Ο «Άγιος» Ρομπέρτο έγινε 30! (vids&pics)

Ο «Άγιος» Ρομπέρτο έγινε 30! (vids&pics)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ο «Άγιος» Ρομπέρτο έγινε 30! (vids&pics)

bet365

Ο κορυφαίος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος, Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο, γιορτάζει τα 30ά του γενέθλια και το gazzetta.gr βαδίζει στα 16 βήματα της... Αγιοποίησής του.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακό, Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο γίνεται σήμερα 30 ετών και το gazzetta.gr θυμάται την πρώτη του χρονιά στο Λιμάνι όπου από ένας πολύ καλός τερματοφύλακας έγινε... Άγιος!

16 βήματα που μπήκε το... φωτοστέφανο πάνω από την φανέλα με το «16»:

1. 25/7 του 2013: Η μέρα που προσγειώνεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η πτήση του Ρομπέρτο λίγο πριν τις 16:00 το μεσημέρι. Ο Ισπανός τερματοφύλακας έρχεται στο Λιμάνι, ως δανεικός, από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Μια συμφωνία στην οποία οι υπογραφές μπήκαν το ίδιο βράδυ κι οι πρώτες φωτογραφίες του Ρομπέρτο ως παίκτης του Ολυμπιακού είναι γεγονός.

2. Με τον Σαβιόλα είναι κοντά στις προπονήσεις στο Μπαντ Σένμπορν της Γερμανίας κι ο ένας βοηθάει τον άλλον στην προσαρμογή.

3. Στις 5/8 παρουσιάζει στην αίθουσα «Αχιλλέας Γραμματικόπουλος» του «Καραϊσκάκης» μαζί με τους Ολαϊτάν, Κάμπελ και Μετζανί. Τα βλέμματα τραβάει κι η πρώην, πλέον, εκρηκτική Μάρτα.

4. Στο φιλικό με την Άντερλεχτ κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Φάληρο. Αργότερα, η μοίρα θέλει τους Βέλγους στο δρόμο του στους ομίλους του Champions League. Και φέτος θα τους αντιμετωπίσει για τους «32» του Europa League.

5. Στην πρεμιέρα του στη Super League, ο Ολυμπιακός νικά 1-0 στο εκτός έδρας με την Καλλονή.

6. Η κλήρωση του Champions League τον θέλει απέναντι στην Μπενφίκα. Την ομάδα όπου δέχτηκε έντονη κριτική. Τελικά, έδωσε τις απαντήσεις του στην Πορτογαλία, με τον Ολυμπιακό να παίρνει την ισοπαλία στο «Ντα Λουζ».

7. Η απόκρουση στο πέναλτι του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από τις πρώτες μεγάλες επεμβάσεις του. Από τις πρώτες αποκρούσεις που τον έκαναν... Άγιο.

8. Και ο Μίτροβιτς τον βρίσκει απέναντί του στο Βέλγιο, όπου ο Ολυμπιακός παίρνει τη νίκη με 3-0!

9. Το πρώτο του ντέρμπι στην Ελλάδα ήταν στη Λεωφόρο, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός νικά 1-0 με τον Κώστα Μήτρογλου να «πυροβολάει» στο τέλος. Εκείνος ήταν... εκεί όποτε χρειάστηκε.

10. Απίστευτο βράδυ κόντρα στην Μπενφίκα όπου ο Ολυμπιακός παίρνει τη νίκη με 1-0 και κάνει τεράστιο βήμα για τους «16».

11. 11η αγωνιστική στο πρωτάθλημα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός... διαλύει 4-0 τον αντίπαλό του κι ο Ρομπέρτο έχει δεχθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα μέχρι τότε 3 γκολ (από Ατρόμητο, Πλατανιά και ΟΦΗ).

12. Ενας από τους λόγους που βρέθηκε ο Ολυμπιακός στους «16» του Champions League ήταν οι επεμβάσεις του. Το βράδυ της 10ης μέρας του Δεκέμβρη του 2013 το χάρηκε με την ψυχή του. Και καλά έκανε. Το άξιζε - και με το παραπάνω.

13. 5/2 του 2014: Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο στο «Καραϊσκάκης». Η νίκη με 2-0 ήταν το λιγότερο. Λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης (στο 84΄) ακούγεται από τα μεγάφωνα η ανακοίνωση της αγοράς του Ρομπέρτο από την Ατλέτικο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν διστάζει να επενδύσει πακτωλό χρημάτων (πάνω από 6.000.000 ευρώ) για να τον κάνει μόνιμο κάτοικο Πειραιά. Ετσι γίνεται ο ακριβότερος τερματοφύλακας που έχει αγωνιστεί στην χώρα μας.

14. Είναι εκεί σε ένα από τα σπουδαιότερα, αν όχι το σπουδαιότερο, βράδυ του Ολυμπιακού στην ιστορία του. Οι «ερυθρόλευκοι» νικούν 2-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάνοντας το ελληνικό ποδόσφαιρο περήφανο.

15. Ο Φαν Πέρσι είναι ο μόνος που τον έχει νικήσει από το σημείο του πέναλτι στην Ευρώπη!

16. Οι στιγμές του Ρομπέρτο στην κατάκτηση του πρώτου του πρωταθλήματος με την ερυθρόλευκη ριγωτή! Ακολούθησε ένα νταμπλ και φέτος έχει βάλει για ακόμη ένα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα