Aπό ποδοσφαιριστής και δικηγόρος στο τιμόνι της ΑΕΚ!

Aπό ποδοσφαιριστής και δικηγόρος στο τιμόνι της ΑΕΚ!

Δήμος Μπουλούκος
Aπό ποδοσφαιριστής και δικηγόρος στο τιμόνι της ΑΕΚ!

bet365

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε ότι τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο Μηνάς Λυσάνδρου και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Κύπριο δικηγόρο που έχει παίξει και ποδόσφαιρο!

Ο Μηνάς Λυσάνδρου γεννήθηκε το 1980 στη Λάρνακα της Κύπρου και συνέχισε τις σπουδές του στο νομικό τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης με αντικείμενο τους Διεθνείς Αθλητικούς Οργανισμούς και στη συνέχεια στο ISDE στη Μαδρίτη με εξειδίκευση στο Διεθνές Αθλητικό Δίκαιο. Από τότε άνοιξε δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα και εξασκούσε το επάγγελμα μέχρι να τον καλέσει η ΑΕΚ να αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ. Είναι εξειδικευμένος σε θέματα αθλητικού δικαίου και έχει αναλάβει περιπτώσεις που αφορούν την διένεξη ομάδων με την ΟΥΕΦΑ ή την ΦΙΦΑ.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου έπαιξε ποδόσφαιρο στην Ανόρθωση και κατάφερε μάλιστα να φτάσει ως την πρώτη ομάδα, με προπονητή τον Μιτόσεβιτς, αλλά τελικά την εγκατέλειψε καθώς ήρθε στην Αθήνα για τις νομικές σπουδές. Επαιξε στους Αγίους Αναργύρους αρχικά, στο Χαϊδάρι στη συνέχεια, ενώ κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 29 ετών με τη φανέλα της Νέας Ιωνίας σε ματς κόντρα στην Καλλονή για να αφοσιωθεί στο επάγγελμα του, αλλά και στην οικογένεια του με τα δύο του παιδιά.

Την ΑΕΚ την αντιμετώπισε σε αγώνα Κυπέλλου με το Χαϊδάρι της Β' Εθνικής και μάλιστα την απέκλεισε το Νοέμβριο του 2006 με 5-4 στα πέναλτι, σε έναν αγώνα που ο Λυσάνδρου πάντως δεν αγωνίστηκε...

Από τα 29 εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο ως παίκτης, αλλά συνέχισε να έχει επαφή με το άθλημα, καθώς ως δικηγόρος αναλάμβανε πολλές υποθέσεις, τις οποίες μάλιστα διεκπεραίωνε με επιτυχία. Ηταν συνήγορος του Γιώργου Δώνη στη δικαστική διαμάχη με τον ΠΑΟΚ ενώ βοήθησε τον ΠΑΣ το περασμένο καλοκαίρι να εξασφαλίσει άδεια και να πάρει μέρος για πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το καλοκαίρι του 2015 ήταν συνήγορος του Απόλλωνα στην έφεση κατά της Superleague επειδή διατήρησε στην κατηγορία το Λεβαδειακό μετά τον υποβιβασμό της Κέρκυρας, ενώ πέτυχε την επιστροφή βαθμών στον Ηρακλή από τη FIFΑ για την υπόθεση των οφειλών στον Ντάνι Λόπεθ, στην προεδρία του Παπαθανασάκη. Και τις τρεις αυτές ομάδες, δηλαδή τον Απόλλωνα, τον Ηρακλή και τον ΠΑΣ τις εκπροσωπούσε τα τελευταία δύο χρόνια σε κάθε νομική υπόθεση που είχαν.

Απέναντι στην ΑΕΚ, εκτός από παίκτης, βρέθηκε και ως δικηγόρος εκπροσωπώντας τους Σεμπάστιαν Σάχα, Φαμπιάν Βάργκας και Γιώργο Αλεξόπουλο στη διεκδίκηση των οφειλών τους από την ΑΕΚ, το 2012. Τώρα πλέον είναι μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ, στοχεύοντας φυσικά την κορυφή!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα