Η Ελλάδα της ζούγκλας (vids)

Η Ελλάδα της ζούγκλας (vids)

bet365

Νέος τραυματισμός παίκτη στο Αγρίνιο από κροτίδα που πέταξαν οπαδοί και το gazzetta.gr παρουσιάζει παρόμοια περιστατικά από όλα τα αθλήματα στην Ελλάδα.

Ο Σταμάτης Καρράς έκανε προθέρμανση πριν τον αγώνα των πλέι οφ με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, όταν μια κροτίδα έσκασε δίπλα του και του σκίστηκαν δύο δάχτυλα, ενώ είχε και επιδερμικά τραύματα. Ο παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αλλά ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά με αρκετή ώρα καθυστέρηση.

Με αφορμή ακόμα ένα περιστατικό όπου οπαδοί τραυματίζουν ή χτυπούν παίκτες, πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το τέλος αγώνα, το gazzetta.gr παρουσιάζει ορισμένα περιστατικά που έχουν συμβεί στην Ελλάδα σε όλα τα αθλήματα, όπου οι πρωταγωνιστές είναι στην... κερκίδα.

Φωτοβολίδα στον Χάινς

Μιας και το μπάσκετ είναι στην επικαιρότητα λόγω των τελικών της Α1 μεταξύ του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, θα θυμηθούμε τι έγινε νωρίς φέτος (10 Φεβρουαρίου 2013) στον τελικό του Κυπέλλου των δύο αιωνίων στο Ελληνικό. Με εκατέρωθεν οπαδούς στις κερκίδες δεν έλειψαν τα αρνητικά περιστατικά.

Ο Κάιλ Χάινς στην προθέρμανση του αγώνα δέχτηκε φωτοβολίδα στο σώμα και έπεσε στο έδαφος. Μετά τον τραυματισμό του Αμερικανού σέντερ, αποχώρησε ο Ολυμπιακός από το παρκέ, αλλά λίγο αργότερα ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά.


Η φωτοβολίδα που έπεσε στον Χάινς από Super-Ball

Ράμματα ο Μπράμος λόγω πέτρας

Ομως, δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό που συνέβη στον συγκεκριμένο αγώνα. Ο Μάικ Μπράμος χτυπήθηκε από αντικείμενο (πιθανότατα πέτρα) που πετάχτηκε από την κερκίδα και έκανε ράμματα στο χέρι του και αγωνίστηκε κανονικά. Πάντως, αναμφισβήτητα ότι έχει γίνει στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν έχει γίνει σε άλλο άθλημα με τα περιστατικά να είναι αμέτρητα και το gazzetta.gr να παρουσιάζει αυτά που προκάλεσαν μεγαλύτερη εντύπωση.

Αεροβόλα και στο κλειστό του ΟΑΚΑ

Το 2006 στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων η βία έκανε την εμφάνιση της με... παρουσία αεροβόλων όπλων. Οπαδοί του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκάλεπτου πυροβολούσαν με αεροβόλα όπλα και ο τρίτος τελικός του ΟΑΚΑ διακόπηκε για περίπου είκοσι λεπτά.

Θύματά τους, οι Νίκος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Νίκος Μπάρλος και Δημήτρης Πασχόπουλος με τους δύο πρώτους να μεταφέρονται για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο. Ο Αργυρόπουλος έπαθε από ρήξη τυμπάνου και ο Καλαϊτζίδης είχε εγκαύματα στην πλάτη. Το

Οι τρεις διαιτητές κατέγραψαν λεπτομερώς τους τραυματισμούς των παικτών του Ολυμπιακού και έκαναν λόγο για ρίψη κερμάτων, αναπτήρων, κροτίδων, αλλά και ενός κίτρινου κράνους (!) που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Δείτε στο παρακάτω video από το 18:00 και μετά...

Ξύλο στον Χρήστο Δημόπουλο

Η βία δεν ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αλλά το πρώτο σημαντικό επεισόδιο συνέβη τον Φεβρουάριο του 1991 στο «Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός φιλοξενούσε τον Αθηναϊκό, όταν στο 88΄ το σκορ ήταν 2-2 και οι ερυθρόλευκοι οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησαν στα πλευρά τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Χρήστο Δημόπουλο.

Αρένα στη Νεάπολη

Έξι χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 1997, η Νίκαια έγινε Φαρ Ουέστ μετά τη λήξη του αγώνα Ιωνικός-Ολυμπιακός, στο γήπεδο της Νεάπολης. Το γήπεδο έγινε αρένα με ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να παίρνουν μέρος στα επεισόδια με τους οπαδούς. Ο προπονητής του Ιωνικού, Σωκράτης Γέμελος, έφυγε από το γήπεδο με σπασμένη μύτη. Οπως θα δείτε στο παρακάτω video ο νυν τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού και τότε παίκτης του Ολυμπιακού, Νίκος Νταμπίζας δέχεται επίθεση από δεκάδες φιλάθλους του Ιωνικού και προσπάθησε να τον βοηθήσει ο συμπαίκτης του Γιώργος Ανατολάκης

.

Με ασθενοφόρο ο Γεωργίου

Τον Μάρτιο του 2002, το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού σημαδεύτηκε από την επίθεση στον διαιτητή Μάκη Ευθυμιάδη μετά τη λήξη του αγώνα. Με ασθενοφόρο έφυγε από το γήπεδο ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Αγγελος Γεωργίου, ο οποίος χτυπήθηκε στο πρόσωπο στη φυσούνα από οπαδούς του τριφυλλιού.

Η περίφημη Ριζούπολη

Τον Μάιο του 2003 στη Ριζούπολη διεξήχθη το ντέρμπι που έκρινε το πρωτάθλημα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Πολλοί χαρακτήρισαν την ατμόσφαιρα ζούγκλα με το πούλμαν του Παναθηναϊκού με το ζόρι να φτάνει στην είσοδο των αποδυτηρίων, ενώ όταν βγήκαν οι παίκτες του τριφυλλιού για προθέρμανση δέχτηκαν δεκάδες φωτοβολίδες και καπνογόνα, ενώ δεν μπορούσαν και να επιστρέψουν στα αποδυτήρια καθώς πάνω από τη φυσούνα υπήρχαν οπαδοί των Πειραιωτών.

Αεροβόλο στον Τζόρβα

Σε ένα άλλο ντέρμπι τον Νοέμβριο του 2009, αυτή τη φορά στο «Καραϊσκάκης», ο Αλέξανδρος Τζόρβας ενώ υπερασπιζόταν την εστία του Παναθηναϊκού μπροστά από τη Θύρα 7 δέχτηκε πυροβολισμούς από αεροβόλο στην πλάτη. «Είναι ντροπή αυτό που γίνεται. Θέλουμε να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά, αλλά ποτέ δεν πρόκειται να πάει κόντρα σ' αυτήν την ομάδα. Μου έριχναν με αεροβόλο στα πλευρά, έχω μελανιές στην πλάτη, ενώ έδειξα και στο διαιτητή τη μελανιά που έχω στο χέρι», είπε ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού.

Μπουνιές και κλωτσιές με Σισέ

Δύο χρόνια μετά και πάλι στο φαληρικό στάδιο, ο Τζιμπρίλ Σισέ δέχτηκε επίθεση όταν οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν τη νίκη της ομάδας τους, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Αλέξανδρο Τζόρβα. Οι δύο παίκτες του Παναθηναϊκού αντάλλαξαν κλωτσιές και μπουνιές με τους ερυθρόλευκους οπαδούς.

Κλωτσιά από Νικοπολίδη

Τον Μάρτιο του 2009, σε αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, μετά τη λήξη του αγώνα, οπαδοί του δικεφάλου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και ένας κινήθηκε προς τον Αντώνη Νικοπολίδη για να τον χτυπήσει, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να του ρίχνει κλωτσιά για να προστατευτεί.

Μπουκάλι σε Μιραλάς

Σε ένα άλλο ματς στη Θεσσαλονίκη, κεκλεισμένων των θυρών ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο Κέβιν Μιραλάς αποβλήθηκε και κατά την έξοδο του για τα αποδυτήρια, δέχτηκε ένα γυάλινο μπουκάλι ή ποτήρι που έσκασε στο έδαφος και τα γυαλιά τον τραυμάτισαν στο κεφάλι.

Σφαλιάρα σε Μαυρία

Στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε ο Χάρης Μαυρίας δέχτηκε μια σφαλιάρα από οπαδό του ΟΦΗ στο Ηράκλειο όταν πήγε κοντά στο πλάγιο άουτ. Ο μέσος του Παναθηναϊκού σε μια διεκδίκηση της μπάλας έφτασε μια ανάσα από την κερκίδα, με τον φίλο της κρητικής ομάδας να τον χτυπάει στο κεφάλι.

Χαστούκι σε Σηφάκη

Τον Αύγουστο του 2009, στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Άρη στο «Καυταντζόγλειο» για την 2η αγωνιστική, μόλις ο διαιτητής Δαλούκας σφύριξε την έναρξη ένας φίλαθλος του «γηραιού» μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έκατσε μούρη με μούρη με τον Μιχάλη Σηφάκη βρίζοντας τον. Ο τερματοφύλακας του Άρη δεν αντέδρασε και ο οπαδός του έριξε χαστούκι.

Προπηλακισμός σε Κατσιαμπή, Αμπάρη

Σε ένα άλλον ντέρμπι των δύο ομάδων, τον Μάιο του 2005, οπαδοί του Άρη ζήτησαν από τους αντιπάλους τους να κάτσουν να χάσουν για να μην υποβιβαστεί η ομάδα τους. Ο Ηρακλής προηγήθηκε με 2-0 και όταν ο Κουεμάχα στο 42` μείωσε, οι οπαδοί του Άρη μπήκαν στο γήπεδο και προπηλάκισαν τους Κατσιαμπή και Αμπάρη.

Ντου στον Βεζυρίδη

Τον Ιανουάριο του 2011, στο ντέρμπι της Β` Εθνικής ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΟΦΗ στην Ήπειρο ένας οπαδός των γηπεδούχων εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Πολυχρόνη Βεζυρίδη.

Προστάτεψαν τις οικογένειες τους

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το 2011, μεταξύ ΑΕΚ και Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ, λίγο πριν τη λήξη χιλιάδες φίλαθλοι της ΑΕΚ βρισκόντουσαν στο στίβο του γηπέδου και μόλις ο διαιτητής σφύριξε το τέλος έκαναν ντου στο χορτάρι.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ έκαναν αρένα το ΟΑΚΑ και επιτέθηκαν στους παίκτες του Ατρόμητου, αλλά και στην κερκίδα που καθόντουσαν οι γυναίκες και τα παιδιά τους με αποτέλεσμα οι Περιστεριώτες να προσπαθούν να προστατέψουν τις οικογένειες τους. Ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για... μπουρδέλο.

Η έφοδος και ο υποβιβασμός της ΑΕΚ

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ έκαναν ντου και στο φετινό ματς με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ, υποβιβάζοντας την ομάδας τους. Μόλις ο Μπουγαϊδης έβαλε αυτογκόλ προς το τέλος του αγώνα, οι οπαδοί ήταν έτοιμοι και εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο.

«Στο 88ο λεπτό 100άδες φίλοι της ΑΕΚ μπήκαν στο γήπεδο με καδρόνια, πέτρες, σίδερα και κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους και μας κυνήγησαν. Παίκτες, προπονητές και όσοι άλλοι ήταν στο γήπεδο έτρεξαν προς τη φυσούνα για να γλιτώσουν. Μας πρόλαβαν, μας χτύπησαν, χτύπησαν και τον ποδοσφαιριστή του Πανθρακικού Λουσέρο, καθώς και τον εκπρόσωπο Χάρη Μαυρομάτη. Εκεί έγινε ποδοπάτημα και πολλοί προσπάθησαν να εισέλθουν στα αποδυτήρια.

Έγινε επίσης απόπειρα κάποιοι να εισέλθουν και στα αποδυτήρια των διαιτητών. Μετά από 20 λεπτά παραμονής στα αποδυτήρια έκανα βόλτα στον αγωνιστικό χώρο και διαπίστωσα ότι γινόταν χαμός, έλειπαν σημαιάκια από τα κόρνερ, πάγκοι. Μια εικόνα πολέμου και έτσι αποφάσισα να διακόψω το παιχνίδι», έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα.

Μπουνιές σε φιλικό στον Μπάγεβιτς

Τον Αύγουστο του 2010, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σε φιλικό στην Καλλιθέα όντας προπονητής της ΑΕΚ, δέχτηκε επίθεση από οπαδούς της ίδιας του της ομάδας. Ο κύκλος της βίας δεν έχει σταματημό φέτος και το κακό ξεκίνησε από τα φιλικά της προετοιμασίας.

Αρχές του Αυγούστου οπαδοί της ΑΕΚ μετά το φιλικό με την Καλλιθέα στο Ελ Πάσο επιτέθηκαν στον Ντούσαν Μπάγεβιτς! Μετά τη λήξη του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο ορισμένοι οπαδοί της ΑΕΚ επιτέθηκαν με γροθιές και κλοτσιές εναντίον του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος μάλιστα έπεσε στο έδαφος μισολιπόθυμος!

Μπουνιά στον Ντρόμπνι

Τον Δεκέμβριο του 2004, στο παιχνίδι του Αρη με τον Πανιώνιο, οπαδοί των «κίτρινων» εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο από τα επίσημα και έφτασαν ως το κέντρο του γηπέδου και έριξαν μια μπουνιά στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Γιάροσλαβ Ντρόμπνι.

Καρπαζιά στον Κουρνέτα

Σε ντέρμπι «αιωνίων» που έγινε πριν από πολλά χρόνια στον Τάφο του Ινδού. Την στιγμή που ο πασέρ του Ολυμπιακού, Βασίλης Κουρνέτας πήγε να κάνει ένα σερβίς, ο οπαδός του Παναθηναϊκού πήδηξε μέσα στο τάραφλεξ και του έριξε μια σφαλιάρα.

Κάταγμα από λοστό στο πόλο

Τον Δεκέμβριο του 2008, στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο κολυμβητήριο του Χαλανδρίου μετά το τέλος της αναμέτρησης, περίπου 100 οπαδοί των «πρασίνων» προσέγγισαν τον πάγκο του Ολυμπιακού και επιτέθηκαν στον προπονητή των «ερυθρολεύκων», Βαγγέλη Πάτερο αλλά και στους παίκτες. Ο αθλητής Ντόσκας δέχθηκε χτύπημα με λοστό και υπέστη κάταγμα στο πόδι, ενώ στον Πάτερο έγιναν 10 ράμματα στο κεφάλι.

Με πυροσβεστήρες σε αγώνα χάντμπολ

Τον Απρίλιο του 2011, από σοβαρά επεισόδια σημαδεύτηκε ο αγώνας χάντμπολ της ΑΕΚ με την Παρτίζαν Βελιγραδίου.Χούλιγκαν της ΑΕΚ είδαν ότι η ομάδα τους δεν θα προκριθεί και εισέβαλαν στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας και κυνήγησαν τους παίκτες της Παρτίζαν ακόμα και με πυροσβεστήρες. Οι διαιτητές να σφυρίξουν τη λήξη του αγώνα,λίγα δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωσή του.

 

Τελευταία Νέα