Μιλόσεβιτς: Το... πολυεργαλείο της ΑΕΚ!

Μιλόσεβιτς: Το... πολυεργαλείο της ΑΕΚ!

Gazzetta team
Μιλόσεβιτς: Το... πολυεργαλείο της ΑΕΚ!

bet365

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς ηγήθηκε της ΑΕΚ στη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ και το gazzetta.gr γράφει για τον Βόσνιο φόργουορντ που έχει κερδίσει με το... σπαθί του μία θέση στο ρόστερ της Ένωσης!

«Ήταν ένα από τα κλειδιά του αγώνα. Έπαιξε καλά τόσο αμυντικά πάνω στον Βασιλειάδη όσο και επιθετικά. Έκανε σήμερα τη διαφορά», τάδε έφη Γιούρι Ζντοβτς, μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ με 59-68 στη Θεσσαλονίκη.

Σε ποιον αναφερόταν ο τεχνικός της Ένωσης; Στον Μίλαν Μιλόσεβιτς, ο οποίος στο Game 2 της σειράς με τον ΠΑΟΚ έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα της ΑΕΚ! Συγκεκριμένα, έμεινε στο παρκέ για 25 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα, σημειώνοντας 17 πόντους, κατεβάζοντας 10 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 4 επιθετικά και με τη στατιστική του να γράφει 0 λάθη! Ήταν εξαιρετικός. Μάλιστα έβαλε το καθοριστικό τρίποντο που έκανε το σκορ 50-60 υπέρ της Ένωσης κι ουσιαστικά… καθάρισε το ματς.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ξεχωρίζει. Πάντα κάνει καλά τη δουλειά. Μην ξεχνάτε πως φέτος, σε 26 συμμετοχές στην κανονική περίοδο της Basket League, μέτρησε 8.73 πόντους και 5.5 ριμπάουντ σε 19:50 λεπτά κατά μέσο όρο. Δεν είναι σταρ. Όταν, όμως, η ομάδα του τον χρειαστεί θα βγει μπροστά. Γενικά, όμως, πρόκειται για ένα πολυεργαλείο μέσα στο παρκέ. Γι' αυτό κι οι εκάστοτε προπονητές του τον εμπιστεύονται.

Θετική παρουσία είχε και στην περσινή αγωνιστική περίοδο, όταν και σημείωνε 6.81 πόντους & κατέβασε 5.31 «σκουπίδια» σε 17:05 κατά μέσο όρο που έμενε στο παρκέ. Στο σημείο αυτό, όμως, καλό θα είναι να θυμηθούμε πως έφτασε ο Μίλαν Μιλόσεβιτς στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Τον Βόσνιο τον έφερε στην Ελλάδα ο Πανιώνιος στις αρχές της περσινής σεζόν. Τον Σεπτέμβριο η μεταγραφή του... έκλεισε, ωστόσο στον Ιστορική η κατάσταση άλλαξε κι ο Γιώργος Καλαφατάκης που ήταν στην τεχνική ηγεσία αποχώρησε. Γενικά οι διοικητικές εξελίξεις στην ομάδα της Νέας Σμύρνης δημιούργησαν πολλές ανακατατάξεις κι έτσι ο Βαγγέλης Ζιάγκος, που τότε βρισκόταν στο τιμόνι της ΑΕΚ, βρήκε την ευκαιρία να... αρπάξει τον Μιλόσεβιτς.

«Αίσιο τέλος είχαν οι επαφές της ΚΑΕ ΑΕΚ με τον Μίλαν Μιλόσεβιτς (29 χρ., 2μ.03). Ο Βόσνιος φόργουορντ έκλεισε σήμερα στη "Βασίλισσα", τη φανέλα της οποίας θα φορέσει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο», ανέφερε η ανακοίνωση της ΚΑΕ στις 8 Οκτωβρίου του 2014. Μάλιστα, λίγες ημέρες αργότερα, στην πρεμιέρα της ΑΕΚ κόντρα στον Κόροιβο, ο Βόσνιος είχε πετύχε 16 πόντους, όντας πρώτος σκόρερ της ομάδας του!

Ο Μιλόσεβιτς, λοιπόν, δεν έπαιξε στη Νέα Σμύρνη, αλλά πήγε στο ΟΑΚΑ. Και... ρίζωσε! Βλέπετε, την ώρα που η ΑΕΚ αλλάζει τους ξένους σαν τα... πουκάμισα, εκείνος παραμένει από τα βασικά κομμάτια του ρόστερ! Πέρυσι και φέτος από την Ένωση έχει περάσει πληθώρα ξένων παικτών, ωστόσο η θέση του Μίλαν Μιλόσεβιτς δεν αλλάζει. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού μιλάμε για έναν δουλευτάρα, που βγαίνει στο παρκέ και δίνει το 100%, όντας σημαντικός τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Κοινώς, πρόκειται για ένα πολυεργαλείο που ο κάθε προπονητής θα ήθελε στα χέρια του!

ΝΙΖΝΙ, ΤΟ ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Είπαμε και πιο πάνω. Ο Μιλόσεβιτς δεν είναι σταρ. Είναι ένας μαχητής. Θα υπάρξουν και βράδια όπως αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ που θα κάνει τη διαφορά. Εκείνο, όμως, που τον κάνει... μοναδικό είναι το γεγονός ότι παλεύει σε κάθε φάση. Και στην άμυνα και στην επίθεση. Για τον Βόσνιο δεν υπάρχει χαμένη μπάλα και θα παλέψει για το κάθε ριμπάουντ! Δίνει πάντα το 100% στο παρκέ κι η θέληση του να βοηθήσει την ΑΕΚ φάνηκε στο ματς με τη Νίζνι για το Eurocup. Ο Μιλόσεβιτς υπέφερε από οστικό οίδημα και αιμάτωμα στο μάτι.

Οι γιατροί δεν ήταν υπέρ της συμμετοχής του στο ματς, ωστόσο εκείνος βρέθηκε κανονικά στον αγωνιστικό χώρο. Κι ήταν απλά συγκλονιστικός: 17 πόντοι με 2/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και μόλις 1 λάθος σε 20:43 συμμετοχής! Μάλιστα, έβαλε τη σφραγίδα του στο ματς, καθώς με τα δύο δικά του τρίποντα η διαφορά ανέβηκε σε μη αναστρέψιμα επίπεδα κι η ΑΕΚ πανηγύρισε την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη έπειτα από 8 χρόνια! Φυσικά δεν είναι μόνο αυτό το ματς που ξεχωρίζει. Εκεί, όμως, φάνηκε τι εστί Μίλαν Μιλόσεβιτς!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα