Obradovic rules στα playoffs! (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Obradovic rules στα playoffs! (vids)
Η Φενέρμπαχτσε διέλυσε την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης (100-78) και το gazzetta.gr θυμάται ανάλογα ματς όπου ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς οδήγησε τις ομάδες του σε σπουδαίες εμφανίσεις στα playoffs της Euroleague.

Πολλοί περίμεναν αντίδραση της Ρεάλ Μαδρίτης μετά την ήττα στο Game 1. Αρκετοί έλεγαν πως η Φενέρμπαχτσε δεν θα καταφέρει να αντέξει με δεδομένη την απουσία του Γιαν Βέσελι. Κι όμως. Οι Τούρκοι... πάτησαν κάτω την Πρωταθλήτρια Ευρώπης και κατάφεραν να κάνουν το 2-0 στη μεταξύ τους προημιτελική σειρά.

Κάπως έτσι, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εδώ και δύο χρόνια δεν έχει χάσει από Πρωταθλητές Ευρώπης σε φάση των playoffs, αφού πέρυσι ξεπέρασε το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 3-0. Τι είδαμε από τους παίκτες της Φενέρ στο Game 2 με τη Ρεάλ Μαδρίτης; Αυτό που βλέπουμε σε ανάλογες περιπτώσεις από τους παίκτες του Ζοτς: Πείνα!

Η εικόνα τους στο παρκέ ήταν λες και είχαν να φάνε ένα μήνα! Είναι μεγάλη υπόθεση να καταφέρνεις τους παίκτες σου να παρουσιαστούν τόσο πεινασμένοι για την κάθε κατοχή. Κακά τα ψέματα. Σε αυτό το επίπεδο οι διαφορές στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι δεν είναι μεγάλες. Πάντα ξεχωρίζει εκείνος που θα βουτήξει για την κάθε κατοχή και θα κάνει τη ζωή του αντιπάλου του εξαιρετικά δύσκολη. Κι ο Ομπράντοβιτς είναι ειδικός σε αυτό!

Η εντυπωσιακή νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης μπαίνει δεδομένα στα κορυφαία ματς της καριέρας του Σέρβου τεχνικού και το gazzetta.gr γυρίζει το χρόνο στις μεγάλες νίκες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη φάση των playoffs της Euroleague. Ιδού το TOP 5 του Ζοτς..

Νο.5 Φενέρμπαχτσε - Μακάμπι 82-67

Σεζόν: 2014/15

Γιατί το θυμόμαστε: Διότι η Φενέρμπαχτσε δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ιστορική ομάδα από το Ισραήλ, που μπήκε στη σειρά ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το 30-14 του πρώτου δεκαλέπτου ουσιασικά τελείωσε το ματς από πολύ νωρίς, με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να κάνει εύκολα το 2-0 στη σειρά, πριν πανηγυρίσει τρίτη φορά στο Ισραήλ και πετύχει τον μεγάλο της στόχο, που δεν ήταν άλλος από την πρόκριση στο Final 4.

Νο.4 Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός 69-78

Σεζόν: 2011/12

Γιατί το θυμόμαστε: Για την αντίδραση που έβγαλε ο Παναθηναϊκός τη στιγμή που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο! Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρέθηκε πίσω με 2-1 και το ματς ήταν do or die. Ο Σέρβος, λοιπόν, προετοίμασε ιδανικά τους παίκτες του, οι οποίοι κυριάρχησαν και στις δύο μεριές του παρκέ, με αποτέλεσμα να κάνουν το 2-2 κι εν συνεχεία να πανηγυρίσουν με τους φίλους της ομάδας στο ΟΑΚΑ την πρόκριση στο Final 4 της Πόλης. Πώς τα κατάφερε ο Ζοτς; Πριν από το καθοριστικό Game 4 κάθισαν μαζί με τον Διαμαντίδη, τον Μπατίστ και τον Ιτούδη μέχρι τις 04.00 το πρωί κι έβλεπαν video. Έκαναν την ανάλυση, εν συνεχεία οι δύο αρχηγοί ανέλαβαν να μεταφέρουν τις λεπτομέρειες στους συμπαίκτες τους και κάπως έτσι το «Τριφύλλι» κατάφερε να κάνει την ανατροπή!

Νο.3 Σιένα - Παναθηναϊκός 53-72

Σεζόν: 2008/09

Γιατί το θυμόμαστε: Για το ρεσιτάλ άμυνα των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η Σιένα είχε κάνει το break κι είχε την ευκαιρία να τελειώσει τη σειρά στο... σπίτι της. Και τι μ' αυτό. Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Ιταλία και με δύο νίκες απέκλεισε με φοβερό τρόπο τη Σιένα, με την άμυνα των «πράσινων» στο Game 3 της σειράς να... σπάει κόκαλά! Το να φτάσει ο Παναθηναϊκός σε δύο νίκες δεν το… έβλεπαν πολλοί. Το πίστευε, όμως, ο Ομπράντοβιτς κι αυτό είναι το σημαντικό! Ο Σέρβος τεχνικός πήγε στα αποδυτήρια μετά την ήττα και το 1-1 και είπε στους παίκτες του: «Πάμε στην Ιταλία να γυρίσουμε με το 3-1 υπέρ μας!»

Νο. 2 Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης 100-78

Σεζόν: 2015/16

Γιατί το θυμόμαστε: Διότι η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς διέλυσε την Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όχι απλά κατάφερε να κάνει το 2/2 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά το έκανε και με φοβερά εντυπωσιακό τρόπο παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ! Όλα αυτά, τη στιγμή που ο Σέρβος τεχνικός έκανε τα πλάνα του δίχως τον Γιαν Βέσελι, δηλαδή έναν εκ των κορυφαίων παικτών του.

Νο. 1 Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 78-67

Σεζόν: 2011/12

Γιατί το θυμόμαστε: Για την κίνηση-ματ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, να βάλει πάνω στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο τον Νικ Καλάθη. Η αλήθεια είναι πως από εκείνη τη σειρά δυσκολευτήκαμε να ξεχωρίσουμε ματς, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις κόντρα στη Μπαρτσελόνα, η οποία ήταν το μεγάλο φαβορί. Μην ξεχνάτε πως το Final 4 έλαβε χώρα στο... σπίτι της! Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν της επέτρεψε να βρεθεί εκεί, με τους «πράσινους» να παίζουν φοβερή άμυνα στο Game 4 και να κάνουν το 3-1 μπροστά στο κοινό τους.