Τα «χρυσά» μωρά της Εθνικής... επιστρέφουν! (pics)

Τα «χρυσά» μωρά της Εθνικής... επιστρέφουν! (pics)

Αντωνία Σπανού
Τα «χρυσά» μωρά της Εθνικής... επιστρέφουν! (pics)

bet365

Η «χρυσή» γενιά της Εθνικής Εφήβων είναι έτοιμη να διεκδικήσει την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία, στο Eurobasket της Χαλκίδας. O τιμ μανατζερ της ομάδας, Δημήτρης Καρβέλας, χαρακτήρισε την Εθνική «φαβορί», τονίζοντας ότι οι αντίπαλοί μας δεν την φοβίζουν.

Η Εθνική Νέων είναι έτοιμη να απλώσει το ταλέντο της στα παρκέ της Χαλκίδας και να ξαναφέρει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία.

Η περσινή Εθνική U20 δεν κατάφερε να κρατηθεί στην κατηγορία και φέτος το καλοκαίρι τα «χρυσά» παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου είναι έτοιμα να κατακτήσουν μια από τις 3 πρώτες θέσεις του Eurobasket και να ανεβάσουν την ομάδα ξανά στην 1η κατηγορία.

Οι «χρυσοί» πρωταθλητές του Βόλου, μαζί με παίκτες από την U19 που κατέλαβε την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κρήτης, προετοιμάστηκαν και είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν την Εθνική ομάδα εκεί που ανήκει.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης μαζεύτηκαν και δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν για ακόμα μια φορά τον καλύτερο τους εαυτό για την φανέλα με το εθνόσημο και να φέρουν την ομάδα στην κατηγορία που αξίζει να είναι.

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα «χρυσά» μωρά της Εθνικής που είναι έτοιμα για το Eurobasket, όπου θα αντιμετωπίσουν αρχικά στο 3ο γκρουπ τις Ιρλανδία (15/7), Ολλανδία (16/7), Αλβανία (17/7), Κόσοβο (19/7) και Μ. Βρετανία (20/7).

Από εκεί προκρίνονται οι 2 πρώτοι κάθε ομίλου και σχηματίζουν τους καλύτερους «8». Την άνοδο παίρνουν οι 3 πρώτες ομάδες του τουρνουά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΣΤΟ GAZZETTA.GR: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΑΒΟΡΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ»

Απέχουμε ώρες από την έναρξη (15/7, 18:45) και Δημήτρης Καρβέλας, τιμ μάνατζερ της ομάδας, δέχτηκε με χαρά να μας μιλήσει για την προετοιμασία και την έναρξη του τουρνουά

«Η προετοιμασία πήγε πάρα πολύ καλά και είμαστε έτοιμοι. Είμαστε μια οικογένεια, είμαστε όλοι μαζί πολλά χρόνια και κάθε παιδί από την 1η μέρα που έρχεται, έρχεται με πολύ χαρά και διάθεση».

Ιρλανδία και Ολλανδία, οι δύο πρώτες αντίπαλοι της εθνικής μας ομάδας, δεν είναι γνωστές αλλά σίγουρα δεν μας φοβίζουν.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν τις γνωρίζουμε αρκετά καλά, αφού είναι τέτοιο το επίπεδο μας που δεν είχαμε την ευκαιρία να τις γνωρίσουμε. Είναι πρωτόγνωρες για εμάς, αλλά δεν μας ανησυχεί κάτι, έχουμε την ποιότητα να αντεπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε κατάσταση».

Η σημερινή ημέρα πως βρίσκει τα παιδιά;

«Η ψυχολογία αλλά και η προετοιμασία της ομάδας είναι στο καλύτερο επίπεδο. Η ποιότητα μας είναι τέτοια που δεν αφήνει περιθώρια ανησυχίας. Έχουμε προετοιμαστεί, γνωριζόμαστε και είμαστε έτοιμοι για το σημερινό αγώνα».

Η ομάδα μπαίνει στο τουρνουά σαν το απόλυτο φαβορί και ο κ. Καρβέλας δεν κρύβεται...

«Δεν μπορώ να κρυφτώ και να πω κάτι διαφορετικό. Ναι, είμαστε φαβορί και θα τα καταφέρουμε. Τα παιδιά που αποτελούν αυτή την ομάδα, είναι τα παιδιά που θα εδραιώσουν στο μέλλον την εθνική ανδρών, έχουν την νοοτροπία του νικητή μπολιασμένη μέσα τους και έτσι είμαστε αισιόδοξοι για το καλύτερο.

Οι συνεχόμενες επιτυχίες της ομάδας έχουν συντελέσει σε αυτήν την ψυχολογία.

Μην ξεχνάμε ότι έχουμε και εμείς απώλειες όπως του Ντόρσει, του Παπαγιάννη ακόμα και του Φλιώνη που κόπηκε μόλις χθες, αλλά είμαστε καλύτεροι και θα το αποδείξουμε».

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Παναθηναϊκός, 1997, φόργουορντ)

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος θα ηγηθεί της προσπάθειας της Εθνικής Νέων για ακόμα μία φορά. Ο νεαρός «άσος» του Παναθηναϊκού φέτος πήρε το βάπτισμα του πυρός στην Εθνική Ανδρών, όπου συμμετείχε στο Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο, επέστρεψε από την αποστολή και χωρίς να σκεφτεί να ξεκουραστεί πήγε κατευθείαν στην Χαλκίδα για να ενσωματωθεί με τους συμπαίκτες του και να προετιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

Ο αρχηγός της Εθνικής Νέων, έχει δουλέψει πολύ ολόκληρη τη χρονιά και θέλει να ηγηθεί της προσπάθειας να βρεθεί η ομάδα εκεί που αξίζει.

Στο περσινό Eurobasket του Βόλου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, πήρε τον τίτλο του MVP και μέτρησε 16,6 πόντους, 8,1 ριμπάουντ και 5,2 ασίστ αποτελώντας την «αιχμή του δόρατος» στην ελληνική ομάδα.

Φέτος ο Χαραλαμπόπουλος δεν βρήκε τον χρόνο που θα ήθελε στον Παναθηναϊκό, αλλά με την επιστροφή του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο των «πρασίνων» έκλεισε τη σεζόν με αρκετά λεπτά συμμετοχής στο παρκέ.

Έχοντας για την ώρα ένα πολύ γεμάτο καλοκαίρι επιστρέφει στα αγαπημένα του γαλανόλευκα και ευελπιστεί μαζί με τους συμπαίκτες του να φέρουν άλλο ένα χρυσό μετάλλιο για την Εθνική ομάδα.

Βασίλης Μουράτος (Ολυμπιακός, 1997, γκαρντ)

Ο νεαρός παίκτης του Ολυμπιακού δηλώνει και αυτός έτοιμος να δώσει ότι καλύτερο για την Εθνική ομάδα.

Μπορεί και ο Μουράτος να μην βρήκε αρκετό χρόνο συμμετοχής στους πρωταθλητές Ελλάδας και εκείνος όμως ετοιμάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το Eurobasket.

Η εθνική ομάδα θα χρειαστεί τις εμπειρίες που έχει συλλέξει στον Ολυμπιακό και ο νεαρός γκαρντ θα προσπαθήσει να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα.

Ο Μουράτος στο προηγούμενο Eurobasket μέτρησε 3,3 πόντους, 1,9 ριμπάουντ και 2,9 ασίστ σε περίπου 20 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Βασίλης Τολιόπουλος (Ολυμπιακός, 1996, γκαρντ)

Ο έτερος γκαρντ του Ολυμπιακού θα βρεθεί με τους υπόλοιπους 97άρηδες για να φτιάξουν έναν εντυπωσιακό συνδυασμό.

Ο Τολιόπουλος ήταν στην ομάδα που πήρε την 4η θέση στο Παγκόσμιο της Κρήτης και μέτρησε 7,7 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4,3 ασίστ κατά μέσο όρο ξεχωρίζοντας με την απόδοση του.

Φέτος ήταν μέρος της ομάδας των πρωταθλητών Ελλάδας και συνέλεξε εμπειρίες που τον έχουν κάνει να βγάζει αυτοπεποίθηση στο παρκέ.

Η παρουσία του στα φιλικά παιχνίδια που έδωσε η εθνική μόνο αισιοδοξία μπορούν να γεμίζουν τον Ηλία Παπαθεοδώρου.

Μιχάλης Λούντζης (Παναθηναϊκός, 1998, γκαρντ)

Ο πιτσιρικάς του Παναθηναϊκού θα δώσει και αυτός το παρόν στο επερχόμενο Eurobasket και παρά το γεγονός ότι είναι μικρότερος από τους υπόλοιπους θα δώσει και αυτός τον καλύτερο του εαυτό.

Ήδη από τα φιλικά δείχνει έτοιμος να συνεισφέρει στην ομάδα και αποτελεί σημαντικό γρανάζι στην μηχανή του προπονητή του.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη ο Έλληνας γκαρντ μέτρησε 4,7 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ.

Αντώνης Κόνιαρης (Παναθηναϊκός, 1997, γκαρντ)

Ο μεγάλος άτυχος της περσινής χρονιάς. Ο Αντώνης Κόνιάρης, πέρασε πολλά, αλλά είναι πλέον υγιείς και έτοιμος να βρεθεί ξανά στα παρκέ με την φανέλα με το εθνόσημο.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ήδη δήλωσε πόσο σημαντική θα είναι η παρουσία του νεαρού «άσου» του Παναθηναϊκού και ο Κόνιαρης δηλώνει και αυτός ετοιμοπόλεμος για την μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη.

Σωτήρης Μπιλλής (Κολοσσός Ρόδου, 1996, φόργουορντ)

Ο Σωτήρης Μπιλλής μετακόμισε το προηγούμενο καλοκαίρι από τον Πανιώνιο στον Κολοσσό Ρόδου.

Ο νεαρός φόργουρντ της ομάδας της Ρόδου κατάφερε και πήρε συμμετοχές, προσπαθώντας να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Basket League.

Μπορεί ο χρόνος που βρέθηκε στο παρκέ να μην είναι μεγάλος, φαίνεται όμως ότι η εμπειρία του έκανε καλό, αφού στα φιλικά που έχει αγωνιστεί με το εθνόσημο μετρά πολύ καλές παρουσίες.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κρήτης του 2015 ο Μπιλλής μέτρησε 2,2 πόντους και 1 ριμπάουντ.

Ο Μπιλλής έχει πάει με διάθεση στην αποστολή της εθνικής ομάδας και μένει να τον δούμε στο τουρνουά της Χαλκίδας.

Θωμάς Κώττας (-, 1996, σέντερ)

Ο πρώην πλέον σέντερ του ΠΑΟΚ, μετά από προσφυγή που είχε καταθέσει, έλυσε τελικά κοινή συναινέσει την συνεργασία του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και δεν χρειάστηκε να προχωρήσει περαιτέρω το θέμα.

Ο νεαρός διεθνής βρισκόταν στον ΠΑΟΚ από το 2011 και φέτος επέλεξε να μείνει ελεύθερος από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Παρόλο που ο 20χρονος σέντερ είχε συμμετοχές στην Basket League ο χρόνος που πέρασε στα παρκέ δεν ήταν μεγάλος και αυτό τον οδήγησε να ψάξει για το νέο σταθμό της καριέρας του.

Ο Κώττας ήταν στέλεχος της εθνικής ομάδας U19 που αγωνίστηκε στην Κρήτη και μέτρησε 5,3 πόντους και περίπου 3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Ο νεαρός σέντερ φαίνεται ετοιμοπόλεμος για το φετινό Eurobasket, αφού η παρουσία του στα μέχρι τώρα φιλικά είναι εντυπωσιακή.

Διονύσης Σκουλίδας (ΑΕΚ, 1997, φόργουορντ)

O φόργουορντ της ΑΕΚ πλέον άνοιξε ένα καινούργιο κεφάλαιο στην καριέρα του με την μετακόμιση του σε πρωταγωνίστρια ομάδα της Basket League.

Μετά το εντυπωσιακό περσινό του τουρνουά (10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ) του Βόλου είχε γίνει μεγάλη συζήτηση για το που θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σκουλίδας.

Ο νεαρός επέλεξε για ακόμα μια χρονιά να παραμείνει στο Περιστέρι και μετά από μια εξαιρετική σεζόν που βγήκε και 2ος σκόρερ της ομάδας του, φέτος ήρθε η στιγμή για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του.

Τα παιχνίδια παραμονής που έδωσε με το Περιστέρι γέμισαν τον νεαρό φόργουορντ με χρήσιμες εμπειρίες για την Basket League και τον καθιστούν έτοιμο να αρπάξει την ευκαιρία.

Ο Σκουλίδας ήταν ο άτυχος της προετοιμασίας καθώς τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης της εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Πορτογαλίας, αλλά όπως φάνηκε δεν ήταν κάτι σοβαρό και βρίσκεται ετοιμοπόλεμος για την έναρξη του Eurobasket.

Δημήτρης Σταμάτης (Κηφισιά, 1996, γκαρντ)

Ο 20χρονος γκαρντ της Κηφισιάς για ακόμα ένα καλοκαίρι καλείται να ξεδιπλώσει τις επιθετικές του αρετές στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο Σταμάτης μετά το πέρασμα του από τον Πανιώνιο, και με παρουσία σε όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες αγωνίστηκε φέτος με την φανέλα της ομάδας των Βορείων προαστίων προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τον χρόνο που βρέθηκε στο παρκέ.

Μέλος και εκείνος την εθνικής ομάδας U19, στο Παγκόσμιο της Κρήτης είχε 8,1 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ κατά μέσο όρο.

Έμπειρος πλέον ο Δημήτρης Σταμάτης καλείται μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά να δείξουν το υψηλό τους επίπεδο στα παρκέ της Χαλκίδας.

Κώστας Ανετοκούνμπο (Dayton Flyers, 1997, φόργουορντ)

Μετά τους Γιάννη και Θανάση ο Κώστας Αντετοκούνμπο φοράει τα γαλανόλευκα. Ο 3ος αδελφός της οικογένειας Αντετοκούνμπο καλείται για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα και έρχεται να δώσει το κάτι παραπάνω με την αθλητικότητα του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο νεαρός Αντετοκούνμπο έκανε εξαιρετική χρονιά με την ομάδα του λυκείου του και αναμένεται από την νέα χρονιά να αγωνίζεται με την φανέλα των Dayton Flyers.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στην προετοιμασία είχε την δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά το τι μπορεί να προσφέρει ο Κώστας και θέλει η ομάδα να εκμεταλλευτεί τις αρετές και το ύψος του νεαρού φόργουορντ.

Γιώργος Τσαλμπούρης (ΑΕΚ, 1996, σέντερ)

Μετά την αμερικάνική εμπειρία ο Γιώργος Τσαλπούρης επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό της ΑΕΚ. Ο νεαρός θηριώδης σέντερ που βλέπει τον κόσμο από τα 2μ. και τα 16 εκατοστά, με την απουσία του Παπαγιάννη, θα κληθεί μαζί με τον Κώττα να γεμίσουν το κενό στην θέση του σέντερ.

Στο Μundobasket της Κρήτης ο Τσαλμπούρης μέτρησε 3,7 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ και φέτος φάνηκε ορεξάτος στα φιλικά να προσφέρει το κάτι παραπάνω.

Νίκος Δίπλαρος (1997, Άρης, γκαρντ)

O νεαρός «άσος» του Άρη συμπληρώνει και αυτός τις θέσεις της ελληνικής περιφέρειας και είναι έτοιμος για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Μετά το περσινό πολύ καλό τουρνουά του Βόλου, όπου ο Δίπλαρος μέτρησε 4,5 πόντους, 2,1 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ, ο νεαρός γκαρντ κατέληξε στην από τον Έσπερο Πατρών στην ΑΕΚ.

Μετά από κάποιες δηλώσεις η συμφωνία ακυρώθηκε και τελικά ο παίκτης κατέληξε στον Άρη.

Η πρώτη του χρονιά στην Basket League ήταν κυρίως για να προσαρμοστεί και τώρα ο Δίπλαρος ξανασυναντιέται με τους υπόλοιπους της εθνικής για να γράψουν και πάλι ιστορία και να επαναφέρουν την ομάδα εκεί που ανήκει.

Ηλίας Παπαθεοδώρου (προπονητής)

Ο πρωτομάστορας της εθνική ομάδας των μικρών. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι ο καθοδηγητής και προπονητής των μικρών εθνικών ομάδων και πιστώνεται μεγάλο μερίδιο από τις επιτυχίες που έχουν οι ομάδες.

Την προηγούμενη χρονιά ήταν στον πάγκο της Κηφισιάς και φέτος θα κάνει το μεγάλο βήμα του εξωτερικού καθώς θα βρεθεί στο Καζακστάν και συγκεκριμένα στον πάγκο της Αστάνα.

Ο Παπαθεοδώρου μάζεψε και πάλι τα... μωρά του και μετά την προετοιμασία τους άπαντες δηλώνουν έτοιμοι για την νέα πρόκληση που τους παρουσιάζεται, ώστε να κάνουν για ακόμα μια φορά τους Έλληνες υπερήφανους.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

Τελευταία Νέα