Το προφίλ του Λέο Μάτος που παίρνει ο ΠΑΟΚ

Το προφίλ του Λέο Μάτος που παίρνει ο ΠΑΟΚ

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τον Βραζιλιάνο μπακ Μάτος που αναμένεται να προστεθεί στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. «Συμβατός» σε... κάθε θέση, δεξιοπόδαρος που παίζει αριστερά!

Ο 30χρονος μπακ, έχει συμφωνήσει σε όλα με τον «δικέφαλο του βορρά» για ν' αποτελέσει κομμάτι του πλάνου που θα θεσπιστεί αρχής γενομένης από το φετινό καλοκαίρι, για τα επόμενα χρόνια.

Για να φτάσει να παίζει πλέον ως αριστερός οπισθοφύλακας, πρώτα... δοκιμάστηκε σε διαφορετικές θέσεις και δεν είχε πρόβλημα να δοκιμάσει κάτι καινούριο όταν του το πρότεινε ο προπονητής του στη Ντνίπρο.

Ξεκινώντας από τις ακαδημίες της Φλαμένγκο και έχοντας βρεθεί για ένα μικρό διάστημα στη Μαρσέιγ, ο Λέο Μάτος δεν βρήκε τον καλό του εαυτό σε αυτό το μικρό πέρασμα από την Ευρώπη και αγωνίστηκε αποκλειστικά στην πατρίδα του, μέχρι το 2010, όταν και ... εγκαταστάθηκε στην Ουκρανία.

Στην Τσερνομόρετς, έμαθε να προσέχει πολύ τα αμυντικά του καθήκοντα και να παραμένει πιστός στην τακτική. Ό,τι ήξερε μέχρι τότε για την επίθεση, πήγε... περίπατο και άρχισε να εμφανίζεται πιο προσεκτικός, απ' ότι έχει παραδεχθεί πως ήταν στην Τσερνομόρετς, όπου λόγω του επιπέδου της ομάδας ήταν απαραίτητο το γκολ, ακόμα κι αν στα μετόπισθεν οι αντίπαλοι έκαναν ... πάρτι.

Ο Ρομάν Χριχορτσούκ, ο προπονητής με τον οποίο συνεργάστηκε προτού μεταπηδήσει στη Ντνίπρο, ήταν εκείνος που ουσιαστικά τον άλλαξε. «Βλέπαμε κάθε μέρα βίντεο, μαθαίναμε τακτική, άμυνα, σκεφτόμασταν πως πλέον προτεραιότητα ήταν να ... υψώσουμε ασπίδα και όχι να βγούμε στην επίθεση» έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο... διαφαινόμενος νέος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Στη Ντνίπρο, ανήκει από το καλοκαίρι του 2014 κι εκεί έκανε τη... μεγάλη αλλαγή στη θέση που αγωνίζεται και την οποία έχει πλέον συνηθίσει. Με εμπειρίες και από τη μεσαία γραμμή, του έγινε ξεκάθαρο πως η ανάγκη της νέας του ομάδας ήταν μεγάλη στο αριστερό άκρο της άμυνας κι εκεί έπαιξε και παίζει.

«Να πω την αλήθεια πλέον το ... χαίρομαι» έχει τονίσει ο Λέο Μάτος για τη νέα σελίδα της καριέρας του σε αγωνιστικό επίπεδο, παρά το γεγονός πως το δεξί του πόδι είναι αυτό με το οποίο μπορεί να χειριστεί με περισσότερη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση τη μπάλα.

Αυτό, όμως, που φαίνεται ότι δεν μπορεί να δώσει πλέον στην ομάδα του ή τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν του έβγαινε πλέον στη Ντνίπρο, είναι η επιθετική πνοή. Δεν θα γίνει πολλές φορές φουλ – μπακ, δεν θα πάρει προσπάθειες και τρεξίματα για να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή για ν' απειλήσει με σέντρα. Αντ' αυτού, όμως, θα είναι πιστός στην προσπάθεια να μη διατρέξει η ομάδα του κίνδυνο από τη δική του πλευρά και θα πολεμήσει για τη σωστή εκτέλεση των αμυντικών του καθηκόντων...

Φυσικά έχει το μετάλλιο του φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ από την περσινή αγωνιστική περίοδο όταν αντιμετώπισε τη Σεβίλλη στον μεγάλο τελικό της Βαρσοβίας, ενώ έχει παίξει επίσης σε ομάδες όπως οι Τομπένσε, Παρανά, Φιγκεϊρένσε και Βίλα Νόβα, όλες στη Βραζιλία, προτού αποφασίσει τέσσερα χρόνια μετά τη Γαλλία, να επιστρέψει στην Ευρώπη, επιλέγοντας το ουκρανικό ποδόσφαιρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα