Ούγκο Αλμέιδα: Γιατί έπαψες... killer να θυμίζεις (vids&pics)

Ούγκο Αλμέιδα: Γιατί έπαψες... killer να θυμίζεις (vids&pics)

Ούγκο Αλμέιδα: Γιατί έπαψες... killer να θυμίζεις (vids&pics)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τη διαδρομή του Ούγκο Αλμέιδα. Ο 32χρονος Πορτογάλος που κυβερνά το πλοίο της καριέρας του σε... φουρτουνιασμένες θάλασσες, ψάχνει να βρει μπουνάτσα στην ΑΕΚ.

Η ποδοσφαιρική διαδρομή του Ούγκο Αλμέιδα είχε πολλά λαμπερά μονοπάτια. Τελευταία τα βήματά του βαδίζουν στο σκοτάδι κι ο Πορτογάλος ψάχνει να βρεθεί και πάλι στον... αφρό μέσα από τη θάλασσα της ΑΕΚ.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει την... φουρτουνιασμένη καριέρα του 32χρονου Ούγκου Αλμέιδα, που πέρασε από ιατρικά και ετοιμάζεται να αγωνιστεί με τον δικέφαλο αετό στο στήθος.

Γεννήθηκε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κοΐμπρα, την Φιγκέιρα ντα Φοζ των περίπου 46.000 κατοίκων, στις 23 Μαΐου του 1984.

Η οικονομία της γεννέτηράς του φημίζεται για την ξυλεία, την παραγωγή χαρτιού, γυαλιού αλλά και την αλιεία.

Ο Ούγκο Αλμέιδα, ξέφυγε απ' όλα αυτά κι ο δρόμος του τον οδήγησε στο ποδόσφαιρο. Από την Μπουάρκος στη Ναβάλ, για να τον αποκτήσει στη συνέχεια η Πόρτο.

Επαιξε δανεικός στην Λεϊρία, αλλά και στην Μποαβίστα.

Η σεζόν 2005-2006 ήταν η πρώτη του γεμάτη στην Πόρτο και μέσα σε 33 συμμετοχές κατάφερε και σκόραρε 5 φορές, ενώ μοίρασε 2 ασίστ.

Βρέμη, η πόλη που μεγαλούργησε

Στην χώρα του όμως δεν καταφέρνει να βρει αυτό που θέλει και έτσι το ερχόμενο καλοκαίρι η Βέρντερ Βρέμης τον αναγκάζει να βγάλει διαβατήριο.

Η Βρέμη βρίσκει συμπαίκτες τους Κλόζε, Κλάσνιτς, Ντιέγκο.

Στα πρώτα δύο ματς, έρχεται από τον πάγκο και σκοράρει.Αναγκάζει τον Τόμας Σάαφ να τον ξεκινήσει στα επόμενα ματς αλλά έμεινε άκαπνος κόντρα σε Σάλκε, Στουτγκάρδη και Αμβούργο.

Μέχρι το Γενάρη του 2007, το μόνο που κατάφερε ήταν να μοιράσει 3 ασίστ. Απέναντι σε Αμβούργο και Λεβερκούζεν βρήκε ξανά δίχτυα (κολλητά ξανά).

Ετσι, η πρώτη του σεζόν στη Γερμανία ολοκληρώθηκε με 40 συμμετοχές (1.789'), 9 γκολ και 5 ασίστ.

Την επόμενη σεζόν, ο Κλόζε πηγαίνει στην Μπάγερν Μονάχου και αυτός παίρνει ρόλο βασικού στην κορυφή μαζί με τον Σανόγκο.

Η σεζόν του είναι η πιο επιτυχημένη της μέχρι τώρα καριέρας του. Σκοράρει 18 φορές σε 40 ματς (σε όλες τις διοργανώσεις) και την επόμενη σεζόν, σκοράρει 16 τέρματα οδηγώντας την ομάδα του μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας, πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα, ενώ είχε σκοράρει και κόντρα στον Παναθηναϊκό, στην Αθήνα βοηθώντας τους Γερμανούς να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με το βαθμό της ισοπαλίας.

Και το 2009-2010, είχε σημαντική συμβολή στη Βέρντερ, μιας και σημείωσε 11 τέρματα σε 36 ματς.

Eνας... τίμιος «αετός»

Η επόμενη χρονιά τον βρίσκει ξανά ντυμένο στα πράσινα της Βέρντερ, αλλά τα Χριστούγεννα έρχεται η Μπεσίκτας να τον κάνει δικό της.

Εχοντας σκοράρει 11 τέρματα στα μισά εκείνης της σεζόν, αποχαιρετά και ετοιμάζει βαλίτσες για την Πόλη.

Η Μπεσίκτας τον αποκτά, υπογράφοντάς τον για 3,5 χρόνια.

Με τους «αετούς», βρίσκει δίχτυα οκτώ φορές (τέσσερα στο Κύπελλο, τέσσερα στο πρωτάθλημα), πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του Κυπέλλου Τουρκίας.

Δύο σερί σεζόν, κατακτά τον θεσμό του Κυπέλλου σε Γερμανία και Τουρκία, έχοντας σημαντική συμβολή.

Η σεζόν 2011-2012 στην Τουρκία τον βρίσκει ξανά... on fire. Σκοράρει 14 τέρματα σε 35 ματς, με τον ίδιο να αποδεικνύει ότι το σκοράρισμα είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει.

Δύο χρόνια, έξι ομάδες!

Το ίδιο κάνει και την επόμενη σεζόν, όπου τα κύματα του Βοσπόρου τον έσπρωχναν στα... αντίπαλα τέρματα (22 ματς / 10 γκολ). Ενας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να δώσει περισσότερα σε μια χρονιά που ξεκίνησε... φορτσάτος. Σε τέσσερα ματς του πρωταθλήματος είχε σκοράρει 6 γκολ!

Και φτάνουμε στην τελευταία χρονιά όπου ο Ούγκο Αλμέιδα θύμιζε... killer.

Ο Πορτογάλος, σημείωσε 15 τέρματα σε 33 συμμετοχές και λέει «αντίο» στην Πόλη και στους οπαδούς της Μπεσίκτας, τους οποίους και τίμησε με τα γκολ του.

Από εκεί και πέρα ξεκινά μια... Οδύσσεια που μέχρι στιγμής δεν έχει σταματημό. Θα αποτελέσει η ΑΕΚ την Ιθάκη του; Θα δείξει...

Την τελευταία διετία αλλάζει ομάδα ανά εξάμηνο. Έχει φορέσει την φανέλα των Τσεζένα, Κούμπαν Κράζνονταρ, Ανόβερο και Ανζί, έχοντας πετύχει 8 γκολ!

Κεφάλαιο εθνική

Με τον Σκολάρι στην τεχνική ηγεσία, ο Αλμέιδα σε ηλικία 19 χρονών φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο στις 18.2 του 2004.

Έπαιξε σε 57 ματς και σκόραρε 16 τέρματα, βάζοντας κι αυτός το όνομά του στην ιστορία των Ιβήρων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα