Αλαν Πουλίδο: Ο μεγαλύτερος μάγκας!

Αλαν Πουλίδο: Ο μεγαλύτερος μάγκας!

Αλαν Πουλίδο: Ο μεγαλύτερος μάγκας!

bet365

Εμεινε εκτός δράσης για όσο χρειάστηκε, τα έβαλε με όλους και με όλα, έπαιξε στο Λεβαδειακό, «έφαγε» τον πάγκο με το κουτάλι, παραλίγο να αποχωρήσει το Γενάρη κι όμως, ο Άλαν Πουλίδο είναι εδώ και κερδίζει με το σπαθί και τη μαγκιά του το χειροκρότημα όλων.

Τρομερός ο Φορτούνης, εξαιρετικός ο Ρομπέρτο, «εργαλείο» ο Ομάρ, «βιονικός» ο Μιλιβόγεβιτς, ακούραστος ο Ιντέγε, «ζογκλέρ» ο Ερνάνι, αλλά αυτό που έχει κάνει ο Άλαν Πουλίδο των 6 γκολ (σε 7 90λεπτα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) θέλει... άντερα για να το πετύχει κάποιος.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όμως...

Φεβρουάριος του 2015: Ο Άλαν Πουλίδο είχε έρθει στην Ελλάδα και η πρώτη του ομάδα στην χώρα μας έγινε ο Λεβαδειακός.

Όταν ακόμη δεν τον είχαμε δει να αγωνίζεται, άπαντες περίμεναν να μάθουν τι θα γίνει με την περίπτωσή του και αν τελικά θα αγωνιστεί ή θα επιστρέψει στην Τίγκρες.

Σε ένα... λευκό μεσημέρι, λόγω χιονιά, το gazzetta.gr τον πέτυχε πριν την πρώτη προπόνηση του Άκη Μάντζιου στην ομάδα.

Τότε είχε δηλώσει σίγουρος ότι θα αγωνιστεί. Και αγωνίστηκε. Τα δείγματα γραφής που είχε δείξει ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά κι η ποιότητά του έκανε... μπαμ. Αυτό έλεγαν κι οι συμπαίκτες του στην ομάδα της Βοιωτίας.

Το καλοκαίρι που έρχεται ανακοινώνεται από τον Ολυμπιακό και το σίριαλ του έχει αίσιο τέλος με το Μεξικανό επιθετικό να ανήκει στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Κάτι η προσαρμογή του όμως, κάτι κι ότι ο Μάρκο Σίλβα δύσκολα έβγαζε τον Ιντέγε από την κορυφή δεν έκαναν τον παίκτη να έχει τις ευκαιρίες που περίμενε. Και ίσως να άξιζε. Με τον Φινμπόγκασον ήδη να μην έχει παιχνίδια στα πόδια του και να τερματίζει το δανεισμό του το Γενάρη, δημοσιεύματα ήθελαν τον Άλαν να αποχωρεί για το MLS.

Εκείνος, όμως, για τα... μάτια του Ολυμπιακού έμεινε εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν φοβήθηκε ούτε τον πάγκο, ούτε την εξέδρα, ούτε την... πόρτα της εξόδου που σχεδόν είχε περάσει.

Κάνει το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα στο ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά στο «Καραϊσκάκη», όπου το ματς ήρθε ισόπαλο. Αγωνίζεται λίγο και με τα Χανιά, και απέναντι στους Κρητικούς, στο Φάληρο, έχει το πρώτο 90λεπτο στα πόδια του. Σκοράρει ένα τέρμα και δίνει άλλο ένα. Πέντε μέρες αργότερα, (18/1), μπαίνει για 6' κόντρα στον Πλατανιά και με τις κινήσεις του βοήθησε την ομάδα του, αλλά δεν την ώθησε στη νίκη.

Με την Ξάνθη παίζει 90 λεπτά και σκοράρει, δίνοντας το τρίποντο στην ομάδα του. Στα Γιάννενα παίζει πέντε λεπτά, κάθεται στον πάγκο με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και με Ατρόμητο και Βέροια που βλέπουμε το όνομά του στην κορυφή της επίθεσης σκοράρει από ένα τέρμα και μοιράζει και μία ασίστ.

Στο 3-1 με τον Παναθηναϊκό, μπαίνει για 9', στην Τρίπολη βλέπει το ματς ως αναπληρωματικός και καλείται να παίξει 90' κόντρα στον Πανθρακικό. Αποτέλεσμα; Γκολ και ασίστ. Και μπορεί στον Ηρακλή να έμεινε ξανά στον πάγκο, χθες που μπήκε πάλι είχε γκολ, στο Αγρίνιο!

Ο Αλαν, στα 25 του δεν ξενερώνει ό,τι και να του συμβεί. Εχει δείξει με την υπομονή, την επιμονή και το πείσμα του πως δεν... μασάει. Και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Είτε παίζει είτε όχι, πάντα θα τον δεις να φεύγει χαμογελαστός και ευδιάθετος από το «Καραϊσκάκης».

Αν τελικά δεν έχουμε Grexit, το σίγουρο είναι ότι του χρόνου ο Πουλίδο θα πρέπει να παίξει παραπάνω από 15 ματς, που έχει μέχρι στιγμής. Και δεδομένα θα πρέπει να τον δούμε περισσότερες φορές ως βασικό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα