Με σταρ τον… βασικό Σαραβάκο!

Με σταρ τον… βασικό Σαραβάκο!

Γιάννης Σερέτης
Με σταρ τον… βασικό Σαραβάκο!

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης καταγράφει τις εντυπώσεις του από τη σημερινή «ιστορική» αποστολή προετοιμασίας του ΠΑΟ και αναλύει τα μεταγραφικά δρώμενα στην πρώτη σεζόν του πράσινου «μνημονίου».

Hταν σίγουρα η πιο παράξενη αναχώρηση αποστολής του Παναθηναϊκού για προετοιμασία. Ολοι μαζί οι αμήχανοι μπροστά στις λιγοστές κάμερες πιτσιρικάδες με τα μπλε (!) μπλουζάκια και το άσπρο τριφυλλάκι στο στήθος, «ψαρωμένοι» όντες, δεν πήγαν ούτε για εφημερίδες. Για δηλώσεις ούτε λόγος. Κατευθείαν τσεκ ιν και «μέσα» για την πτήση προς Θεσσαλονίκη – Ντίσελντορφ και μετά οδικώς στο Οοστερμπέικ της Ολλανδίας, «στέκι» του ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια.

Το παρεάκι των… «παλιών» Σπυρόπουλου – Ντίνα – Λαγού – Δώνη μαζί για λίγο, όπως και το δίδυμο του «ψηλού – κοντού» Ρισβάνη – Αποστολόπουλου. Βλοσυρός ο Ορέστης Καρνέζης πίσω από τα γυαλιά - «καθρέφτες», στα καλά του ο Μπαϊράμι, με τα τεράστια ακουστικά του να τραγουδά «δεν σου κάνω τον Αγιο» ο πάντα χαμογελαστός Ζέκα. Δεκαεπτά όλοι κι όλοι. Οι επτά «ρούκις» σε προετοιμασία: ο Γιάννης Βονόρτας εύκολα παίζει στόπερ στα «διπλά», μάλλον χρειάζεται προπόνηση (αν και παντοτινά «στεγνός») για να τρέξει περισσότερο στη μεσαία γραμμή ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές, Γρηγόρης Παπαβασιλείου.

Λείπουν οι επτά που θα μπουν στο «ψυγείο» από την Κυριακή (Βελάσκες, Πίντο, Σο, Βιτόλο, Κουίνσι, Φορναρόλι, Τοτσέ - για να δούμε αν θα φύγουν όλοι τελικά…), λείπει ο άτυχος Μαυρίας που θα παρακολουθεί (σύμφωνα με τη δήλωσή του) τουλάχιστον μέχρι τον ημιτελικό του World Cup U-20 τον Καπίνο, τον Τριανταφυλλόπουλο και τον Μαρινάκη...

Χαμογελαστός και αισιόδοξος ήταν και ο καταπληκτικός επικοινωνιακά, Γιάννης Αναστασίου. Είπε αυτά που έπρεπε να πει για τους «μπέμπηδες», ήταν ειλικρινής για τα εμπόδια στις μεταγραφές («Θα ήθελα να έχω 2-3 παίκτες τουλάχιστον ακόμα μαζί μου, αλλά για διάφορους λόγους δεν έχουν έρθει, έχουν ανατραπεί λίγο τα δεδομένα, αλλά αυτό δεν μας φοβίζει»), προσπάθησε να βάλει stop στη… μιζέρια («Με αυτούς είμαστε, με αυτούς θα πάμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Συνεχίζουμε θετικά, υπάρχει αρκετός χρόνος») και ξεκαθάρισε: «Από τη στιγμή που για τον δικό του λόγο κάποιος παίκτης επέλεξε να μη συνεχίσει στην ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν δική του απόφαση και τη σεβόμαστε. Εμείς συνεχίζουμε, υπάρχει πλάνο ξέρουμε τι παίκτες θέλουμε».

Αμίλητος, με μαύρο πουκάμισο – σακάκι και έναν μαύρο σάκο στην πλάτη, ο Δημήτρης Σαραβάκος περίμενε στη σειρά του για το εισιτήριο. Πίσω του η πιτσιρικαρία. Καμία επαφή με τις κάμερες, με τους δημοσιογράφους. Ούτε γέλια, ούτε χαμόγελα. Απόμακρος και από τους παίκτες, έμοιαζε αυστηρός. Ισως να σκεφτόταν ότι σ΄ αυτόν τον Παναθηναϊκό παίζει και 90λεπτο… βασικός. Οι δυσκολίες, όμως, ήταν γνωστές εξ αρχής και στους τρεις, εκ των οποίων απουσίαζε μόνο ο Νίκος Νταμπίζας που επίσης παίζει βασικός σ΄ αυτή την 17άδα, που έχει έναν στόπερ (Ρισβάνης, που δεν έχει συμμετοχή στην Σούπερ Λίγκα), τρεις αμυντικούς συνολικά (Σπυρόπουλος, Χουχούμης και ο Ρισβάνης που είχε σηκώσει την κούπα μέσα στο Φάληρο ως κάπτεν των μπέμπηδων πριν από τρία χρόνια), μόλις δύο από την περυσινή βασική ενδεκάδα (Καρνέζης, Ζέκα) και μόνο μία μεταγραφή (Μπαϊράμι, εφόσον ο Κουτρουμπής μένει Ελλάδα λόγω… μη έγκαιρης διάλυσης της ΠΑΕ ΑΕΚ).

Δεν θα είναι αυτός, ασφαλώς, ο Παναθηναϊκός που θα παρουσιαστεί στην πρεμιέρα της 17ης Αυγούστου. Όμως η εκκίνηση είναι απίθανη. Προβληματική αφάνταστα, με τέσσερα φιλικά χωρίς να συμπληρώνει 18άδα: ένας Παναθηναϊκός, ο οποίος μπορεί να κάνει «διπλό» μόνο αν συμπεριληφθούν και οι πέντε δημοσιογράφοι (άλλη… φτώχεια των media καταραμένη) που θα ακολουθήσουν την αποστολή, αν βεβαίως παίξει ως σέντερ φορ ο Καρνέζης και ως στόπερ ο Ταμπάκης.

Η χρονική σύμπτωση του «ναυαγίου» στην υπόθεση Φάλκενμπορυγκ σε συνδυασμό με την κακή εκτίμηση και τους λανθασμένους χειρισμούς των διοικούντων που πίστευαν ότι ο Σεϊταρίδης θα μείνει με 120 ή 150.000 ευρώ + ταυτόχρονο «κούρεμα» των οφειλομένων και… περίμεναν την τελευταία ημέρα να συζητήσουν επί της ουσίας ένα τόσο σοβαρό θέμα, προκάλεσαν κλυδωνισμούς. Ηταν δυο αναπάντεχες αποτυχίες, σε θέματα που ο περυσινός Παναθηναϊκός θα είχε κάνει πίσω και θα είχε «κλείσει».

Εφέτος, όμως, υπάρχει κόκκινη γραμμή στα οικονομικά. Και μια απόλυτη εφαρμογή του «όποιος θέλει να μας στηρίξει, ας το κάνει, αλλιώς να πάει στο καλό». Θα έχει πόνο και κόστος αυτή η επιλογή. Ηδη Φυτανίδης, Μόρας, Ντελαπλάς, Φάλκενμπουργκ, Γιούρκας έχουν αρνηθεί λόγω μικρών ή μεγαλύτερων οικονομικών διαφορών. Και πόσοι άλλοι θα υπάρχουν, των οποίων οι υποθέσεις δεν έχουν δημοσιοποιηθεί και πόσοι άλλοι ενδέχεται μελλοντικά να αρνηθούν…

Το είχαμε πει από πέρυσι: από τον Γενάρη ξεκίνησε για τον Παναθηναϊκό η περυσινή σεζόν της ΑΕΚ, η απότομη αλλαγή. Εχασε όλους τους διεθνείς πλην Καρνέζη, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μίγμα με 4-5 «παλιούς» Ελληνες – 4-5 ορεξάτους για το «restart» ξένους, 4-5 εξελίξιμους νέους και 4-5 «μπέμπηδες» από την Ακαδημία. Με τη διαφορά ότι επειδή υπάρχει ο ολομόναχος χρηματοδότης Αλαφούζος, η ομάδα δεν θα υποβιβαστεί, αλλά πιθανότατα θα βγει στην Ευρώπη και θα προσπαθήσει να συσπειρώσει εκ νέου μια μερίδα φίλων της στη Λεωφόρο.

Δεν θα του βγει το αρχικό πλάνο, που περιελάμβανε και Μόρα και Γιούρκα και «Κάρα» και Καρνέζη (αν χαθούν και οι δυο τελευταίοι με άρνηση και πώληση αντίστοιχα, το πρόβλημα θα γίνει… τεράστιο). Ισως να υποχρεωθεί σε κάποιους συμβιβασμούς με ορισμένους εκ των «7» (πιθανώς έναν στόπερ και έναν εκ των Σο – Βιτόλο) και υποχρεωθεί να πάει σε «τρίτες» επιλογές από το εξωτερικό, μετά από τα “no” αρχικών επιλογών.

Μα, όλα αυτά, είναι αναμενόμενα. Προκαλούν έκπληξη μόνο στους αιθεροβάμονες, οι οποίοι με μερική ευθύνη και μιας διοίκησης που παρά την καλή θέλησή της συνεχίζει να υποπίπτει επικοινωνιακά σε γκάφες («ηγέτης» και «στόπερ» ο Γιούρκας χωρίς να έχει συμφωνήσει, προσφυγή για την UEFA στο CAS, «1η Ιουλίου στο Απήλιον» και άλλα πολλά…), φαντάζονταν καλύτερα και περισσότερα.

Ο Παναθηναϊκός διανύει μόλις την 1Η ΣΕΖΟΝ του «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ»! Μόλις την πρώτη! Εχει ακόμη μπροστά του 3-4 χρόνια εξυγίανσης της τρύπας που κληρονόμησε ο Αλαφούζος. Οποιος… «αιώνια πιστός» πιστεύει ότι με «φυστίκια αγοράζεις μαϊμούδες», ας προσέλθει. Καλοδεχούμενος θα είναι σε μια ΠΑΕ που κουβαλά δυσβάσταχτα χρέη, παρακαλάει για τους διακανονισμούς, προσπαθεί για Λεωφόρο – «Απήλιον» και δεν έχει έξτρα έσοδα (πωλήσεις, αύξηση χορηγιών, ευρωπαϊκές διοργανώσεις). Δεν το βλέπω όμως…

Υ.Γ. Για την ιστορία, η σημερινή αποστολή του ΠΑΟ…

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Καρνέζης, Ταμπάκης, Αναγνωστόπουλος.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Ρισβάνης.

ΜΕΣΟΙ: Μπαϊράμι, Ζέκα, Ντίνας, Λαγός, Δώνης, Κουσίδης, Σταματάκης, Αναστασόπουλος.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Αποστολόπουλος, Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα