Χαραλαμπόπουλος: Εχει όριο τα όνειρα του! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Χαραλαμπόπουλος: Εχει όριο τα όνειρα του! (pics & vids)

bet365

Είναι ταλαντούχος, πήρε τον τίτλο του MVP στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, εξελίσσεται μέρα με την ημέρα και το ταβάνι του είναι ο ουρανός. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

«Είμαστε όλοι χαρούμενοι, είναι περίεργα συναισθήματα, μακάρι να τα ξαναζήσουμε στο μέλλον»

Ο Χαραλαμπόπουλος διαφέρει από τους συνομήλικους του. Όχι μόνο σαν παίκτης, αλλά και σαν προσωπικότητα. Τον βλέπεις μέσα στο γήπεδο και ξεχνάς ότι είναι μόλις 18 χρονών. Τα χρόνια που είναι σε μια τεράστια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, τον έχουν αλλάξει. Ο Χαραλαμπόπουλος έχει αλλάξει και αυτό έγινε φανερό στα καλοκαιρινά τουρνουά που πήρε μέρος με τις μικρές εθνικές ομάδες. Είναι πολύ καλός παίκτης, είναι ηγετικός, στις δηλώσεις του είναι μετρημένος και το μπασκετικό του IQ θυμίζει κάτι από Διαμαντίδη, γεγονός που κάνει όλους τους Έλληνες να χαμογελούν.

Γεννήθηκε στο Αιγάλεω και το ταλέντο του ξεχώριζε από όταν ήταν μικρός. Όταν πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, σε ηλικία 15 χρονών, όλοι μιλούσαν για το next big thing του ελληνικού μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός τον πίστεψε. Του έδωσε επαγγελματικό συμβόλαιο και τον έβαζε δίπλα σε τεράστιους παίκτες να παίζει μαζί και να γίνεται καλύτερος μέρα με την ημέρα, προπόνηση με την προπόνηση. Οι αλλαγές άρχισαν πλέον να φαίνονται. Ο Χαραλαμπόπουλος μεγάλωσε με τον καλύτερο τρόπο.

Όταν βρέθηκε πιτσιρικάς στο παρκέ του ΟΑΚΑ για πρώτη φορά όλα φάνταζαν δύσκολα. Η σκληρή δουλεία , το πείσμα και η αποφασιστικότητα όμως, μέρος του χαρακτήρα του Βασίλη, τον έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης με την Εθνική ομάδα και γέμισε προσδοκίες τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα θα καρφώσει. Θα πάρει την μπάλα από τον Ούκιτς θα κάνει δύο βήματα, θα σηκωθεί και θα καρφώσει σε έναν αγώνα με τον Πανιώνιο. Έτσι είναι ο χαρακτήρας του. Δυναμικός, χωρίς να φοβάται. Για τα περισσότερα «κατηγορεί» τους γονείς του. Όπως και ο ίδιος έχει παραδεχθεί αν δεν τον πίστευαν και δεν τον κράταγαν προσγειωμένο δεν θα ήταν σήμερα εδώ που είναι.

Κεφάλαιο Εθνική Ομάδα

Σημαντικό για όλα τα νεαρά παιδιά. Έχουμε δει και σε άλλα τουρνουά οι μικροί ηλικιακά πάικτες να «εκμεταλλεύονται» τον χρόνο και τα φώτα της Εθνικής ομάδας. Ο χρόνος που δεν βρίσκουν συνήθως στις ομάδες, αφού οι απαιτήσεις είναι τεράστιες, οι νεαροί τον βρίσκουν στην Εθνική, μαζεύοντας εμπειρίες και χτίζοντας χαρακτήρα. Τρία χρόνια τώρα από την Εθνική Παίδων ο Χαραλαμπόπουλος, μαζί με τον Παπαγιάννη και τον Σκουλίδα παλεύουν για το χρυσό και τελικά τα κατάφεραν, σηκώνοντας το πολυπόθητο τρόπαιο στον ουρανό του Βόλου. Ο Χαραλαμπόπουλος ήταν μέλος της Εθνικής Παίδων που κατέκτησε την τρίτη θέση το 2013. Στο Ηράκλειο πριν από δύο μήνες περίπου με την Εφήβων, στο Παγκόσμιο Εφήβων, ένας τραυματισμός στον αστράγαλο θα του κάνει την ζωή δύσκολη αλλά θα είναι εκεί δίπλα στους συμπαίκτες του να «πολεμήσουν» μαζί. Η τετάρτη θέση άφησε μια πικρία για αυτό και ο Βόλος θα φαντάζει σαν μια ακόμα ευκαιρία. Ο Χαραλαμπόπουλος μαζί με τα άλλα τα παιδιά θα είναι εκεί. Θα ξεχάσει κούραση και πόνους, θα πάρει τον ρόλο του αρχηγού και μέσα από εκπληκτικές εμφανίσεις θα οδηγήσει την ομάδα στον τελικό. Εκεί, θα παίξει 40 λεπτά. Θα δηλώσει: «Είναι θέμα προπονητή, εγώ παίζω το παιχνίδι». Θα αναδειχθεί MVP της διοργάνωσης, και θα είναι μέσα στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά.

Μπασκετικά ο Χαραλομπόπουλος μεγαλώνει. Αλλάζει και αυτό φαίνεται. Άλλωστε ότι οι πάσες του θυμίζουν κάτι από Διαμαντίδη μόνο ικανοποίηση σκορπούν. Όπως και τα νούμερα του. «Έκλεισε» το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με 16,6 πόντους, 8,1 ριμπάουντ και 5,2 ασίστ. Τα φώτα της δημοσιότητας λογικά «έπεσαν» πάνω του. Η FIBA θα κάνει ντοκιμαντέρ για τον νεαρό και εκείνος θα μιλήσει για αυτά που πρέπει να βελτιώσει. Θα κάνει triple double και θα δηλώσει ότι δεν τον νοιάζει. Η ομάδα είναι αυτή που κάνει την διαφορά και ο πρωταγωνιστής Χαραλαμπόπουλος φαίνεται να το μαθαίνει με τον καλύτερο τρόπο. Αυτά που ζει με Παναθηναϊκό και Εθνική τον αλλάζουν και τον γεμίζουν εμπειρίες, ώστε στο μέλλον να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί.

Αγωνιστικά επίσης φαίνεται η αλλαγή του. Κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Βάζει πόντους, χειρίζεται, ειδικά για το ύψος του, εξαιρετικά την μπάλα, παίζει άμυνα, κατεβάζει ριμπάουντ και πασάρει σαν κοντός. Με τους 13 πόντους, τα 10 ριμπάουντ και τις 11 ασίστ κόντρα στην Γαλλία έκανε κάτι που έχει συμβεί μόλις δύο φορές τα τελευταία 11 χρόνια. Το έχουν καταφέρει ξανά μόνο ο Λιθουανός Μαρτίνας Αντρικουσκεβίτσιους, που είχε σημειώσει 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ κόντρα στο Ισραήλ το 2004, και ο Σέρβος Στογιάνοβιτς είχε στην φετινή διοργάνωση 15 πόντους, 11 ριμπάουντ και 12 ασίστ στο παιχνίδι με τη Τσεχία.

Όταν γνώριζε τον Κόμπι

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πριν 4 χρόνια, μαζί με μια επίλεκτη ομάδα παιδιών, είχε την τύχη να γνωρίσει από κοντά τον Κόμπι Μπράιντ για διαφημιστικούς λόγους. Τα χρόνια πέρασαν και ο Χαραλαμπόπουλος μεγάλωσε. Με τις εμφανίσεις του, ίσως στο μέλλον να έχει την ευκαιρία να δει από πολύ κοντά και άλλους μεγάλους σταρ του ΝΒΑ, και γιατί όχι σαν συμπαίκτες... Το μέλλον του ανήκει και ταβάνι του είναι μόνο τα όνειρα του!

 

Τελευταία Νέα