Οι καλύτερες στιγμές του Βασίλη Σπανούλη με την Εθνική (vids)

Οι καλύτερες στιγμές του Βασίλη Σπανούλη με την Εθνική (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Οι καλύτερες στιγμές του Βασίλη Σπανούλη με την Εθνική (vids)

bet365

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν θα φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο και το gazzetta.gr σας θυμίζει με videos της κορυφαίες εμφανίσεις του Kill Bill με την Εθνική.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ. Πέτυχε πολλά με τον Παναθηναϊκό, πέτυχε πολλά με τον Ολυμπιακό, ωστόσο άπαντες θα τον θυμόμαστε και με τη φανέλα της Εθνικής. Γιατί ήταν εκεί σχεδόν κάθε καλοκαίρι από το 2004, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά.

Πλέον έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να παραδώσει τη σκυτάλη στους επόμενους. Το Eurobasket 2015 ήταν το τελευταίο μεγάλο τουρνουά του Σπανούλη με την Εθνική και στο ματς με τη Λετονία έβαλε τα τελευταία του καλάθια με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Για την παρουσία του Βασίλη Σπανούλη όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και την προσφορά του στην Εθνική ομάδα μπορούν να γραφτούν πολλά. Επειδή, όμως, οι εικόνες είναι αυτές που μένουν, το gazzetta.gr σας θυμίζει ξανά κορυφαίες στιγμές του Kill Bill στην Εθνική.

Το ρεκόρ κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο

(Παγκόσμιο 2010)

Στο Παγκόσμιο του 2010 η Εθνική ομάδα έμεινε μακριά από τις επιτυχίες, ωστόσο ο Λαρισαίος γκαρντ είχε πραγματοποιήσει τότε την πιο παραγωγική του εμφάνιση. Έβαλε 28 πόντους κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο...

Ο προημιτελικός με την Τουρκία

(Eurobasket 2009)

Το 2009 κατακτήσαμε το τελευταίο μας μετάλλιο. Για να φτάσουμε στο βάθρο χρειάστηκε να πετάξουμε έξω την Τουρκία, έπειτα από ένα ματς "θρίλερ" (76-74)! Ο Σπανούλης σε αυτό το ματς σημείωσε 23 πόντους.

Η νίκη επί της... dream team

(Παγκόσμιο 2006)

Τα έχουμε πει. Εκείνο το μεσημέρι είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού! Η Εθνική μας ομάδα έριξε στο καναβάτσο την Team USA και ο Kill Bill μέτρησε 22 πόντους!

Η 20άρα στην Ισπανία

(Eurobasket 2013)

Το Eurobasket 2013 ήταν μία μεγάλη αποτυχία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το μοναδικό θετικό που θυμόμαστε είναι η νίκη επί της Ισπανίας στη δεύτερη φάση. Ο Σπανούλης σημείωσε 20 πόντους κόντρα στους "Φούριας Ρόχας"...

Το buzzer beater με την Κροατία

(Eurobasket 2007)

Δεν είναι μόνο ότι ευστοχεί σ' ένα φοβερό τρίποντο και αφήνει... ξερούς τους Κροάτες. Είναι κι η ντρίμπλα του Σπανούλη στον Πλάνινιτς. Τον έριξε κάτω σε μία ιστορική φάση, που θα τη θυμόμαστε για πάντα!

Ο ημιτελικός με την Ισπανία

(Eurobasket 2007)

Εδώ δεν ήμασταν νικητές. Έχουν γραφτεί πολλά για το συγκεκριμένο ματς. Η ήττα μας πόνεσε, ωστόσο ο Kill Bill προσπάθησε για το αντίθετο. Σταμάτησε στους 24 πόντους, αλλά οι διεθνείς μας δεν πανηγύρισαν στο φινάλε. Αυτοί που πανηγύρισαν -ξανά- ήταν οι Ισπανοί...

Σπανούλης vs. Νοβίτσκι... 1!

(Ολυμπιακοί Αγώνες 2008)

Εντάξει. Η Γερμανία δεν ήταν στο επίπεδο της Εθνικής μας. Η όποια επιτυχία της Γερμανίας οφείλεται εκείνη την περίοδο αποκλειστικά στον Ντιρκ Νοβίτσκι, αλλά στο συγκεκριμένο ματς ο Βασίλης Σπανούλης του πήρε τη δόξα! Έβαλε 23 πόντους κι οδήγησε την Ελλάδα στο θετικό αποτέλεσμα.

BONUS: Το τελευταίο του Σπανούλη

Για το φινάλε σας κρατήσαμε το τελευταίο καλάθι του Βασίλη Σπανούλη με την Εθνική. Πόσες και πόσες φορές έχει κάνει την συγκεκριμένη κίνηση!

ΥΓ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δεν είναι μόνο αυτά που έχει κάνει ο Σπανούλης με την Εθνική. Είπαμε. Για τον συγκεκριμένο παίκτη μπορείς να γράψεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ! Επίσης η σειρά των videos είναι τυχαία. Βάλτε τα εσείς με όποια σειρά θέλετε...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα