Φελντέιν: Ήρθε και θα μείνει! (pics & vids)

Φελντέιν: Ήρθε και θα μείνει! (pics & vids)

Φελντέιν: Ήρθε και θα μείνει! (pics & vids)
Ήρθε στην Ελλάδα ως απλά μία λύση για την περιφέρεια, ωστόσο με την αγωνιστική -κι όχι μόνο- παρουσία του κέρδισε μία θέση στον Παναθηναϊκό. Το gazzetta.gr γράφει για τον Τζέιμς Φελντέιν.

Ο Γιώργος Δέδας είχε πει στο gazzetta.gr πως «ο Φελντέιν μοιάζει με τον Παππά». Δεν ήταν μία... άκυρη σύγκριση, καθώς ο Δομινικανός είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι για να γεμίσει απλά κάποιες... τρύπες στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού, αφού -μεταξύ άλλων- υπήρχε ο σοβαρός τραυματισμός του Νίκου Παππά.

Αυτά, όμως, ήταν τα δεδομένα τον Αύγουστο. Μερικούς μήνες μετά ο Φελντέιν έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού, έχει... ξελασπώσει αρκετές φορές το «Τριφύλλι» και πλέον έγινε γνωστό πως θα συνεχίσει να φοράει τα πράσινα! Οι δύο πλευρές φαίνεται πως έχουν φτάσει σε νέα συμφωνία (σ.σ. η πρώτη επαφή είχε γίνει κοντά στα Χριστούγεννα), με τον παίκτη μάλιστα να έχει μία... γενναία αύξηση στις αποδοχές του.

Και δεν μπορούσε να είναι διαφορετικά. Ο Φελντέιν είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη ζωή στην Ελλάδα, όπως κι από το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. «Είναι οι καλύτεροι φίλαθλοι στον κόσμο. Τους κοιτάζω πώς κάνουν τα χέρια τους κατά τη διάρκεια των βολών και είναι τρελό», είχε δηλώσει μετά τη μεγάλη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ EUROLEAGUE
Είπαμε και πιο πάνω. Μόνο λίγες δεν είναι οι φορές που ο Φελντέιν έχει... ξελασπώσει τον Παναθηναϊκό στη διάρκεια της φετινής σεζόν. Στο πολύ σημαντικό «διπλό» των έξι φορές Πρωταθλητών Ευρώπης επί της Καρσίγιακα (66-69) ο Δομινικανός γκαρντ ήταν εκεί και μέτρησε 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και μόλις 1 λάθος, οδηγώντας την ομάδα του σ' ένα κομβικής σημασίας αποτέλεσμα. Ακόμα, ήταν πολύ καλός στην... εύκολη νίκη επί της Ζαλγκίρις Κάουνας (91-56) όταν σημείωσε 15 πόντους με 5/7 τρίποντα.

Αυτά στην πρώτα φάση, εκεί όπου ο Φελντέιν σκόραρε 11.1 πόντους κατά μέσο όρο, με το ποσοστό του στα σουτ τριών πόντων να φτάνει το 38.8%! Καθόλου άσχημα. Και το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος παίκτης είχε εξελιχθεί σ' ένα από τα σημαντικά «όπλα» του Παναθηναϊκού φαίνεται στο χρόνο συμμετοχής του. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς τον άφηνε στο παρκέ για 28:04 λεπτά ανά αγώνα!

Στο TOP 16 οι μέσοι όροι του παρουσιάζουν πτώση, ωστόσο το... παράξενο είναι πως τα λεπτά που μένει στον αγωνιστικό χώρο έχουν αυξηθεί. Συγκεκριμένα, ο Φελντέιν αγωνίζεται 30:16 λεπτά κατά μέσο όρο (σ.σ. πάντα είναι starting five), κάτι που αποδυκνείει με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη του Παναθηναϊκού στο πρόσωπο του. Όσο για τους αριθμούς του; Σημειώνει 8.4 πόντους κατά μέσο όρο, με ποσοστό στα τρίποντα 31%.

Κοντολογίς, ο Φελντέιν είναι ο παίκτης-κλειδί του Παναθηναϊκού και γι' αυτό πάρθηκε η απόφαση να υπάρξει ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ο Δομινικανός δίνει πολλές λύσεις στην επίθεση, δεν υστερεί στ' αμυντικά του καθήκοντα κι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς τον εμπιστεύεται με τα... μάτια κλειστά! Μάλιστα, παρά τις προσθήκες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, ο χρόνος συμμετοχής του δεν μειώνεται κι όλα δείχνουν πως οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα τον βλέπουν στο ΟΑΚΑ γι' αρκετό καιρό ακόμα!

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΤΟΥ
Index rating: 21 (Καρσίγιακα - Παναθηναϊκός 66-69)
Points: 17 (Καρσίγιακα - Παναθηναϊκός 66-69)
Offensive rebounds: 2 (Λοκομοτίβ - Παναθηναϊκός 76-67)
Defensive rebounds: 6 (Καρσίγιακα - Παναθηναϊκός 66-69)
Total rebounds: 7 (Καρσίγιακα - Παναθηναϊκός 66-69)
Assists: 5 (Παναθηναϊκός - Εφές 83-78)
Steals: 2 (Παναθηναϊκός - Εφές 83-78)
Blocks: 1 (Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 76-71)
Minutes: 37 (Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας 63-74)

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΦΕΛΝΤΕΪΝ

EUROLEAGUE

BASKET LEAGUE

Ο... ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΖΕΪΜΣ