Ο... αμφιλεγόμενος Κύρος Βασσάρας!

Δημήτρης Τομαράς
Ο... αμφιλεγόμενος Κύρος Βασσάρας!

bet365

Το 2011 μέσα σε μία... νύχτα είπε... αντίο από την επιτροπή ορισμών της Λίγκας και η ΕΠΟ τον είχε υπό διωγμό! Σήμερα ο Κύρος Βασσάρας είναι ο εκλεκτός Ομοσπονδίας και Λίγκας για τους ορισμούς.

Πως τα φέρνει η ζωή... Μία έτσι και μία αλλιώς. Ο Κύρος Βασσάρας που έχει αμφισβητηθεί περισσότερο από ποτέ από αρκετούς αφότου όμως εγκατέλειψε την ενεργό δράση (σ.σ. όσο ήταν διαιτητής είχε πολύ πιο μεγάλη αποδοχή) φαίνεται να είναι η προσωρινή λύση για κατάπαυση... πυρός ανάμεσα σε Λίγκα και ΕΠΟ αλλά και... Κοντονή με τις FIFA / UEFA να έχουν μπει στην... μέση.

Και ας υπήρχαν ομάδες της Λίγκας που το καλοκαίρι έλεγαν πως δεν είναι ικανός για την θέση που έχει στην ΕΠΟ για την επιμόρφωση και την βελτίωση των διαιτητών. Η ΕΠΟ... πάτησε στο γεγονός ότι έχει πόστο στην UEFA προκειμένου να κερδίσει χρόνο αλλά και να μην έρθουν στην χώρα μας οι δύο διεθνείς Ομοσπονδίες για την οποιαδήποτε κουβέντα για την διαιτησία. Και η Super League από την μεριά της αν και υπάρχουν ακόμα και τώρα σύλλογοι που δεν βλέπουν με θετικό μάτι τον Βασσάρα.

Πάμε τώρα στο 2011. Τότε που ο Γιώργος Δούρος γινόταν τον Γενάρη εκείνης της χρονιάς το νέο... αφεντικό της διαιτησίας καθώς πήρε την θέση του υπεύθυνου ορισμού για την Σούπερ Λίγκα, «τελειώνοντας» τον Κύρο Βασσάρα! Είχε προηγηθεί τότε ένας... χαμός αλλά και γκρίνια από τις περισσότερες ομάδες για... φαλτσοσφυρίγματα. Έτσι η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας συνεδρίασε και προχώρησε σε μια σειρά από αλλαγές όσο αφορά την κατανομή αρμοδιοτήτων των μελών της, σε ό,τι αφορά τους ορισμούς διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας Εθνικών Πρωταθλημάτων 2011-2012, έως το τέλος της περιόδου.

Ο μεγάλος χαμένος της όλης υπόθεσης ήταν ο Κύρος Βασσάρας που... καρατομήθηκε από την θέση του υπεύθυνου ορισμού. Είχαν προηγηθεί τα παράπονα του Ολυμπιακού εναντίον του, με αφορμή την διαιτησία του Κωνσταντινέα στην αναμέτρηση της Ξάνθης αλλά και παράπονα από μια σειρά ομάδων για όλες τις αγωνιστικές που είχαν γίνει έως τότε. Αρκετές δε ζητούσαν την παραίτηση του! Ο ίδιος ο Βασσάρας τότε είχε τονίσει αρχικά πως ουδέποτε παραιτήθηκε αλλά ούτε και συμμετείχε σε διεργασίες για την συγκεκριμένη απόφαση με ότι αυτό σημαίνει. Σε απλά ελληνικά δηλαδή... καρατομήθηκε! Ή για την ακρίβεια έμεινε στην ΚΕΔ έχοντας την ευθύνη για την εκπαίδευση και την επιμόρφωση των διαιτητών.

Υπό διωγμό και από ΕΠΟ!

Η ίδια η ΕΠΟ τότε είχε καταφερθεί ως Οργανισμός κατά του Βασσάρα. Κάποιοι είχαν φτάσει μέχρι και την FIFA και την UEFA για να κάνουν έντονα παράπονα. Σήμερα ο Κύρος Βασσάρας θεωρείται και παρουσιάζεται από την ελληνική Ομοσπονδία ως ο άνθρωπος που μπορεί να δώσει λύσεις ως επιδιαιτητής στο ισπανικό μοντέλο και τις πρώτες αγωνιστικές της Super League. Μένει να φανεί εάν ο έμπειρος ρέφερι μπορέσει να ολοκληρώσει την θητεία του που λήγει και τυπικά την 1η Οκτωβρίου, δηλαδή την ημέρα των εκλογών της ΕΠΟ.

Δεν ήταν θετικός έως την προηγούμενη εβδομάδα...

Ο Κύρος Βασσάρας πάντως δεν ήταν θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα. Πέραν των ονομάτων των Μπίκα, Καλύβα, Κάκου και όσων ακούστηκαν διαρρέεται πως είχε γίνει κρούση στον Βασσάρα για την θέση του επιδιαιτητή. Φαίνεται πως όλες αυτές τις ημέρες κάτι άλλαξε και απάντησε θετικά...

Οι... ανοιχτοί πίνακες

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει αυτό που λέει η ΕΠΟ. Ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν φέτος στην Super League διαιτητές από τη Β' κατηγορία. Και αφήνει να εννοηθεί πως πρόσωπα που δεν είναι ιδιαίτερης αποδοχής όπως ο Παππάς μπορεί να πάνε στην... άκρη ή να μην επιλεγούν σε κρίσιμα ματς. Αυτό βέβαια θα φανεί στην πράξη και τους ορισμούς...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα