Άλεν Άιβερσον, ένας... διαφορετικός θρύλος! (vids)

Άλεν Άιβερσον, ένας... διαφορετικός θρύλος! (vids)

bet365

Ο Άλεν Άιβερσον συμπληρώνει 41 έτη ζωής και το gazzetta.gr γράφει τους λόγους που ο συγκεκριμένος παίκτης είναι μοναδικός για το ΝΒΑ κι όχι μόνο.

«Δείξτε μου τον ανόητο που λέει ότι τα όνειρα δεν γίνονται πραγματικότητα. Κι όμως. Γίνονται...», τάδε έφη Άλεν Άιβερσον.

Δεν είναι η μοναδική σπουδαία ατάκα του Answer, ο οποίος έχει τονίσει πολλάκις πως ο κόσμος θέλει να τον θυμάται γι' αυτό που ήταν! Ναι λένε "ο Άλεν Άιβερσον" κι όχι απλά ακόμα ένας σπουδαίος παίκτης του ΝΒΑ. Και μεταξύ μας, τα κατάφερε!

Ο Άιβερσον είναι κάτι μοναδικό. Ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους θρύλους του ΝΒΑ. Γιατί σε αυτή την κατηγορία ανήκει. Μπορεί να μην φόρεσε ποτέ το δαχτυλίδι του πρωταθλητή, αυτά, όμως, που έκανε στο παρκέ δεν τα είχαμε δεί ξανά μέχρι τότε.

Σαν σήμερα (07/06) πριν από 41 χρόνια, ο Άλεν είδε για πρώτη φορά το φως και το gazzetta.gr γράφει για τους λόγους που... γουστάρουμε τον συγκεκριμένο παίκτη! Οι οποίοι μόνο λίγοι δεν είναι... Γουστάρουμε, λοιπόν, τον Answer...

Γιατί έκανε ξανά μεγάλους τους 76ers. Από την εποχή του Τζούλιους Έρβινγκ σ' εκείνη του Τσαρλς Μπαρκλεϊ κι έπειτα στα... χέρια του Άλεν!

Γιατί άλλαξε το μπάσκετ. Ήταν ένας τύπος με ύψος μόλις 1 μέτρο & 83 εκατοστά, με βάρος γύρω στα 75 κιλά που... τόλμησε να τα βάλει με τους κορυφαίους και κατάφερε να κάνει τη διαφορά!

Γιατί είναι από τους λίγους σπουδαίους παίκτες που είδαμε στην Ευρώπη (σ.σ. με τη φανέλα της Μπεσίκτας) ακόμα και στη Δύση της καριέρας τους.

Γιατί δεν ήθελε να κόψει το μπάσκετ. Το είχε μέσα του και δεν δίστασε να δηλώσει ότι “Δεν ήθελα ν' αποσυρθώ”!

Γιατί είναι ο... εμπνευστής μίας σπουδαίας γενιάς γκαρντ, από την οποία ξεχωρίζουν ο Στεφ Κάρι, ο Καϊρί Έρβινγκ κι ο Ράσελ Ουέστμπρουκ. Ο πρώτος, μάλιστα, που πλέον κυριαρχεί στο ΝΒΑ, ίσως να μην είχε την ευκαιρία να παίξει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, αν δεν είχε εμφανιστεί ο... μικρόσωμος Άιβερσον για να δείξει ότι και τέτοιου είδους παίκτες είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά!

Γιατί δήλωσε ότι ο πιο σκληρός αμυντικός που αντιμετώπισες ήταν ο Μάρκους Μπανκς. Ναι, ο άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού!

Γιατί η... θανατηφόρα ντρίμπλα του ήταν σεμιναριακού επιπέδου.

Γιατί πέτυχε τόσα πολλά, ενώ βαριόσουν την προπόνηση. Είχες απέχθεια για την προπόνηση! «I mean, listen, we're talking about practice, not a game, not a game, not a game, we talking about practice. Not a game. Not, not … Not the game that I go out there and die for and play every game like it's my last. Not the game, but we're talking about practice, man»

Γιατί δεν ήταν ποτέ το καλό παιδί. Είχε κάνει και φυλακή. Το ΝΒΑ δεν... ήθελε το στυλ του, αλλά, με την απόδοση του, τους ανάγκασε να τον βραβεύσουν!

Γιατί ήταν εκείνος που δεν δίστασε να εμφανιστεί με φαρδιά παντελόνια ως άλλος ράπερ και να... χαλάσει την εικόνα του ΝΒΑ. Και σήμερα, που η μόδα άλλαξε, δεν... μασά τα λόγια του. “Αν πω αυτά που πραγματικά θέλω, τότε πολλοί θα τσαντιστούν. Πώς στο καλό να βάλω στενά τζιν; Στενός είμαι εγώ. Θα εξαφανιστώ!”

Γιατί κάρφωνε, παρά το ύψος του...

Γιατί σε αγώνα με τους Ράπτορς στο Τορόντο, μετά από χαμένο σουτ κάνει φόλοου κάρφωμα. Στο ριπλέι φαίνεται ότι έχει φτάσει στους ώμους του αντιπάλου!

Γιατί έβαλε 60 πόντους στους Ορλάντο Μάτζικ και όταν τον ρώτησαν ποιος σε μάρκαρε, απάντησε: «Κανένας!»

Γιατί ολοκλήρωσε την καριέρας σου στο ΝΒΑ με μέσο όρο 26.7 πόντους, 6.2 ασίστ και 3.7 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Γιατί είχε πει μία μεγάλη αλήθεια: «Ποια είναι η δική μου Big 3; Εγώ, ο Μάικλ (σ.σ. Τζόρνταν) κι ο Σακ (σ.σ. Ο' Νιλ). Αυτή η ομάδα θα έκανε 82-0, ακόμα και με σένα στο ρόστερ...»

Γιατί ως rookie τα έβαλε με τον Μάικλ Τζόρνταν. Δείγμα του θράσους του! Και κατάφερε να πάρει λίγη από τη δόξα του Θεού του μπάσκετ! «Πλήγωσε» τους Σικάγο Μπουλς με 37 πόντους και -μεταξύ άλλων- έκανε... στον Air αυτό:

Γιατί έχει βγάλει μία από τις κορυφαίες φάσεις που έχουμε δει σε τελικούς!

Γιατί μαζί με τον Σακίλ μας προσφέρατε μία μοναδική παράσταση μπάσκετ. Έχουμε και λέμε: Λέικερς-Σίξερς 101-107 στην παράταση. Τελικός ΝΒΑ. Ο Άιβερσον τελειώνει το ματς με 48 πόντους, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα κι ο Σακίλ με 44 πόντους, 20 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 τάπες. ΕΠΟΣ:

Γιατί έκανε και μουσική:

Γιατί είσαι ο κοντός, που κυριάρχησε στο άθλημα των ψηλών!

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ANSWER
MVP το 2001, 11 φορές All Star (2000-2010), 2 φορές MVP του All Star Game (2001, 2005), 3 φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας (1999, 2001, 2005), 3 φορές μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας (2000, 2002, 2003), Rookie της χρονιάς το 1997, 4 φορές πρώτος σκόρερ (1999, 2001, 2002, 2005), 3 φορές κορυφαίος... κλέφτης (2001, 2002, 2003). Χάλκινο μετάλλιο με τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

ΥΓ. Μετά το τέλος της καριέρας του ο Άιβερσον καταστράφηκε. Τζόγος, αλκοόλ, στριπτιτζάδικα και πολλά χρέη! Πήρε και διαζύγιο κι ουσιαστικά εκεί έχασε τα πάντα. Ακόμα και τον εαυτό του. Αυτή, όμως, είναι η... σκοτεινή πλευρά. Εδώ είμαστε για να αποθεώσουμε τον Answer!

 

NBA Τελευταία Νέα