Είχε στο Λονδίνο μια δουλειά (vids)!

Είχε στο Λονδίνο μια δουλειά (vids)!

Είχε στο Λονδίνο μια δουλειά (vids)!

bet365

Η 2α Ιουνίου 1971 δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού λόγω του Γουέμπλεϊ. Το gazzetta.gr σας θυμίζει με video την ιστορική παρουσία του τριφυλλιού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Οι πράσινοι του Φέρεντς Πούσκας έκαναν το έπος παίζοντας στον τελικό με τον Αγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ και κανείς δεν δυσαρεστήθηκε πολύ που από το γήπεδο ο Παναθηναϊκό βγήκε ηττημένος από μια καλύτερη ομάδα. Από μόνη της η παρουσία του τριφυλλιού στον τελικό ήταν μεγάλο επίτευγμα και παραπάνω το μεγαλύτερο ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη.

Η ολλανδική ομάδα επικράτησε με 2-0 με τον Παναθηναϊκό να αγωνίζεται με τους: Οικονομόπουλο, Τομαρά, Σούρπη, Καμάρα, Βλάχο, Ελευθεράκη, Καψή, Δομάζο, Φυλακούρη, Γραμμό και Αντωνιάδη. Από την άλλη ο Αίαντας έπαιξε με τους: Στούι, Βάσοβιτς, Σουρμπίρ, Χουλσόφ, Κρολ, Χάαν, Μιούρεν (46’ Μπλάνκεμπουργκ), Νέεσκενς, Κάιζερ, Κρόιφ και Βαν Ντάικ.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 5’ ο Βαν Ντάικ και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με αυτογκόλ ο Ανθιμος Καψής πέντε λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης.

Το gazzetta.gr σας θυμίζει στιγμές από την ιστορική ημέρα...

Δείτε παρακάτω ένα εννιάλεπτο και ένα εξάλεπτο video με την είσοδο των ομαδών, τις ενδεκάδες, στιγμές από την κερκίδα, τα γκολ, τις καλύτερες φάσεις, το τελευταίο σφύριγμα, τα πανηγύρια των παικτών του Αγιαξ, την είσοδο των φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και την απονομή του τροπαίου στον Αίαντα!

Παρακολουθήστε το γκολ του Βαν Ντάικ και το αυτογκόλ του Ανθιμου Καψή...

Η Αθήνα βάφτηκε πράσινη

Δείτε ένα video διάρκειας ενός λεπτού με την Αθήνα να έχει βαφτεί πράσινη, όπου φίλαθλοι του Παναθηναϊκού φορούν φανέλες στο κέντρο της πρωτεύουσας και όλοι περιμένουν τον μεγάλο τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Η παράσταση στις κερκίδες

Η εξέδρα του τριφυλλιού στο «Γουέμπλεϊ» έκλεψε τις εντυπώσεις με τις κάμερες να «τραβούν» τους φιλάθλους του Παναθηναϊκούε, ενώ στο video ακούγεται και το τραγούδι: «Εχω στο Λονδίνο μια δουλειά».

Αφιέρωμα από τους Ιταλούς

Ολη η Ευρώπη ήταν καρφωμένη στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971 με ιταλικό κανάλι να κάνει αφιέρωμα στον Παναθηναϊκό και τον Αγιαξ, όπου φιλοξενείται και ο Γιόχαν Κρόιφ κάνοντας δηλώσεις για το Γουέμπλεϊ.

Από τη μασκότ στις συζύγους

Από τα καλύτερα video που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για το έπος του «Γουέμπλεϊ» είναι ένα διάρκειας 12 λεπτών με την πορεία του Παναθηναϊκού όπου μιλάει μέχρι και ο πέντε ετών το 1971, Μποβολανέας. Ηταν ο πιο μικρός φίλαθλος του τριφυλλιού που βρέθηκε στο Λονδίνο και αποτελούσε τη μασκότ της ομάδς. Επίσης, μιλάνε για την πορεία ο Αριστείδης Καμάρας, ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο Μίμης Δομάζος, ο Ανθιμος Καψής και η γυναίκα του, ο Τάκης Οικονομόπουλος και η σύζυγος του.

Τα πρωτοσέλιδα του Γουέμπλεϊ

Ο αθλητικός Τύπος εκείνης της εποχής δεν είναι όπως τώρα όπου κυκλοφορούν πάνω από δέκα εφημερίδες. Δείτε τα πρωτοσέλιδα για την πορεία και την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο Γουέμπλεϊ, ενώ υπάρχουν και ιστορικές στιγμές.

Ολα μαζί σε ένα video...

Οι πιο χαρακτηριστικές στιγμές μαζεμένες σε ένα τετράλεπτο video από την Ομόνοια, την κερκίδα στο Λονδίνο και στη Λεωφόρο, το μουσείο αλλά και φάσεις από τον αγώνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα