Ο Στρόμπερι, ο ΛεΜπρον κι οι τραυματισμοί... (vids)

Ο Στρόμπερι, ο ΛεΜπρον κι οι τραυματισμοί... (vids)

Ο Στρόμπερι, ο ΛεΜπρον κι οι τραυματισμοί... (vids)
Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρώτη του μεταγραφή και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον DJ Στρόμπερι, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αλλά κατάφερε να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο.

Έμοιαζε δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε αλλαγές στην περιφέρεια. Μετά τις αποχωρήσεις του Τρεμέλ Ντάρντεν και του Όλιβερ Λαφαγέτ η απόκτηση ενός γκαρντ/φόργουορντ έγινε επιτακτική κι εν τέλει αυτός ο παίκτης είναι ο DJ Στρόμπερι.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έφτασε σε οριστική συμφωνία με τον μέχρι πρότινος γκαρντ/φόργουορντ της Καρσίγιακα κι ανακοίνωσε την απόκτηση του για τα επόμενα δύο χρόνια. Ποιος, όμως, είναι ο DJ Στρόμπερι;

Το gazzetta.gr ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του νέο παίκτη της ομάδας του Πειραιά…

ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΛΕΜΠΡΟΝ
Ο DJ Στρόμπερι γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 15 Ιουνίου του 1985. Τα πρώτα του μπασκετικά βήματα τα έκανε στο High School Mater Dei στην California κι έγινε αμέσως γνωστός για την πολύ καλή του άμυνα. Ξεχώρισε για τα προσόντα του στο συγκεκριμένο κομμάτι κι η φήμη του… εκτοξεύτηκε όταν σταμάτησε τον ΛεΜπρον Τζέιμς! Ναι, τον King James, που τότε αγωνιζόταν στο St. Vincent-St.Mary High School του Ohio. Οι δύο τους βρέθηκαν αντίπαλοι σε ένα ματς που είχε τηλεοπτική μετάδοση κι ο Στρόμπερι ανάγκασε τον Τζέιμς σε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του, καθώς ο “Βασιλιάς” υπέπεσε σε 7 λάθη, μέτρησε 0/8 τρίποντα και συνολικά στο ματς είχε 33% στις προσπάθειες του!

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ
Με την πολύ καλή άμυνα που έπαιζε, έκανε καριέρα και στο NCAA. Ο Στρόμπερι βρέθηκε στους Maryland Terrapins κι ήταν ο κορυφαίος ball defender της ομάδας του, με μέσο όρο 2 περίπου κλεψίματα ανά αγώνα! Κάπου εκεί, όμως, τα ευχάριστα τελειώνουν. Τον Ιανουάριο του 2005 ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού θα περάσει τον πρώτο του μεγάλο τραυματισμό, καθώς υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου.

Παρά την ατυχία του δεν πτοήθηκε. Αναγκάστηκε να παίξει ακόμα κι ως πλέι μέικερ -που δεν είναι η θέση του- αλλά και πάλι ανταποκρίθηκε με μέσο όρο 4 ασίστ ανά παιχνίδι. Συνολικά στο Maryland έπαιξε 4 σερί και μέτρησε 1126 πόντους (10.1 μ.ο.), 370 ριμπάουντ, 317 ασίστ και 202 κλεψίματα σε 111 ματς, από τα οποία ξεκίνησε βασικός στα 72.

ΠΡΩΤΑ NBA, ΜΕΤΑ NBDL
Πέρασε έναν μεγάλο τραυματισμό, ωστόσο η συνολική του πορεία ήταν άκρως θετική και γι’ αυτό είδε το όνομα του στο NBA draft 2007. Οι Σανς ήταν η ομάδα που επέλεξε τον Στρόμπερι στο Νο.59 και διατήρησαν στο ρόστερ τους τον πρώην παίκτη του Maryland. Μέσα στη χρονιά μετακόμισε στο NBDL όπου κι έβαλε τη φανέλα των Reno Bighorns, ωστόσο κατάφερε να μετρήσει 33 συμμετοχές στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη και μέτρησε 2.2 πόντους, 0.8 ριμπάουντ, 0.9 ασίστ & 0.4 κλεψίματα κατά μέσο όρο με τους Σανς.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ
Τη σεζόν 2008-2009 πέρασε για πρώτη φορά στην άλλη μεριά του Ατλαντικού κι έπαιξε στην Ιταλία για λογαριασμό της Μπολόνια. Ωστόσο, δεν ολοκλήρωσε τη χρονιά, καθώς υπέστη ρήξη μηνίσκου και στάθηκε άτυχος για ακόμα μία φορά! Τι ακολούθησε; Το όνειρο του ΝΒΑ δεν είχε σβήσει μέσα του. Πλέον δεν είχε θέση στον “μαγικό κόσμο”, κατέβαλε, όμως, μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να επιστρέψει. Έπαιξε για δύο σεζόν στο NBDL με τους Bighorns, ωστόσο η πόρτα του ΝΒΑ είχε κλείσει οριστικά…

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Από το 2011 κι έπειτα ο Στρόμπερι δεν έχει επιστρέψει στις ΗΠΑ για να παίξει μπάσκετ. Πήρε απόφαση να κάνει καριέρα στην Ευρώπη και προσπάθησε αρκετά για να το πετύχει. Οι τραυματισμοί του τον πήγαν αρκετά πίσω (σ.σ. είναι λογικό ένας παίκτης που ποντάρει στην εκρηκτικότητα του να χάνει έδαφος με τραυματισμούς στα γόνατα) και βρήκε καταφύγιο στο Λιθουανία. Αγωνίστηκε εκεί για λογαριασμό της Λιέτουβος Ρίτας κι εν συνεχεία μετακόμισε στο Ισραήλ, όπου φόρεσε τη φανέλα της Χάποελ Ιερουσαλήμ. Επόμενος σταθμός η Κροατία. Εκεί έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με την Τσιμπόνα κι έπαιξε για δύο σεζόν. Ωστόσο, δεν ολοκλήρωσε τη δεύτερη λόγω των οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου και πήρε μία… γεύση από τη γαλλική λίγκα (Ορτέζ). Ο γύρος της Ευρώπης συνεχίστηκε στην Τουρκία, ενώ τα καλοκαίρια του 2013 & του 2014 προτίμησε να παίξει μπάσκετ στο Πουέρτο Ρίκο.

ΤΟ… ΜΠΑΜ ΣΤΗΝ ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ
Η Καρσίγιακα απέκτησε τον Στρόμπερι όχι ως… πρώτο βιολί. Σε τέτοιο, όμως, εξελίχθηκε στη διάρκεια των playoffs της Τουρκίας! Ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού έκανε “μαγικές” εμφανίσεις με μέσο όρο 15.9 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 3.6 ασίστ και ήταν από τα βασικά “όπλα” της Καρσίγιακα, η οποία έκανε το μεγάλο… μπαμ κι έφτασε στην κορυφή έχοντας αποκλείσει κατά σειρά τις πλούσιες Φενέρμπαχτσε και Εφές! Συνολικά, ο Στρόμπερι τελείωσε τη σεζόν με 12.6 πόντους, 3.5 τελικές πάσες και 2.9 “σκουπίδια” κατά μέσο όρο στην Τουρκία, ενώ στο EuroCup είχε 11.2 πόντους, 2.7 ασίστ και 3.1 ριμπάουντ ανά αγώνα.

FACTS
*Ο πατέρας του, Ντάριλ Στρόμπερι, είχε επίσης σοβαρή σχέση με τον αθλητισμό. Όχι όμως με το μπάσκετ, αλλά με το μπέιζμπολ.
*Στο παρελθόν βρέθηκε πολύ κοντά στον Πανιώνιο.
*Φέτος έπαιξε δύο φορές κόντρα στον ΠΑΟΚ. Στη νίκη επί του “Δικεφάλου” στη Θεσσαλονίκη (74-79) ήταν εξαιρετικός με 23 πόντους και 3 τρίποντα, ενώ στην ήττα της ομάδας του στην Τουρκία (81-87) μέτρησε 9 πόντους.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΟΜΠΕΡΙ

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα