληκτικά πράγματα στα δύο τελευταία ματς η Αντερλεχτ.

Επαιξε ρόλο βεβαίως και η φτωχή εμφάνιση του ΟΣΦΠ. Τα λάθη του Μίτσελ, οι αδυναμίες των κουρασμένων μέσων (Μανιάτης – Φουστέρ – Σάμαρης), η άστοχη αλλαγή του Σαβιόλα, το περίφημο ρόστερ με «βάθος» (μόνο για την Ελλάδα), τα προβλήματα των κεντρικών αμυντικών, η σούπερ (στα δικά μου μάτια) εμφάνιση των Χολέμπας – Σαλίνο που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ο άχαρος ρόλος του Μήτρογλου που δεν μπόρεσε να πάρει τη μπάλα στα πόδια ούτε όταν κατέβαινε στο όριο της μεσαίας γραμμής.

Ολες τις φάσεις τις έχει δεχθεί ο ΟΣΦΠ με τη μπάλα κάτω! Στον αέρα ελάχιστα απειλήθηκε (μια κεφαλιά του Λουιζάο από κόρνερ). Και αν θέλει να δώσει συνέχεια σ’ αυτή τη θεότρελη εφετινή πορεία του, στην οποία δεν νίκησε στα καλύτερα παιχνίδια του (ΠΣΖ α’ μέρος – Μπενφίκα Λισσαβώνα) και πανηγύρισε στα δυο ματς όπου δεν δέχθηκε γκολ σε 10 καθαρές ευκαιρίες των αντιπάλων του (Βρυξέλλες – χθες), καλείται α) είτε να βρει τρόπους βελτίωσης της αμυντικής λειτουργίας του β) είτε να αποκτήσει στόπερ - ηγέτη επιπέδου Μέλμπεργκ και «παλιού» Αβραάμ. Και να έχει «οδηγό» την εμφάνισή του στην Πορτογαλία: πάνω σ’ αυτό το 90λεπτο καλείται να χτίσει την «ευρωπαϊκή» ποδοσφαιρική ταυτότητά του, την οποία ακόμη αναζητά εφέτος κι αυτό αποδεικνύεται από τις διαφορές που παρουσιάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι ή ακόμη και από ημίχρονο σε ημίχρονο (ΠΣΖ).

Καλείται μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, ήρεμα και συνειδητοποιημένα, ο ΟΣΦΠ να κάνει τον προγραμματισμό του για τη συνέχεια του ευρωπαϊκού ταξιδιού του, είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι διαφορετικές απαιτήσεις κάθε διοργάνωσης δεν ακυρώνουν τις δεδομένες ανάγκες του για να φανεί ανταγωνιστικός στον επόμενο γύρο, δηλαδή σε πολύ υψηλό επίπεδο πλέον…

Y.Γ. Αν είσαι ο Ζεσούς, το σκέφτεσαι να το κόψεις ή όχι; Το σκέφτεσαι να φύγεις από την Μπενφίκα, να αλλάξεις περιβάλλον ή όχι; Υπερβολές, θα πείτε. Σωστά. Μα, μπείτε στη θέση του μετά και από τα περυσινά…

Υ.Γ. 1: Αν ο Ερνέστο είχε την ρέντα του Μίτσελ, πού θα είχε φτάσει; Και μην ανοίξουμε την κουβέντα για τη σύγκριση του τότε και του τωρινού ρόστερ. Θα την τελειώσουμε στο… τέλος της σεζόν! Αν και είναι πολύ ενδιαφέρουσα!

* Follow me on Τwitter: Seretinio

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα