Ο νέος Έλληνας «κανονιέρης» Σάββας Μούργος της Άρσεναλ (vids)!

Ο νέος Έλληνας «κανονιέρης» Σάββας Μούργος της Άρσεναλ (vids)!

Ο νέος Έλληνας «κανονιέρης» Σάββας Μούργος της Άρσεναλ (vids)!

bet365

Ο Σάββας Μούργος έγινε ο δεύτερος Έλληνας μετά τον Στάθη Ταυλαρίδη που υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο στην Άρσεναλ. Διαβάστε το προφίλ του, αλλά και τι αποκάλυψε στο gazzetta.gr πριν από περίπου πέντε μήνες.

«Οι νέοι ποδοσφαιριστές χρειάζονται ελευθερία έκφρασης προκειμένου να εξελιχθούν και να γίνουν δημιουργικοί. Θα πρέπει να τους ενθαρρύνουμε δίχως να φοβούνται την αποτυχία», έχει πει μεταξύ άλλων ο σχεδόν ισόβιος προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Αλσατός ήταν εκείνος, ο οποίος άναψε το πράσινο φως προκειμένου ένα ελληνόπουλο να διεκδικήσει το δικό του ποδοσφαιρικό όνειρο στο «Emirates».

O Σάββας Μούργος, ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο έγινε 18 ετών ειδοποιήθηκε χθες από τους «κανονιέρηδες» για να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον λονδρέζικο σύλλογο.

Η Ligue 1 πάντα προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις! Τοποθετώντας ένα στοίχημα στη μονομαχία Μονπελιέ - Λυών, αν κερδίσεις, η Vistabet πιστώνει έως 100€ στα κέρδη σου.

Ο νεαρός άσος είναι ο μόλις δεύτερος Έλληνας μετά τον Στάθη Ταυλαρίδη που θα αγωνίζεται στους «gunners», ως επαγγελματίας.

«Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους», είχε πει η Ελέανορ Ρούσβελτ.

Ο Σάββας Μούργος, ξεκίνησε από την ερασιτέχνη Πανιώνιο. Το 2010 εντάχθηκε στην Elite Ακαδημία της Άρσεναλ, με την έναρξη της λειτουργίας της, στο Λουτράκι, ενώ από το καλοκαίρι του 2014 ανήκε στην τμήματα υποδομής του λονδρέζικου συλλόγου.

Ο ανερχόμενο άσος «ξεχωρίζει για τις ιδιοφυείς πάσες του και τις εξαιρετικές του ντρίμπλες», όπως τονίζεται στα scouting reports των βρετανικών ιστοσελίδων. Φέτος έχει ενεργή συμμετοχή με την ομάδα U18 της Άρσεναλ, αλλά και παρουσία στις ομάδες U19, U21, αλλά και στο UEFA Youth League (σ.σ. το Champions League των Νέων).

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως πλέον συγκαταλέγεται από τον βρετανικό Τύπο στους ποδοσφαιριστές που αναμένεται να απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια την Premier League.

Το gazzetta.gr τον περασμένο Νοέμβριο συνάντησε στο περιθώριο της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ (U-19) , τον εκκολαπτόμενο αστέρα σε απόσταση αναπνοής από τον εμβληματικό Τιερί Ανρί.

«Ξεκίνησα από τον Πανιώνιο στα έξι μου, μετά με φώναξαν για δοκιμαστικά στα 12 μου στο Λουτράκι. Εκεί έμεινα μία εβδομάδα, είχε έρθει από την Άρσεναλ ο Στιβ Μόροου και ο Λάκης Παπαϊωάννου (τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας της Αρσεναλ στην Ελλάδα).

Έπρεπε να μείνω στο Λουτράκι εσώκλειστος μία εβδομάδα. Ύστερα από δύο χρόνια πήγαμε στη Θεσσαλονίκη. Ταξίδευα στην Αγγλία συχνά για να εγκλιματιστώ και πέρυσι το καλοκαίρι υπέγραψα διετές συμβόλαιο», ήταν τα πρώτα λόγια του Σάββα Μούργου.

Ο 18χρονος μέσος ήταν βέβαιος πως θα υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο στον αγγλικό σύλλογο μολονότι ο ανταγωνισμός στην Άρσεναλ είναι έντονος.

«Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, καμία σχέση με την Ελλάδα αλλά και στα παιχνίδια όταν πρωτοπήγα το δυσκολεύτηκα να συνηθίσω τον τρόπο με τον οποίο έπαιζαν, μου πήρε κάποιο χρόνο αλλά τώρα πιστεύω ότι τα πράγματα είναι καλύτερα. Απ' ότι μου λένε οι προπονητές τα πάω καλά».

Ο Μούργος είχε μιλήσει και για την παρουσία του Τιερί Ανρί στην U-19 της Άρσεναλ.

«Είναι θρύλος στην Άρσεναλ και προσπαθούμε και εμείς να μάθουμε πολλά απ' αυτόν. Μας δείχνει αρκετά πράγματα και μας μιλάει συνέχεια. Είναι πολύ ήρεμος χαρακτήρας,, πολλές φορές παίζει μαζί μας. Βλέπεις έναν άνθρωπο που έχει πετύχει τόσα στην καριέρα του να παθιάζεται και να τρελαίνεται όταν χάνει την μπάλα, επειδή δεν μπορεί πια να τρέχει όπως όταν έπαιζε ποδόσφαιρο. Επίσης μας φωνάζει κι όταν χάνουμε την μπάλα ή όταν κάνουμε λάθη.

Μας έχει δείξει κάποιες κομπίνες σε στημένα από αγώνα και συγκεκριμένα από την εποχή που ήταν στην Μπαρτσελόνα. Μας είχε ει πως αν τις εφαρμόσουμε θα βγουν, τον ακούσαμε και μπήκαν γκολ.

Όταν κάνουμε meeting μας λέει πως θα παίξουμε και μετά στην προπόνηση δοκιμάζουμε κάποια στημένα».

Ο διεθνής μέσος είχε αναφερθεί στον Αρσέν Βενγκέρ αλλά και στις προπονήσεις του με ποδοσφαιριστές από την πρώτη ομάδα της Άρσεναλ.

«Ο Βενγκέρ δεν μας παρακολουθεί απευθείας ο ίδιος. Έχει υπεύθυνους τους οποίους στέλνει, βλέπει τα παιδιά και τους παίρνει για προπόνηση. Έχω κάνει δυο προπονήσεις υπό την επίβλεψη του Βενγκέρ. Επίσης έχω προπονηθεί με παίζεις της πρώτης ομάδας όπως οι Κοκλέν, Μονρεάλ, Γκιμπς, Κάμπελ, Γουόλκοτ, Τσάμπερλεϊν».

Δείτε εν δράσει τον Σάββα Μούργο

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα