Μισοάδειο και ποτέ μισογεμάτο...

Μισοάδειο και ποτέ μισογεμάτο...

Μισοάδειο και ποτέ μισογεμάτο...

bet365

Η εικόνα του μισοάδειου ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα των Τελικών της Α1 προκάλεσε αρνητική εντύπωση σε πολλούς και πολύ περισσότερο στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Eυκαιρία γι' ανατροπή το Game 3 απέναντι στον Ολυμπιακό.

«Αν δεν γεμίσει κι αύριο το ΟΑΚΑ... Έχει γεμίσει τόσες φορές. Ο κόσμος έχει δώσει το "παρών" κι έχει γίνει ο 6ος παίκτης μας τόσες φορές κι αυτό πιστεύω ότι θα γίνει κι αύριο» είχε πει πριν απ' το Game 3 των playoffs της Ευρωλίγκας απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Αλλά δε γέμισε ούτε στο 2-1 ούτε στο 2-2 (σ.σ. περίπου 15.000 θεατές σε αμφότερες τις περιπτώσεις). Κι έπειτα την πρεμιέρα των Τελικών των playoffs της Α1 απέναντι στον Ολυμπιακό (59-56 στις 22/5) η παρουσία -βαριά- 12.000 θεατών ανάγκασε τον 40χρονο προπονητή να πει πως «δεν έχω ξαναδεί τέτοια εικόνα στο ΟΑΚΑ. Δεν ξέρω γιατί σήμερα σ' ένα ντέρμπι που κρίνει τη σειρά δεν είχαμε τον αναμενόμενο κόσμο».

Τα άδεια καθίσματα είναι σύνηθες φαινόμενο στα ελληνικά γήπεδα κι εν προκειμένω σε πολλές απ' τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού εντός συνόρων, αλλά ισχύει το αντιστρόφως ανάλογο, όταν πρόκειται για τον συνδυασμό Τελικοί Α1 + Ολυμπιακός. Επομένως δεν είχε άδικο να απορεί. Αλλά δίχως να παραγνωρίζει κάποια δεδομένα, όπως κι ο ίδιος ο κόσμος.

Το κυριότερο είναι πως κανείς δε μπορεί να πει σε κάποιον πώς να διαχειριστεί τα λεφτά του, ιδίως σε μία δύσκολη εποχή, όπως η σημερινή. Και πια χωρίς εισιτήριο δεν εισέρχεται κανείς, ούτε κάθεται αλλάζει θύρα και θέση μ' ευκολία, εξ ου και τα πολλά μπλε/κεντρικά/ακριβά άδεια καθίσματα. Γιατί όσο εντυπωσιακή ήταν η εικόνα παλαιότερων αναμετρήσων των προημιτελικών της Ευρωλίγκας με 20.000+ κόσμου, άλλα τόσο επικίνδυνη ήταν, συν ζημιόγονα για την ΚΑΕ (πχ. 300χλμ. μακριά απ' την Αθήνα και πρόστιμο €30.000).

Συγχρόνως, παρά την προσπάθεια του «Φράγκι» να προσδώσει στο παιχνίδι της ομάδος έναν σαφώς πιο ελκυστικό τόνο απ' ό,τι μέχρι πρότινος, ο κόσμος γνωρίζει σε μεγάλος μέρος τι θα συμβεί στο παρκέ. Αλλά, απ' την άλλη, πρόκειται για μία μάχη τίτλου, οι πειραματισμοί στην επίθεση απαγορεύονται κι η δεδομένη χρονική στιγμή ορίζει η άμυνα να δίνει το ρυθμό, όπως ακριβώς ορίζει και μαζική παρουσία του κόσμου.

Άπαντες στην ομάδα ευελπιστούν πως το σκηνικό δε θα επαναληφθεί, έχοντας και την ώρα έναρξης του Game 3 (29/5, 19:45/ΝΕΡΙΤ) να ευνοεί αυτή την πιθανότητα. Το αργοπορημένο της ώρας του τζάμπολ της πρεμιέρας (22:00) ενδεχομένως ν' απέτρεψε περισσότερους απ' ό,τι θα υπολόγιζε κανείς απ' το να βρεθούν στο κλειστό.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα